Update HubSpot add-on voor LinkedIn campagnes

Begin deze maand start de ‘HubSpot Ads’ add-on met het verzamelen en analyseren van alle LinkedIn campagnes. Tot nu toe kon de add-on alleen nog maar ads traceren die in HubSpot gemaakt waren. Het grote voordeel van deze update is dat het niet meer uitmaakt of een campagne in of buiten HubSpot gecreërd is. Het traceren van je conversions gaat nu automatisch. Het enige wat je hoeft te doen is nieuwe ads toevoegen aan bestaande campagnes. Heb je nog oude campagnes lopen? Dan kun je ze eenvoudig op pauze zetten. Ook doelstellingen en het budget van jouw campagnes zijn in de tool ondergebracht.

Voor wie is dit?

Deze mogelijkheid bestaat voor alle HubSpot klanten met de Ads add-on.

Hoe werkt het?

HubSpot verzamelt alle informatie die betrekking heeft op (de doelstellingen en het budget van) jouw campagnes.

Hoe zet je dit als marketeer in, naast de bestaande campagnes?

Wanneer je met de HubSpot Ads add-on ook LinkedIn ads gaat gebruiken kun je naast de nieuwe campagnes die je in HubSpot aanmaakt, ook de oude campagnes nieuw leven inblazen. Dit geeft je de mogelijkheid om alle campagnes bij te houden en er zo het meeste uit te halen. Ook maakt bovenstaande verandering het mogelijk om LinkedIn campagnes die niet getraceerd worden te vermelden, zodat je grip hebt op de campagnes.

Hoe kan ik mijn campagne koppelen met HubSpot?

Door je verschillende campagnes in HubSpot te koppelen, krijg je een duidelijk beeld van de impact van je betaalde media. Gegevens van de verschillende campagnes zullen verschijnen bij de geselecteerde campagne en bij ‘Sources Report’.

Stappen om een LinkedIn campagne op te zetten

Ga in <Reports> naar <Ads>. Klik vervolgens op <Create campaign>. Kies voor de LinkedIn campagne. Klik bij het beginscherm dat je vervolgens krijgt, op <Hubspot campaign> en kies vervolgens de bestaande/nog lopende campagne die je wilt wijzigen. Heb je nog geen campagne, dan kies je voor <Create New HubSpot Campaign>.

Linkedin-ad_afbeelding.png

Linkedin-ad_afbeelding_2.png

Vul alle relevante velden in en klik vervolgens op <Next>. Gefeliciteerd, jouw HubSpot campagne is een feit. Veel succes!

Voor vragen hierover, bel of mail ons gerust!

Bericht delen: