<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

One4Marketing op Instagram: één grote flop of een succesverhaal?

door: One4marketing

One4Marketing op Instagram: één grote flop of een succesverhaal?

One4Marketing op Instagram: één grote flop of een succesverhaal?

auteur
The inbound company voor meer traffic, leads en klanten die bij je passen en blijven
One4marketing

one4instagramSinds afgelopen maandag heeft One4Marketing een nieuwe stap genomen in haar social media carrière. Sinds die dag zijn wij namelijk te vinden op Instagram. Het idee om naast Twitter en LinkedIn ook actief te worden op Instagram speelde al een tijdje binnen organisatie, maar toch heeft het even geduurd voordat we daadwerkelijk een account aanmaakten en onze eerste foto (een prachtig plaatje van ons groene uitzicht) online plaatsten.

Infographic_Twitter_vs_Instagram

De reden daarvoor? Wij vroegen ons af of Instagram wel iets voor ons is. Of Instagram überhaupt iets is voor het MKB. Uiteindelijk hebben we toch de stap genomen omdat we iets nieuws willen proberen. De volgende redenen zijn daarbij essentieel geweest voor ons:

1. Instagram streeft Twitter voorbij

Bovendien blijkt uit bovenstaande infographic dat Instagram Twitter langzaam aan het inhalen is - een ontwikkeling die ons niet in de koude kleren is gaan zitten. Instagram stond in 2014 al in de top 10 van populairste smartphone apps (en Twitter is nergens te bekennen…)

2. Mensen zijn visueel ingesteld

Ook weten we al langere tijd dat mensen visueler zijn ingesteld dan we misschien altijd gedacht hebben. Oké, voor ons blijft tekstuele content één van de belangrijkste pijlers van een inbound marketingstrategie, maar het belang van visuele content kunnen we niet ontkennen. Wat ons betreft kan Instagram een goede aanvulling zijn op de huidige marketingmiddelen die we inzetten.

3. Visuele identiteit

Met Instagram hopen we ons merk een stukje visuele identiteit mee te geven. Social media draait om de persoonlijke relatie tussen mensen. Door de inzet van Instagram willen we One4Marketing een gezicht geven en jou de mogelijkheid geven een kijkje te nemen bij ons achter de schermen.

4. Instagram koppelen aan je Facebook- en Twitteraccount

De koppeling met Facebook is voor ons niet erg relevant aangezien wij zelf geen gebruik maken van Facebook. Dat maakt de koppeling met Twitter des te interessanter. Wanneer je een foto post op Instagram, wordt deze ook automatisch geplaatst op je Twitter-account inclusief een link naar de Instagramfoto. Het zorgt voor extra (leuke!) content op je Twitter.

5. 1.4 miljoen Nederlanders gebruiken Instagram

Wereldwijd zijn er 300 miljoen mensen actief op Instagram. In Nederland zijn er 1,4 miljoen gebruikers, waarvan er 536.000 dagelijks online zijn. Met deze aantallen behoort Instagram tot de big five: Twitter, LinkedIn, Facebook en YouTube. Een ideaal platform dus om een grote doelgroep te bereiken.

6. In contact komen met bedrijven/personen uit dezelfde branche

Net als op Twitter, ga je ook op Instagram op zoek naar relevante personen, merken en bedrijven om te volgen. Dit zullen voornamelijk accounts zijn uit dezelfde branche.

Ook wij vinden het leuk (en relevant!) om bedrijven/personen/merken uit de marketing-, ICT- en HR-branche te volgen op Instagram. Dus, lees jij dit nu, bevind jij je in één van deze branches én heb je een Instagram account? Volg ons dan en wij volgen jou graag terug!

in-beeld-met-instagram-1

Leestip: 'Instagram in 60 minutes'

Met dit boek “In beeld met Instagram in 60 minuten", geschreven door social media guru Kirsten Jassies, leer jij hoe je Instagram zakelijk kunt inzetten. Ik heb het boek zelf inmiddels ook uit en ben erg enthousiast over de handige en bruikbare tips uit het boek.

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download gratis e-book leadgeneratie boordevol met tips!
voorkant e-book leadgeneratie inbound marketing one4marketing

Blogs in je mail?

Gerelateerd

social-media

Stappenplan voor social selling (+ gratis webinar)

Wat is social selling? Social selling houdt in dat je sociaal actief bent. Je zet social media in..

social-media

Hoe gebruik je Facebook voor meer leadgeneratie? 9 tips voor jou.

Met 1,6 miljard dagelijkse gebruikers, is Facebook één van de belangrijkste kanalen om in contact..

social-media

Wat is social selling? Een introductie...

Nog niet heel lang geleden pakten we het telefoonboek met onze telefoon en belden we bedrijven op..