<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

4 redenen om nu in video te investeren

door: One4marketing

4 redenen om nu in video te investeren

4 redenen om nu in video te investeren

auteur
The inbound company voor meer traffic, leads en klanten die bij je passen en blijven
One4marketing

Dagelijks ontvangen we enorm veel e-mail, voornamelijk met tekst. Persoonlijk heb ik geen moeite met lezen, maar echt uitnodigend is een e-mail van bijna een A4 lengte niet. Grote kans dat meerdere mensen in het bedrijfsleven dit herkennen. Toch wil je jouw boodschap overbrengen met de emotie die daarbij hoort. Een video biedt hierbij uitkomst! Een video boeit mij meer en kijken is makkelijker dan veel tekst lezen.

 Video camera recording

1.     Zien is geloven

Zien is geloven is een oude uitspraak die tot op de dag van vandaag nog steeds geldt. Laten we eens kijken naar een online aankoop. Hoe kan de verkoper jou overtuigen om de aankoop te doen? Alleen een tekst van het product waarin we geïnteresseerd zijn, motiveert ons niet om te kopen. We willen weten hoe het product eruit ziet. Inmiddels is het om deze reden ook normaal om afbeeldingen te plaatsen bij het online verkopen van producten. Nu weet iedereen hoe het eruit ziet. Maar hoe werkt het product? Wat kan het? Dat moeten we nog steeds uit de tekst halen. Niet meer van deze tijd toch? Waarom voegen we geen video toe waarin getoond wordt hoe het product werkt?

Uit onderzoek van Marketingfacts blijkt dat bijna 50% van de internetgebruikers video's zoekt van een product voordat ze de winkel bezoeken. En online shoppers kopen bijna twee keer sneller een product als ze het in een video gezien hebben. En 52% van de consumenten zeggen dat video hen zekerder maakt van hun aankoop. Zien is geloven! Automatisch is het effect dat de kennis en aandacht voor het product groeit! Conversie wordt hierdoor geoptimaliseerd en de leadmachine gaat draaien.

2.     Effectiviteit van video is meetbaar

'Onze organisatie wil wel beginnen met video, maar hoe weet ik dat het werkt? Wat valt er te meten? Is videomarketing wel echt effectief?' Vragen die niet onbekend zijn als een organisatie wil starten met videomarketing. Effectiviteit is op verschillende punten prima te meten als het gaat om videomarketing. Zo zijn de volgende KPI’s makkelijk inzichtelijk te krijgen:

  • Views
  • Clicks
  • Engagement
  • Conversion rate
  • Shares
  • Click through rate

De juiste tools bieden je de mogelijkheid deze KPI’s inzichtelijk te maken. Een deel van deze tools zit tegenwoordig standaard in het marketing pro pakket van HubSpot, verwerkt onder de naam HubSpot Video. Wil je meer weten? Bijvoorbeeld tot waar de bezoeker de video bekeek? Dan zijn tools als Vidyard en Wistia een goede uitbreiding op HubSpot of een andere marketing automation tool.

3.     Emotie makkelijk over te brengen

Emotie heeft invloed op de verkoopcijfers en reputatie van je organisatie. Video is een vrij simpele manier om emotie over te brengen. Dit komt vooral doordat video een persoonlijk middel is. Naast de inhoud krijgt de kijker een beeld van de organisatie. Bewegende beelden laten gezichtsuitdrukkingen, lichaamsbewegingen en bewegende beelden van het betreffende product goed zien. Daarom zijn ze krachtiger dan een afbeelding.

Een potentiële klant zal eerder een video klantcase geloven dan een uitgeschreven klantcase. Waarom? Omdat de emotie van de klant te zien is. Als hij de waarheid niet zou spreken, zou dit te zien aan zijn gezichtsuitdrukking of te horen zijn aan twijfeling in zijn stem. Bij een geschreven klantcase is het moeilijk om emotie te onderscheiden. 

Moet je dan maar stoppen met alle geschreven klantcases? Zeker niet! Het blijkt krachtig te zijn om verschillende vormen content aan te bieden!

4.     Groter bereik met video 

Groter bereik via social media 

Social media staat inmiddels vol met video. Geen grote verrassing, want video is de ideale manier om snel en luchtig informatie over te brengen. Facebook oprichter Marc Zuckerberg voorspelde dit een aantal jaar geleden al.

‘I wouldn’t be surprised if you fast-forward five years and most of the content that people see on Facebook and are sharing on a day-to-day basis is video.’

Social video genereert 1200% meer shares dan tekst en afbeeldingen gecombineerd. Als we al zoveel moeten lezen, is even snel een video bekijken makkelijk en een fijne bezigheid.

Groot bereik via YouTube 

Onderschat ook het bereik van YouTube niet! YouTube heeft ongeveer een miljard gebruikers, dat is een derde van het internet. Daarnaast is YouTube de 2e zoekmachine van het internet! Google neemt tegenwoordig video ook mee in hun ranking van je website. Staat er video op je websitepagina, dan indexeert hij beter!

Wil je weten wat videomarketing kan betekenen voor jouw organisatie? Kom eens een bak koffie drinken bij One4marketing. Van harte welkom!

Meer weten over videomarketing?

Dit e-book geeft je een goede basis over videomarketing.

Download het e-book videomarketing
Voorkant video ebook-1

Blogs in je mail?

Gerelateerd

videomarketing

Waar plaats ik mijn video online?

Uren in een video steken maar vervolgens niet weten wat ermee gebeurt. Dit herken je misschien wel..

contentmarketing

Help! Al die instellingen op mijn camera!

Je hebt gekozen, videomarketing it is! Nu moet je de juiste camera uitzoeken. Maar welke..