Wat is een SSL certificaat?

Een SSL certificaat beschermt je tegen online bedreigingen.

HubSpot voegt standaard een SSL certificaat aan je content toe. Hiermee ben je beschermd tegen online bedreigingen. Daarnaast kun je bezoekers van je website garanderen dat hun informatie veilig is en verhoogt Google je vindbaarheid.

Wanneer je een onbeveiligde website bezoekt, maakt de browser een verbinding met die site en verzendt deze informatie via een publieke kanaal. Als je op een onbeveiligde website een formulier invult of creditcardgegevens invoert kan hackers de informatie onderscheppen en zo je gegevens stelen.

Ter vergelijking: een beveiligde website met SSL-functionaliteit zal een tunnel creëren tussen de server die de website host en je browser. Alle hackers die informatie proberen te onderscheppen, hebben fundamenteel geen toegang tot die tunnel en daarom is alle informatie die je op de site deelt veilig. De beveiligde verbinding en authenticatie gebeurt in slechts een fractie van een seconde op de achtergrond en heeft geen invloed op de prestaties van je website.