<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

Tips voor het optimaliseren van je homepage

door: One4marketing

Tips voor het optimaliseren van je homepage

Tips voor het optimaliseren van je homepage

auteur
The inbound company voor meer traffic, leads en klanten die bij je passen en blijven
One4marketing

Uit onderzoek (bron) blijkt dat de eerste tien seconden van een paginabezoek cruciaal zijn voor de beslissing van de websitebezoeker om op de website te blijven of weg te klikken. Als een websitebezoeker 20 seconden of langer op de website blijft, is de kans twee keer zo klein dat hij weg klikt als in de eerste tien seconden.

Ik denk dat het wel duidelijk is: je wilt de aandacht van je websitebezoeker vasthouden en voorkomen dat hij weg klikt. Er moet dus iets gebeuren in die eerste tien seconden! De kans is groot dat de homepage van jouw website de eerste pagina is die je websitebezoeker ziet. Daarmee is de homepage ook direct de belangrijkste pagina van je website en dus is het van groot belang om deze te optimaliseren.

Maar hoe ziet zo’n geoptimaliseerde homepage er nu uit? Daar vertel ik je meer over in deze blog.

Allereerst, wat bedoelen we precies als we het over “het optimaliseren van een webpagina” hebben? Veel mensen associëren websiteoptimalisatie direct met SEO of conversieratio-gerichtheid. In dit blogartikel wil ik het wat breder bekijken. Want hoe belangrijk SEO ook is voor je website, een website moet in de eerste plaats gebruiksvriendelijk zijn.

De volgende tips zijn allemaal gericht op het gebruiksvriendelijk maken van de hompage.

1. Wees zuinig met content

Hetzelfde onderzoek laat zien dat websitebezoekers de tijd nemen om gemiddeld 20 tot 28% van de tekst lezen die op een webpagina staan. Dat betekent dus dat ruim driekwart van jouw geschreven content gewoon wordt overgeslagen. Het is daarom belangrijk om – voornamelijk op de homepage – niet meer tekst te plaatsen dan nodig is. Houd het overzichtelijk.

2. Richt je op de doelen van de organisatie en doelen van de websitebezoeker

Om je homepage te optimaliseren, is het belangrijk om je af te vragen waar de websitebezoeker naar op zoek is. Wat is zijn doel en ook belangrijk: wat is jouw doel als organisatie zijnde? Bij One4Marketing willen we marketing weer leuk maken en dat sluit ook mooi aan bij het doel van onze Buyer Persona: die is namelijk op zoek naar een gemakkelijk en overzichtelijk marketingplatform, zodat ze efficient kunnen werken. Wij bieden marketing aan waar je blij van wordt.

Als je op onze homepage komt, is onze slogan dan ook het eerste wat je ziet. Daaronder zijn de pijnpunten en doelen van onze Buyer Perona’s nog wat preciezer uitgewerkt, bijvoorbeeld “Al die losse marketingtools; jij wilt één systeem waarmee je alles kan en resultaat eenvoudig kunt meten.” Alle test op de homepage sluit direct aan bij het doel van de websitebezoekers.

3. Zet de websitebezoeker aan tot actie

Als duidelijk is wat het doel is van de websitebezoeker (bijvoorbeeld het leuker en makkelijker maken van zijn marketingactiviteiten), help de bezoeker dan ook een handje om hem door de website te leiden. Op onze homepage wordt de websitebezoeker meteen aangezet tot actie. Hij kan heel gemakkelijk op de button “Lees hier hoe” klikken om erachter te komen hoe hij zijn doel kan vervullen.

4. Houd het visueel  

Zoals punt 1 al liet zien, lezen websitebezoeker liever niet teveel tekst.  Daarom is het belangrijk om visueel te werken. Wat je tegenwoordig veel ziet op websites, is dat er één grote afbeelding op de homepage staat die iets vertelt over het bedrijf of de diensten/producten die het bedrijf aanbiedt. Zo’n afbeelding is sprekend en laat de websitebezoeker direct zijn wat hij van jouw bedrijf kan verwachten.

Welke van deze tips heb jij al toegepast op de homepage van je website?

  

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download gratis e-book leadgeneratie boordevol met tips!
voorkant e-book leadgeneratie inbound marketing one4marketing

Blogs in je mail?