<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

Pillar content pagina's: 5 voorbeelden

door: One4marketing

Pillar content pagina's: 5 voorbeelden

Pillar content pagina's: 5 voorbeelden

auteur
The inbound company voor meer traffic, leads en klanten die bij je passen en blijven
One4marketing

Het belang van pillar content pagina’s en cluster content hoef ik je vast niet meer uit te leggen. (En zo wel, dan is het tijd om je even in te lezen in dit onderwerp 😉, bijvoorbeeld via deze blog over SEO in 2018.) Maar hoe ziet zo'n pillar pagina er nou in praktijk uit? In het kader van 'beter goed gejat dan slecht bedacht', geef ik in deze blog 5 inspirerende voorbeelden van pillar content pagina’s. Niet om ze exact na te maken, maar wel om jezelf af te vragen wat jíj nou belangrijk vindt als het gaat om pillar content pagina’s. Een duidelijk menu, veel afbeeldingen of misschien wel veel kleur? Bekijk onderstaande pillar content pagina’s en ontdek het!

#1 HubSpot – Instagram marketing

voorbeeld 1 HubSpot Instagram marketing pp

De pillar content pagina van HubSpot over Instagram marketing behandelt van A tot Z wat je moet weten over instagram marketing voor bedrijven. De pillar content pagina is dan ook een lange pagina van bijna 9.000 woorden. De pagina bestaat niet alleen uit veel tekst, ook van beeldmateriaal is ruim gebruik gemaakt. Vooral screenshots, die bij dit onderwerp erg nuttig zijn. Door externe links heeft de pagina extra waarde in zoekmachines. Ook bij het maken van de titels is rekening gehouden met zoekwoorden. Navigeren door de pagina is eenvoudig door het menu dat constant bovenaan de pagina in beeld blijft.

#2 Typeform – Brand awareness

voorbeeld 2 Typeform Brand awareness

Deze pillar content pagina valt vooral op door zijn design. Door de felle kleuren en grote afbeeldingen tussen de hoofdstukken, doet de pagina aan als een e-book. Ook hier vinden we bovenaan de pagina een menu. Er is veel gebruikgemaakt van vlakken, afbeeldingen, opsommingen en kleuren. Dit zorgt ervoor dat de pagina makkelijk te scannen is. En dat is wat je wilt, bij zo’n lange pagina als een pillar content pagina.

#3 SaaS DNA Project – The anatomy of a SaaS marketing site

voorbeeld 3 SaaS DNA Project The anatomy of a SaaS marketing site

The anatomy of a SaaS marketing site is een pillar content pagina met een stuk meer tekst. Dit past bij het doel van de pagina, namelijk het aanbieden van een onderzoeksverslag. De stukken tekst worden afgewisseld met filmpjes, tabellen, woordwolken en afbeeldingen. Als je op een menu-item klikt, spring je naar het juiste hoofdstuk. Het menu blijft staan (inclusief vriendelijke smiley), om aan te geven op welke pagina je je bevindt.

#4 Matthew Barby – 21 Customer acquisition strategies to win new customers

voorbeeld 4 Matthew Barby 21 Customer acquistition strategies

Deze pillar content pagina bevat veel tekst en weinig kleur. Toch is de pagina overzichtelijk, dankzij de kaders die alle hoofdstukken hebben gekregen. De tekst in elk kader heeft dezelfde opbouw. Tussen de tekst zijn afbeeldingen en calls-to-action gemaakt. Waar voorgaande pillar content pagina’s een menu hebben, heeft deze pagina dat niet. Voor het overzicht is dit op zich niet nodig, de pagina is dankzij de kaders overzichtelijk genoeg. Toch heeft het plaatsen van een menu op een pillar content pagina mijn voorkeur. Het voorkomt ellenlang scrollen. Daarnaast heeft de lezer bovenaan de pagina al een beeld van wat hij op de rest van de pagina kan verwachten.

#5 The Atlantic – Population healthier

voorbeeld 5 The Atlantic Population healthier

Tot slot de meest bijzondere pillar content pagina die ik tot nu toe gezien heb, de population healthier pagina van The Atlantic. Deze pagina maakt gebruik van een interactieve plattegrond als achtergrond. Terwijl je door de pagina scrolt, verandert de achtergrond mee. Aan beide zijden van de pagina verschijnen stukken tekst met informatie. Hier bevindt zich ook de mogelijkheid om door te klikken naar verdiepende artikels over specifieke onderwerpen. De tekst wordt afgewisseld met fotogalerijen, een quote en extra info bij de plattegrond. Links aan de zijkant blijft een menu zichtbaar. Zoals ik al zei: een erg bijzondere pagina, die zeker de aandacht trekt!

Jouw eigen pillar content pagina

Zoals je ziet kunnen pillar content pagina’s er behoorlijk verschillend uitzien. Dit is mede afhankelijk van de inhoud van de pagina. In de basis voldoen pillar content pagina’s echter meestal aan de volgende punten:

  • Een pillar content pagina is een lange pagina over een breed onderwerp;
  • Tekst wordt afgewisseld met video’s, afbeeldingen, infographics, calls-to-action etc;
  • Er wordt overzicht gecreëerd, bijvoorbeeld door vlakken, lijnen en headers bij elk nieuw hoofdstuk, zodat de tekst makkelijk te scannen is;
  • De pagina heeft een menu;
  • De pagina bevat linkjes naar verdiepende content.

Genoeg inspiratie opgedaan? Bepaal wat voor pillar content pagina bij jouw organisatie past, en ga in zes stappen aan de slag met het maken van een pillar content pagina voor jouw organisatie!

Zoekmachineoptimalisatie is een belangrijk onderdeel van een goede marketingstrategie. Sterker nog: je hebt die strategie nodig om je SEO-gerelateerde inspanningen succesvol te maken. Benieuwd hoe je zo'n strategie ontwikkelt of wil je weten of jouw huidige strategie wel alle elementen van een solide basis bevat? Download dan hieronder de blueprint van het Inbound Gameplan!

Inbound Gameplan

 

SEO
  

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download gratis e-book leadgeneratie boordevol met tips!
voorkant e-book leadgeneratie inbound marketing one4marketing

Blogs in je mail?

Gerelateerd

seo

Misverstanden bij klanten van Online marketing bureau’s

De relatie tussen klant en online marketing bureau is niet vanzelfsprekend soepel. Daar moet je aan..

leadgeneratie

Vallen je cijfers tegen? Ga dan optimaliseren met deze tips

Na hard zwoegen staat er eindelijk een website voor jouw bedrijf online. Helaas vallen de..

seo

SEO in een notendop

Over search engine optimization (SEO) is al een hoop geschreven. Als je een blog wilt..