<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

De pyramide van digitale behoefte: uw eigen neuromarketing avontuur

door: One4marketing

De pyramide van digitale behoefte: uw eigen neuromarketing avontuur

De pyramide van digitale behoefte: uw eigen neuromarketing avontuur

auteur
The inbound company voor meer traffic, leads en klanten die bij je passen en blijven
One4marketing

website-optimalisatie-aapEen droom voor filmliefhebbers, een drama voor sog'ers: Netflix breidde zich afgelopen woensdag uit naar Nederland. Waarom nu uitgerekend ons kikkerlandje? ''Jullie dekking van snel internet is buitengewoon, dat stemt ons hoopvol'', aldus mede-oprichter Reed Hastings. Daar heeft hij geen ongelijk in. Want wij krijgen al jeukende handen als een website niet binnen drie seconden geladen is. En grijpt u als online marketeer vervolgens niet binnen 10 seconden de aandacht, is het over en sluiten. Letterlijk. Want dan schakelt de consument alweer over naar Facebook voor alternatieve vormen van vermaak. Of vanaf nu naar een random klassieker op Netflix.

 

Selectieve aandacht door neuromarketing: het onderzoek en de praktijk

 

U slaagt alleen in het vasthouden van de aandacht als u doordringt tot het brein van uw bezoeker, waardoor zij niet eens meer aan iets anders durven denken. Met neuromarketing gaat u uit van de (onbewuste) behoeften van uw ideale klant als basis voor uw marketingstrategie. Daarmee wekt u de selectieve aandacht van uw klant. Daniel Simons en Christopher Chabris kwamen daar in 1999 al achter met hun onzichtbare gorilla. Nog nooit van gehoord? Kijk dan maar eens naar dit filmpje.

 

 

Hoogstwaarschijnlijk roept dit filmpje herkenbare beelden op. Volgt u de instructies in het filmpje exact op, dan zorgt onze selectieve aandacht ervoor dat de rondzwervende aap in beeld er volledig in faalt ons netvlies te bereiken.

Hoe zorgt u nu dat de aandacht van uw websitebezoeker niet wordt afgeleid door honderd en een andere zaken? Daarvoor neem ik u mee in een neuromarketing avontuur. Onderweg geven marketeers websitebezoekers allerhande indrukken mee, afgestemd op hun behoeften.

Over apen en avonturen gesproken, laten we eerst een voorbeeld passeren: mijn persoonlijke favoriet is de website van Mediamonks. U valt middenin een kleurrijk portfolio en wordt meegezogen in het duizelingwekkende design. Krijgt u al zin om een avontuur te creëren voor uw eigen leads? U staat al aan start en binnen enkele seconden vertrekt u vanuit de hierarchie van digitale behoeften.

 

Uw eigen avontuur met de hierarchie van digitale behoefte

Sinds Maslow verschenen er nog enkele andere behoeftepyramiden. Zo ook ´The Hierarchy of Website User Needs´. One worth sharing. Zie deze pyramide als vuistregel voor het opbouwen van een onvergetelijke website ervaring met een snufje neuromarketing.

 

 digital hierarchy needs resized 600

 

 

 6. Toegankelijkheid

We starten onze journey vandaag bij toegankelijkheid. Check of de key words in uw URL's, headlines, metatags en metadescriptions aansluiten bij de content op uw webpagina's. Sluit vriendschap met de bots van Google, zodat zij u op de eerste plaats zetten en u snel wordt gevonden. Meer SEO-tips voor zoekmachine-geoptimaliseerd schrijven? Lees dan eens dit blog.

 

5.    Stabiliteit

Websitebezoekers hebben stabiliteit nodig, dus schenk hier als tweede aandacht aan. Trek aan de bel bij de SEO profs, want zij helpen u de dode pagina´s op te sporen en direct te laten verdwijnen.

 

4.    Gebruikersvriendelijkheid

Leg een verhard pad aan dat goed begaanbaar is voor iedere bezoeker. Met een duidelijke navigatie op uw website stuurt u namelijk verschillende bezoekers de juiste kant op. Voorkom dat zij van het padje raken en om de weg moeten vragen. U wilt natuurlijk niet dat zij het uiteindelijk opgeven en noodgedwongen uw doolhof moeten verlaten.

 

3.    Betrouwbaarheid

The only way is uptime. Laat downtime uw bezoekers de toegang tot uw website niet ontzeggen. Met betrouwbare webhosting voorkomt u dat u onnodig bezoekers verliest, omdat uw website plat ligt.

 

2.    Functionaliteit

Schrijf voor uw bezoekers en niet voor de zoekmachines. En schrijven is schrappen. Wees dus kritisch en kies alleen de meest waardevolle content. Zo vindt de surfer wat hij zoekt en misschien wel meer dan dat. Want u balanceert tussen zoekmachine optimalisatie en bezoekersoptimalisatie. Wissel belangrijke keywords dus altijd af met prikkelende synoniemen en beeldende metaforen.

 

1.    Flexibiliteit

Uw hoogste prioriteit ligt bij flexibiliteit. Als ik thuis mensen ontvang, ruim ik altijd even op en zorg ik dat alles er netjes uitziet. Doet u dat ook voor uw websitebezoekers? Door regelmatig schoonmaken schrijft u net als inventaris de verouderde content af en maakt u plaats voor up-to-date content. Door regelmatig pagina´s toe te voegen of content te optimaliseren, ziet uw website er altijd verzorgd uit. Tot in de landingspagina´s. En dat merken niet alleen de zoekmachines, maar ook uw bezoekers. En uiteindelijk draait het allemaal om hun behoeften.

 

 

Voldoet uw website aan de behoefte van uw bezoeker? Ik ben benieuwd naar uw aanpak.

 

SEO voor gevorderden

  

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download gratis e-book leadgeneratie boordevol met tips!
voorkant e-book leadgeneratie inbound marketing one4marketing

Blogs in je mail?