<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

Ken jij de kracht van eventmarketing?

door: One4marketing

Ken jij de kracht van eventmarketing?

Ken jij de kracht van eventmarketing?

auteur
The inbound company voor meer traffic, leads en klanten die bij je passen en blijven
One4marketing

Events worden door bedrijven steeds vaker ingezet om het bedrijf, het product of de dienst in contact te brengen met hun buyer persona’s, oftewel, (potentiёle) klanten. Benieuwd hoe jij eventmarketing effectief kan inzetten als communicatiemiddel? Dan is deze blog speciaal voor jou bedoeld! 

dreamforce

 

Definitie van eventmarketing

Eventmarketing staat nog maar aan het begin van een glansrijke carrière en daarom is het voor jou een must om hier meer over te weten. Als je bij google het woord ‘eventmarketing’ intypt levert het al snel miljoenen hits op. Wat me al snel opvalt bij diverse websites is de grote diversiteit van begrippen en beschrijvingen: events, organiseren; de boodschap creatief vertalen naar een thema of programma; emotie en beleving; de relatie van een event met de overige marketingcommunicatiemiddelen, en ga zo maar door. Om misverstanden te voorkomen heb ik voor jou de definitie, deze luidt als volgt:

‘’Eventmarketing richt zich op het ontwikkelen, verdiepen en uitbouwen van een relatie met één of meer (genodigde) doelgroepen, waarbij het event of de serie events als marketing- en-communicatie instrument wordt ingezet en waarbij emotie en beleving samenkomen. Voorwaarde is een duidelijk geschreven doelstelling, boodschap en doelgroep, de buyer persona.‘’

In de strijd om aandacht van de consumenten kiezen steeds meer bedrijven voor niet-traditionele communicatiemiddelen, oftewel inbound marketing. Bij inbound marketing gaat het om kennis delen en een goede merkbeleving creëren voor jouw doelgroep. Dit verklaart waarom events een belangrijke plaats gekregen hebben binnen de nieuwe marketing. Dat inbound marketing heel goed te combineren valt met een evenement blijkt uit de blog van Edwin Vlems die hij onlangs voor ons schreef. 

Events kunnen worden ingezet als belangrijk onderdeel van het marketing- en communicatiebeleid voor bedrijven, producten en diensten. Het bedrijf zet het event strategisch in als middel om doelen te bereiken. Het is van belang dat de boodschap die je wilt communiceren goed overkomt, daarom is het belangrijk dat je vooraf duidelijke en meetbare doelstellingen formuleert. Want koste wat het kost eventmarketing inzetten, omdat je het leuk vindt in plaats van het doelgericht in te zetten, heeft weinig zin.

 

Vanuit welke strategie organiseer jij jouw event?

Eventmarketing is erg breed en het uitgangspunt van verschillende strategieën. Een event kan worden georganiseerd vanuit de volgende strategieën:
• Relatiemarketingstrategie: het opbouwen, behouden en verdiepen van relaties;
• Marketingcommunicatiestrategie: het beïnvloeden van kennis, houding en gedrag van de bezoeker;
• Externalbrandingstrategie: het beïnvloeden, creëren of veranderen van associaties die een bezoeker bij een organisatie heeft;
• Internalbrandingstrategie: het beïnvloeden, creëren of veranderen van associaties bij de medewerker om de medewerkersbetrokkenheid te vergroten en de klant beleving te optimaliseren;
• Citymarketingstrategie: het bijdragen aan de doelstellingen van de stad. 

Wil jij ook een solide Inbound Marketing strategie?

Download gratis een ijzersterk leadgeneratie Gameplan!

10 goede redenen om events in te zetten

Heel erg leuk allemaal, maar wat is nou eigenlijk de verklaring voor het feit dat bedrijven bewust een event inzetten als strategische keuze? Ik vond in een blog op Marketingfacts van Sjoerd Weikamp 10 hele goede redenen!

1. Jouw deelname aan een event zet aan tot kopen
Als een consument geïnteresseerd is in jou product en het product ‘live’ ontmoet is deze sneller geneigd het product aan te schaffen. Het evenement moet de kans bieden om als eerste(n) het product te kunnen uitproberen.

2. Events verslaan de traditionele media
Uit onderzoek blijkt dat consumenten een product of dienst beter begrijpen na een event in vergelijking tot dezelfde boodschap via televisie.

3. Het merk wordt positief beladen
De bezoekers van een event hebben na afloop een positievere attitude (houding tegenover het merk) ten opzichte van het merk.

4. Events zorgen voor trouwe klanten
Driekwart van de bezoekers worden na aanschaf van het product of de dienst trouwe klant met het bedrijf. Dit heeft te maken met de emotionele merkbinding waar een evenement voor kan zorgen.

5. Leads
Events zorgen voor de meest directe leads.

6. Prikkelen van zintuigen
Er is maar één marketingkanaal waarbij alle zintuigen geprikkeld kunnen worden… En dat zijn events!

7. Je staat er niet alleen voor
Er zal genoeg evenementenbureaus die gespecialiseerd zijn in eventmarketing en jou graag verder helpen.

8. De beleving van de bezoeker
De nieuwe generatie, o.a. de selfie-generatie willen beleving in combinatie van netwerk en relevantie. De kracht van events: combinatie van live en online kunnen deze wens invullen.

9. De definitie event wordt losgelaten
Tegenwoordig is een zakelijke event niet alleen meer een locatie, mensen bij elkaar brengen, boodschap overbrengen, lekker eten, muziek en weer naar huis. De concepten zijn flink versterkt, maar de kracht zit juist in de doorontwikkeling waarbij promoties, fieldmarketing (persoonlijke interactie) en alle andere vormen van live strategisch worden inzet.

10. Een hoofdrol in alle ontwikkelingen op marketinggebied
Iedere activatie, ieder evenement vertelt het verhaal live, gericht op alle zintuigen van de bezoeker. Wil je over een onderwerp meer weten? Wat dan? Zoek de juiste spreker erbij, of versterk op een andere manier de content. Klant centraal zetten, interactie, awareness, beleving, merklading, etc….. het is nu wel duidelijk: eventmarketing krijgt een puntje voor.

Meer willen weten over een inbound marketing strategie? 

Download ons gratis e-book Inbound Marketing boordevol met tips!

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download gratis e-book leadgeneratie boordevol met tips!
voorkant e-book leadgeneratie inbound marketing one4marketing

Blogs in je mail?

Gerelateerd

eventmarketing

Hoe past eventmarketing in jouw marketingmix?

Dit jaar organiseer ik, als student eventmanagement, het Next Marketing 2016 van One4Marketing. Dit..

inbound-marketing

Inbound Eventmarketing: communiceren zonder ‘spammy’ te worden

Dit is een gastblog door Edwin Vlems “Wat doen we dan? We kunnen natuurlijk geen reclame maken.”..