<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

5 huidige design trends die iedere marketeer zou moeten weten

door: One4marketing

5 huidige design trends die iedere marketeer zou moeten weten

5 huidige design trends die iedere marketeer zou moeten weten

auteur
The inbound company voor meer traffic, leads en klanten die bij je passen en blijven
One4marketing

design3

 

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: op het gebied van design ben ik niet bepaald een professional. Ik kijk vooral naar wat ik zelf mooi vind, maar of het ook werkt voor mijn doelgroep? Tja, daar weet ik eigenlijk niet zoveel van.

Ik durf te wedden dat er met mij nog veel meer marketeers zijn die niet op de hoogte zijn van huidige design trends en ook niet weten hoe je design kunt inzetten om de beste resultaten te bereiken.
Omdat de kans groot is dat je in de dagelijkse werkzaamheden toch zaken tegen komt  die te maken hebben met design (Hoe kun je een blog het beste opmaken? Welke afbeelding is het meest aantrekkelijk voor een bepaalde websitepagina?) is het helemaal geen slecht idee om je hier eens in te verdiepen. Ook ik heb dat gedaan en kwam wat interessante dingen tegen. Vandaag deel ik vijf huidige design trends waarvan iedere marketeer op de hoogte zou moeten zijn.

 

 

One4marketing-website

#1 Flat Design

Wat een opluchting, ik voel me niet direct een complete noob, want van de trend flat design was ik al op de hoogte. Bij flat design wordt gebruikt gemaakt van afbeeldingen of website-elementen waarbij schaduwen en andere 3D-elementen worden verwijderd. Hierdoor ontstaat een strak en overzichtelijk geheel. Bovendien is het ook nog eens een stuk makkelijker, omdat er minder ingewikkelde codes aan te pas komen. In plaats van het aanbrengen van diepte in website-elementen, zie je nu vaak meer witregels, grotere buttons en een duidelijker font.

Het Flat Design zag je ook terugkomen op de vorige website van One4Marketing. Duidelijke buttons (zonder schaduwen!) en veel witruimte, wat zorgt voor een overzichtelijk geheel.

#2 Video’s die automatisch afspelen

Het is al lang bekend dat mensen visueel zijn ingesteld. 60% van de websitebezoekers kijkt liever een video dan dat ze een tekst lezen. Het is daarom ook sterk aan te raden om een video te plaatsen op je homepage, waarin je bijvoorbeeld de directeur aan het woord laat die meer vertelt over het bedrijf. Een huidige trend op het gebied van videomarketing, is dat deze video’s automatisch afspelen. Hierdoor trek je direct de aandacht van de websitebezoeker en zal hij zonder twijfel jouw video bekijken.

 

apple-iphone

#3 Uitgesneden afbeeldingen met effen achtergrond

Weg met die drukke achtergronden! Iets wat je nu veel terug ziet komen, zijn producten of voorwerpen die worden uitgesneden in PhotoShop en vervolgens afgebeeld worden op een effen achtergrond. Dit zie je veel terugkomen in webshops, bekijk maar eens de Productpagina van Apple. Het voordeel hiervan, is dat de aandacht echt naar het product wordt getrokken en bovendien past het ook goed in de huidige, minimalistische stijl van design.

 

icons-design-marketeers

 

#4 Zelf ontworpen pictogrammen en iconen

We kunnen het niet meer ontkennen: de standaard stock foto’s zijn toch echt een beetje uit. Tegenwoordig wordt eigen beeldmateriaal, of nog beter: een eigen ontworpen pictogram, veel meer gewaardeerd. Zo maken wij bij One4Marketing gebruik van zelfontworpen iconen in onze e-books. Door deze iconen en pictogrammen consistent in te zetten, wordt er herkenning gecreëerd bij de websitebezoekers en bovendien helpt het hen te interacten met jouw bedrijf op een speelse en toch informatieve manier.

#5 Vaste Menubalk

In het geval van One4Marketing staat onze menubalk (met Home, Contactpagina, Over Ons pagina e.d.) boven aan de pagina. Wat je veel ziet, is dat websites werken met een fixed menu, wat wil zeggen dat deze balk vast blijft staan, hoe ver je ook naar beneden scrollt. Dit is een element dat gecodeerd moet worden, maar het is ook een grafisch element, aangezien het zorgt voor een samenhangend geheel van het design.

Zo’n fixed menu maakt het voor de websitebezoeker makkelijk om over de website te navigeren. Het maakt niet uit op welke pagina hij is, hij kan altijd terug naar de Homepage of naar een andere pagina, zonder weer helemaal naar boven te scrollen.

Ik hoop dat jij als marketeer iets hebt gehad aan deze blog. Je bent nu op de hoogte van een aantal huidige design trends. Ik ben benieuwd: worden deze trends ook al toegepast op jouw website?

SEO voor beginners                                                                           

  

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download gratis e-book leadgeneratie boordevol met tips!
voorkant e-book leadgeneratie inbound marketing one4marketing

Blogs in je mail?