Hoe koppel je jouw domein aan HubSpot

Afhankelijk van welk pakket je gebruikt kan je meerdere domeinen koppelen aan jouw HubSpot account.

Om jouw domein te koppelen aan HubSpot doorloop de onderstaande stappen of bekijk de video.

1. Klik op Settings in uw HubSpot account, ga vervolgens naar Domains & Urls tabblad
  2. Druk op de button Connect a domain
  3. Kies vervolgens hoe HubSpot met het nieuwe domein moet om gaan.

De volgende opties zijn mogelijk:

• Primary domein: Het domein zal voor je website, landingspages, blog en e-mail worden gebruikt.
  • Secondary domein: het subdomein kan HubSpot-inhoud hosten, maar is niet ingesteld als primair voor uw contenttypen (alleen Marketing Hub Professional en Enterprise, CMS Hub Professional en Enterprise).
  • Redirect domein: Het domein zal verwijzen naar een reeds gekoppeld domein.
  • E-mail Sending: Het domein zal gebruikt worden voor het versturen van mails vanuit HubSpot

4. Vul de domeinnaam in en klik op volgende.

5. Kies waarvoor de domein gebruikt gaat worden (website, landing pages, blog)

6. Selecteer het brand domain die gekoppeld is aan HubSpot

7. Vul het subdomein en top-level domain in

• Bij een CMS Hub Professional- of Enterprise-abonnement, laat dit veld dan leeg om een redirect domein naar het rootdomein (apex/non-www) te maken.
  • Bij een CMS Hub Enterprise-abonnement, laat dan dit veld leeg om inhoud op het rootdomein (apex/non-www) te hosten.

8. Klik vervolgens op next en volg de stappen. Uiteindelijk worden er DNS gegevens weergegeven. Deze moeten worden toegevoegd door de website beheerder bij DNS beheer van uw domein.

Let op: elke DNS-provider heeft een unieke lay-out en interface. Deze instructies geven een algemeen overzicht van de stappen die moeten worden genomen binnen je eigen DNS-provider; de navigatie en de stappen kunnen echter enigszins afwijken.

Meestal lijkt de instructie van HubSpot op:

• TYPE: CNAME
  • HOST (NAME): www.uwdomein.nl
  • VALUE: 1234567.group89.sites.hubspot.net

Maar onze ervaring is dat het per DNS-provider ook af kan wijken. Als voorbeeld IXLhosting:

• TYPE: CNAME
  • HOST (NAME): www (zonder .uwdomein.nl)
  • VALUE: 1234567.group89.sites.hubspot.net. (let op de laatste punt)