<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

Sexy content voor een saaie branche? Zo doe je dat in de ICT!

door: One4marketing

Sexy content voor een saaie branche? Zo doe je dat in de ICT!

Sexy content voor een saaie branche? Zo doe je dat in de ICT!

auteur
The inbound company voor meer traffic, leads en klanten die bij je passen en blijven
One4marketing

nerdContentmarketing groeit in populariteit en wordt steeds vaker toegepast door allerlei soorten bedrijven. Mooie, pakkende verhalen schrijven over leuke spullen die je kunt kopen. Of een kijkje in de keuken bij een bedrijf, verwerkt in een blogartikel. Je komt steeds meer te weten, je doet kennis op over allerlei bedrijven en je wordt meegenomen in de wereld van je favoriete winkels of restaurants. Verleiden met content. Meerdere bedrijven in diverse branches zetten deze strategie inmiddels succesvol in.

 

 

Het lijkt misschien makkelijk, maar dat is het lang niet altijd. Het ene bedrijf verkoopt ‘leukere’ producten dan het andere, wat overigens niet betekent dat dat andere bedrijf dan niet relevant is. Maar hoe krijgen bedrijven uit een relatief saaie branche het dan voor elkaar om sexy content te maken?


Wanneer is een branche saai?

Het lijkt mij aannemelijk dat de meeste mensen werken in een bedrijf of branche die zij zelf leuk en interessant vinden. Het kan daarom soms lastig te zijn om te bepalen of je te maken hebt met een saaie branche of niet. Om dit te bepalen, is het belangrijk dat je jezelf probeert te verplaatsen in de gemiddelde persoon. Wat voor product of dienst verkoop jij, en hoe populair is dit bij de bevolking? Het kan namelijk best dat je ontzettend relevante en belangrijke producten verkoopt, die op zichzelf niet echt leuk hoeven te zijn.

Laten we als voorbeeld ICT bedrijven nemen. Voor de gemiddelde mens kan dit misschien niet al te aantrekkelijk klinken, terwijl het wel vaak zeer belangrijke bedrijven zijn die onmisbare diensten leveren. Werknemers binnen zulke ICT bedrijven zullen het daarentegen waarschijnlijk wel heel interessant vinden. Waar je dan voor moet oppassen, is dat content niet alleen leesbaar is voor ICT-ers zelf. Content moet juist ook voor een leek begrijpelijk zijn, juist van de leek moet de aandacht getrokken worden. Hij of zij weet namelijk over het algemeen niet veel af van specifieke informatie, maar kan wel bepaalde producten of diensten nodig hebben.

Om ook die groep mensen te interesseren voor jouw verhaal, is het van belang om jezelf te verdiepen in de doelgroep. Hoe zit die in elkaar, welke kennis heeft hij? Een handig hulpmiddel hierbij is het creëren van buyer personas. Deze prototype klanten helpen je goed bij produceren van content doordat je je goed kunt richten op een type klant door je daarin in te leven.

Tips voor sexy content

  1. Ontwikkel je eigen stijl

    Stipula_fountain_penZeker wanneer je van plan bent om te gaan bloggen is dit er eentje om in je achterhoofd te houden. Iedereen heeft zo zijn eigen schrijfstijl, iedereen vertelt verhalen op zijn eigen manier. Het is aan jou om je die manier echt eigen te maken en daar altijd aan vast te houden wanneer je je blogs schrijft. Vaste lezers herkennen je zo en beginnen jouw stijl te waarderen. Inspiratie opdoen van anderen is nooit verkeerd, maar probeer altijd weer terug te keren naar jouw eigen stijl.

 

  1. Vertel je verhaal op een menselijke manier

    Een toevoeging op tip nummer 1, vertel je verhaal op een menselijke manier. Natuurlijk is het jouw unieke stijl die je hanteert, maar je kunt daar wel een bepaalde toon in verwerken. Ondanks dat jouw bedrijf misschien enigszins saaie producten levert, kan je prima proberen om toch dat waardevolle, relevante aspect ervan te vertellen in je verhaal. Waarom is jouw product nuttig? Wat voegt het toe aan de wereld? Wat veranderd het aan de mensen? Als je jezelf zulk soort vragen stelt, en gaat nadenken over wat je daarop kunt antwoorden, heb je een mooi punt om te verwerken in een blog. Dit zal mensen enorm aanspreken.

 

  1. Stel de mensen centraal

    Dat de mensen ook voor jouw content belangrijk zijn, heb je al meegekregen in de vorige tip. Naast het proberen om de content zelf aan te laten spreken op mensen, werkt het ook heel goed om mensen zelf centraal te stellen in jouw content. Maak bijvoorbeeld gebruik van klanten of gebruikers van jouw producten. Je kan schrijven over ervaringen van klanten in blogs, en als je meer van de video’s bent kan je bijvoorbeeld klanten zelf aan het woord laten. Laat zien dat de mensen, de klanten belangrijk en bepalend zijn voor jouw bedrijf. Laat zien dat je hen waardeert. Dit draagt bij aan een bepaalde band of relatie die je aan het opbouwen bent met je lezers of klanten.

 

Zo, ik hoop je met deze tips wat meer op weg te helpen om content te produceren voor jouw (saaie) bedrijf. Onthoud goed dat het voor elk bedrijf mogelijk is om interessante, leuke, sexy content te maken!

Bloggen voor beginners
  

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download gratis e-book leadgeneratie boordevol met tips!
voorkant e-book leadgeneratie inbound marketing one4marketing

Blogs in je mail?