<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

De klant centraal zetten: dat is de kern van inbound marketing. De klant zoekt naar antwoorden op zijn vragen en vindt die dankzij inbound marketing op jouw site. Bijvoorbeeld een bedrijf wil een goed documentbeheersysteem en zoekt op internet naar goede systemen. Goede inbound marketing zorgt ervoor dat de medewerkers van dit bedrijf op jouw site komen. En niet bij de concurrent.

Inbound marketing reageert zo goed mogelijk op de vraag van de klant. Mensen worden niet gestoord met reclame. Ze treffen je bedrijf op het moment dat ze een probleem hebben dat jouw product kan oplossen. Met de juiste content op de juiste tijd worden kwalitatieve leads geworven.

Voordelen van inbound

Kwalitatieve leads binnen handbereik

Een expert status voor jouw bedrijf

Duurzame marketingstrategie

Waarom inbound?

Met inbound zorg je dat je gevonden wordt op het juiste moment. Namelijk op het moment dat jouw product aansluit bij de vraag van de klant. Met onder andere tekst en video biedt je precies de juiste antwoorden waardoor je vertrouwen opbouwt. Zo sluit je precies aan bij de behoeften van de klant en ga je samen op reis, de zogenaamde buyer's journey.

Op het juiste moment van de reis, wanneer er genoeg vertrouwen is gegroeid, benader je zo’n klant voor een afspraak. Dan wil hij wel met jou aan tafel zitten en is de kans groot dat hij klant wordt.

 • Sluit aan bij de wens van je klant,
 • Betere kwaliteit leads,
 • Maak optimaal gebruik van de nieuwste technieken,
 • Strategische aanpak: maak gebruik van onze kennis en ervaring,
 • Data-driven; weten wat je inspanningen opleveren.
always-be-helping

Succes begint met strategie

Aan de basis van het succes van inbound marketing ligt een duidelijke strategie. Kennis over en data van de ideale klant komen helder en overzichtelijk samen in een buyer persona. De kenmerken van de buyer persona helpen om de strategie te bepalen. Vanuit deze fictieve, maar zo realistisch mogelijke, persoon begint het ontwikkelen van de klantreis en de campagnes. Het totaal van de strategie; buyer personas, buyer journey, KPI's, contentstrategie en de campagnes staat samengevat in het game plan.

Inbound marketing methodologie

halliganenshahDe inbound marketing methodologie bestaat uit vier stappen. Van onbekend, tot geinteresseerde, tot klant en zelfs tot promotor.

Deze theorie is bedacht door Dharmesh Shah en Brian Halligan van software-aanbieder HubSpot. Als studenten trokken ze met blogs en sites meer aandacht naar start-ups dan bedrijven die grote budgetten uitgaven aan traditionele marketingmethodes.

Die ervaringen hebben ze gecombineerd met onderzoek en omgezet in de inboundmarketing-methodologie. En daarnaast ontwikkelden ze behulpzame marketingsoftware die de methode perfect ondersteund.

Inbound helpt klanten stapsgewijs kopen.

Stap 1: Attract

Stel je hebt een bedrijf dat boekhoudsoftware aan huisartsen en apotheken verkoopt, dan heb je een buyer persona die Albert Apotheekadministratie heet.

Albert is veel tijd kwijt aan het zoeken van bonnetjes en vraagt zich af hoe dit makkelijker kan.

Hij googled ‘apotheek administratie’ en ziet een video over software. Hij raakt geïnteresseerd en wil hij wel een e-book downloaden over hoe je software in je apotheek implementeert.

Stap 2: Engage

Een week later bel je hem om te vragen of het e-book duidelijk was en hij nog interesse heeft in de software. Na overleg blijkt dat het bedrijf graag een demonstratie wil.

Na de demo mag je een offerte aanbieden. Dat gaat een paar keer heen en weer en dan sluit je de deal. Je implementeert de software in zijn apotheek.

Is de reis dan klaar? Nee, denkt een goede verkoper, hij kan nog extra pakketten kopen. Inbound marketing gaat echter nog een stap verder...

Stap 3: Delight

Zorg dat deze klant een promoter wordt van jouw software. Dat werkt als volgt:

Met prima service en goed contact zorg je dat de klant zo blij is dat hij graag praat over zijn ervaringen. Je leert van zijn ervaringen zodat je product nog beter kan worden. Tijdens een borrel met collega-apothekers deelt de klant hoe goed jouw product is. Zo raken ook collega-apothekers geïnteresseerd in jouw software.

Stap 1 Attract: De collega's googlen ‘apotheek administratie’, kijken het filmpje….

Bewezen resultaten

Wil je weten hoe dat in de praktijk werkt? Onze klanten bewijzen het resultaat.

Alles in één softwarepakket

Inbound marketing beslaat veel terreinen: content, sociale media, website, crm, koppelingen met sales-systemen en service-pakketten. De software van HubSpot is hiervoor dé alles in één-oplossing. Zij biedt:

 • een gratis CRM (Customer relation management)
 • een uitgebreid blogtool voor de website
 • een bulkmail-programma
 • workflow om zoveel mogelijk handelingen te automatiseren
 • een sociale media-manager
 • een campagne-tool
 • een diepe analytics-tool
 • een rapportage-dashboard
 • een ticketprogramma voor service

Het grote voordeel van HubSpot is dat al de bovenstaande tools al precies op elkaar afgestemd zijn. Ze zijn geïntegreerd samen in één overzichtelijk portaal. Hiervoor hoeven geen nieuwe technische koppelingen tussen systemen gebouwd te worden. En je hoeft niet pér koppeling de updates bij te werken.

Ook zitten er geen dikke scheidingswanden tussen marketing, sales en service in de HubSpot-software. Zonder enige belemmering kunnen verschillende afdelingen dezelfde klant helpen. Sterker nog: beide afdelingen kunnen van elkaar weten dat ze deze klant aan het helpen zijn.

HubSpot-dashboard Meer over HubSpot Marketing Meer over HubSpot Sales Meer over HubSpot Service

Gefocused op de klant

Omdat HubSpot gefocused is op de klant is de software zeer gebruiksvriendelijk. De tienduizenden bedrijven die HubSpot gebruiken, profiteren snel van updates die voortdurend worden toegevoegd.

HubSpot is de marketing en sales automation software die de uitvoering van jouw inbound strategie mogelijk maakt en inzicht biedt in de resultaten van jouw marketing- en salesinspanningen. Dat maakt het mogelijk om op basis van data de strategie bij te stellen. Dat is de een voorwaarde om aan Growth Driven Design te doen.

De voordelen:

 • Alles wat je doet sluit aan bij de behoeften van je klant
 • Je weet wat het werk van jezelf en je medewerkers oplevert
 • Je kan Growth Driven Design toepassen op je website zodat je inzet op de juiste vernieuwingen
yes

Ontdek hoe je meetbare resultaten bereikt door middel van online marketing

Laat je proces doorlichten door een van onze experts
Gratis consult