<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

blog schrijven. Enkele tips om je blog te optimaliseren.

door: Driek Geurtsen

blog schrijven. Enkele tips om je blog te optimaliseren.

blog schrijven. Enkele tips om je blog te optimaliseren.

auteur
Oprichter & CEO Elke dag sta ik open voor mensen en hun vragen en doelen. Die vragen beantwoorden met creatieve oplossingen, daar doe ik het voor.
One4marketing
pencil-918449_1920.jpg
 
Waarom zou ik bloggen?

Met elk blogartikel dat je op jouw website plaatst, groeit de kans dat je via zoekwoorden in zoekmachines gevonden wordt en hoogwaardige bezoekers jouw website bezoeken. En houd het vol, publiceer minimaal eenmaal per week.

Gebruik zoekwoorden in blogtitels

Een blogartikel is het meest optimaal voor zoekmachines wanneer het zoekwoord waarop je gevonden wilt worden in de blogtitel staat. Stel dat je hoog in de zoeklijsten wilt staan bij de zoekterm 'ICT-bedrijven', dan is '5 marketingtips voor ICT-bedrijven' bijvoorbeeld een goede titel.

Richt je op de klant, niet op jezelf

Bedrijven die regelmatig bloggen, hebben 97% meer inkomende links en 55% meer bezoekers dan bedrijven die dat niet doen. Hoe meer mensen naar jouw blog linken, hoe groter de kans dat het artikel hoog in de Google-ranglijst komt te staan. Zorg dus dat je blogs schrijft waar mensen naar willen verwijzen! Wees informatief en interessant, zodat jouw teksten daadwerkelijk nuttig zijn. Voorkom promotionele stukken. Beslaat uw blogbericht alleen een advertentie voor uw diensten? Dan zullen weinig mensen het nuttig en interessant vinden. Stel je bij het schrijven van een tekst voor dat lezers het artikel naar collega's of familie willen sturen, omdat het zo nuttig is.

Wees informatief

Wil je graag nuttige inhoud in jouw blog? Probeer dan als een docent te denken. Bedenk dat je meer over uw vakgebied weet dan een ander. Wat zou je mogelijke klanten kunnen leren? Ben je consultant, dan zou je een artikel kunnen schrijven over hoe de wensen van de klant het beste in kaart kunnen worden gebracht. Geef tips over hoe je het overzicht houdt over bedrijfsprocessen en hoe je de behoeftes van de klant het efficiëntst documenteert.

Zorg voor leesbaarheid

Eigenlijk is het halve werk al gedaan als een artikel interessant en nuttig is. De andere helft bestaat uit het aantrekken van lezers. Zelfs al zou je het recept voor een gelukkig leven weten te onthullen; dan nog zou niemand het lezen als de tekst uit een schrikwekkend lange lap tekst bestaat. Zorg dat de tekst in makkelijk behapbare stukken is opgedeeld. Krijg je het voor elkaar dat zelfs een slaperige collega de tekst om 8 uur 's ochtends begrijpt, en dat voor koffietijd? Dan is jouw missie geslaagd. Hier volgen wat tips om blogartikelen makkelijk leesbaar te maken:

■ Zorg voor witruimtes tussen ideeën of paragrafen.
■ Gebruik afbeeldingen om de tekst te breken.
■ Gebruik bij lijsten opsommingstekens of nummers.
■ Publiceer belangrijke zinnen dikgedrukt of in kleur.
■ Houd het kort, meestal tussen de 300 tot 400 woorden.

Bloggen voor beginners

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download gratis e-book leadgeneratie boordevol met tips!
voorkant e-book leadgeneratie inbound marketing one4marketing

Blogs in je mail?

Gerelateerd

contentmarketing

Content en design bij het bouwen van een website

Er moet een nieuwe website komen. Een grote, uitdagende klus ligt op je bordje. Er moeten nieuwe..

inbound-marketing

Zo verhoog je jouw website conversie met behulp van sociale bewijslast

Wanneer je in jouw markt samen met concurrerende bedrijven producten of diensten verkoopt die..

contentmarketing

Help! Al die instellingen op mijn camera!

Je hebt gekozen, videomarketing it is! Nu moet je de juiste camera uitzoeken. Maar welke..