<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

Trends voor social media: Ook meer richting visuele content

door: One4marketing

Trends voor social media: Ook meer richting visuele content

Trends voor social media: Ook meer richting visuele content

auteur
The inbound company voor meer traffic, leads en klanten die bij je passen en blijven
One4marketing

We hebben het al vaker gehad over het gebruik van visuele content. Het lijkt ook echt dé trend te zijn voor 2015. De uitspraak “Een foto zegt meer dan duizend woorden”, geldt zeker niet minder op social media en werkt dan ook heel goed om bezoekers te genereren. Ook zie je dat mensen online sneller scannen en dan is visuele informatie als een overzichtelijke infographic prettiger dan een grote lap tekst.

Je ziet deze trend dan ook zeker terug als je kijkt naar het gebruik van social media. Vorige week schreef Danny Oosterveer een artikel over een onderzoek van Newcom naar social media gebruik in Nederland. Hieruit bleek dat onder meer het gebruik van Twitter nogal afgenomen was en dat Instagram en Pinterest terrein aan het winnen zijn. Verder maakt ongeveer 6,8 miljoen Nederlanders gebruik van YouTube, waarvan 1,2 miljoen aangeeft dit dagelijks te doen. Ook LinkedIn is nog licht aan het groeien, evenals Facebook, echter, op Facebook haken wel de jongeren steeds vaker af.

Als je kijkt naar de groei van Instagram en Pinterest en hoe groot het gebruik van YouTube inmiddels is dan kun je er niet meer omheen dat visuele content de overhand neemt. Maar hoe kun je dit nou effectief inzetten voor jouw bedrijf? Want als je denkt aan social media voor je bedrijf, dan zijn Instagram, Pinterest en YouTube nou niet echt de meest voor de hand liggende keuzes.

twitter-instagram-facebook

Instagram

Instagram lijkt een lastig social media netwerk om je bedrijf goed op te kunnen profileren. Om te zien hoe je dit het beste kunt gebruiken, kun je eigenlijk het beste kijken naar het bedrijfsprofiel van Instagram op Instagram. Met meer dan 53 miljoen volgers staat deze account in de top 10 van meest gevolgde Instagram accounts, terwijl alles wat ze doen het plaatsen van foto’s van hun gebruikers is. Die foto’s die mooi genoeg zijn plaatst Instagram op z’n eigen account en tagt daarin de gebruiker zelf. Dit is een hele mooie manier van interactie met het merk waardoor de gebruiker zich gewaardeerd voelt. Dit hoeft natuurlijk niet het enige te zijn wat je op je bedrijfs-Instagram plaatst. Je kunt er ook andere foto’s plaatsen, zolang die maar gericht zijn op jouw buyer persona’s en wat hen aanspreekt. Dat betekent ook dat je jouw merk of logo niet in elke foto zichtbaar hoeft neer te zetten. Soms is een mooie foto al voldoende. De laatste tip voor instagram is dat het vooral een “leuk” social media platform is en dat dus niet elke post bloedserieus hoeft te zijn; humor wordt gewaardeerd!

Pinterest

Pinterest biedt iets meer mogelijkheden dan alleen het plaatsen van foto’s. Zo is dit platform bijvoorbeeld de uitgelezen plek om infographics op te plaatsen. Eigenlijk moet je Pinterest niet zozeer zien als het delen van plaatjes, maar als het delen van veel informatie op een visuele en aantrekkelijke manier. Als je kiest om Pinterest in je social media strategie op te nemen is het bijvoorbeeld ook leuk om voor je medewerkers een board aan te maken met voor elke medewerker een aparte pin. De mogelijkheden zijn heel groot op Pinterest, en als je nog meer ideeën op wilt doen over hoe je dit voor je zakelijke blog in kunt zetten, lees dan deze blog.

pinterest-2

YouTube

YouTube is in vergelijking tot Instagram en Pinterest natuurlijk nog een veel dynamischer platform, omdat het video’s deelt in plaats van foto’s. De mogelijkheden zijn ook hier weer groots en als je het goed benut kan het zeker waardevol zijn voor je inbound marketing strategie. Wat je zou kunnen doen om je aanwezigheid op YouTube te vergroten is, bijvoorbeeld, het plaatsen van productvideo’s, webinars, of slideshares. Bij One4Marketing hebben we bijvoorbeeld de inbound marketing minuut geïntroduceerd waarin we kort en bepaald onderwerp van inbound marketing aansnijden. Door dit soort korte filmpjes houd je de aandacht vast en blijft het leuk om naar te kijken. Ook hier is de gouden regel weer dat je moet kiezen voor content die interessant is voor jouw specifieke buyer persona’s.

Einde van Twitter en Facebook?

Betekent deze trend nu dat je helemaal niet meer op die andere social media sites hoeft te focussen? Absoluut niet! Met 9,4 miljoen Nederlanders op Facebook en 2,8 miljoen gebruikers op Twitter blijven deze twee nog steeds behoren tot de vijf meest gebruikte social media netwerken. Je kunt het gebruik van Instagram, Pinterest en Youtube dan ook zien als een aanvulling, wat je ook op Twitter en Facebook weer extra kunt delen. Zeg dus niet meteen je prachtige Twitter account vaarwel, maar verleg misschien je focus iets meer richting het visuele aspect.

Gebruik jij al visuele social media in je inbound marketing strategie? Hoe werkt dat voor jou? Laat het weten in een reactie.

LinkedIn voor B2B bedrijven

  

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download gratis e-book leadgeneratie boordevol met tips!
voorkant e-book leadgeneratie inbound marketing one4marketing

Blogs in je mail?