<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

Wil je aandacht? Creëer content! Heel veel goede content.

auteur
One4marketing | The inbound company

content creerenOnline marketing inzetten voor een onderneming kan een lastige uitdaging zijn. Een van de eerste stappen waarmee jij de aandacht trekt op het internet is content creëren, heel veel content creëren. Waardevolle content trekt bezoekers van andere websites naar jouw website. Meer links op websites zorgt voor meer traffic van relevante websites. Waardevolle content wordt ook makkelijk gedeeld via social media. Op het moment dat jij een goede blog schrijft, kan dit verspreiden als een lopend vuurtje binnen jouw markt. Vergeleken met de middelen van 25 jaar terug, kan het tegenwoordig veel sneller verspreiden. 

Het is goed om zoveel mogelijk goede content te creëren. Deze content heeft namelijk langetermijnwaarde. Voor een advertentie moet je betalen voor de periode dat deze gepubliceerd wordt en een krant vol advertenties ligt morgen weer bij het oud papier. Content blijft altijd op je website staan en zorgt alleen maar voor meer traffic. Content kun je in verschillende vormen creëren zoals blogs, whitepapers, video’s en webinars. Hoe meer kennis je geeft, hoe meer je terug krijgt in de vorm van traffic en leads.


Blogs schrijven
Een blog schrijven maakt jou kennisleider in jouw branche. Een blog verandert jouw website van een saaie brochure naar een levend kenniscentrum. Door een blog geef je je klanten informatie waarmee ze hun problemen kunnen oplossen, en af en toe zien ze ook dat ze jouw dienst of product daarvoor nodig hebben. Wanneer je hen dan benadert, zijn zij voorbereid op jouw aanbod. Hoe meer blogs je schrijft, hoe groter de kans is dat je bovenaan de lijst belandt in de zoekresultaten in Google. Dat komt omdat elke blog gericht kan zijn op een specifiek zoekwoord waarmee je hoog in Google kunt komen.


User-generated content en co-creatie
De manier om je klanten bij jouw bedrijf te betrekken is door UGC, user-generated content, in te zetten. Dat betekent dat klanten zelf waardevolle content kunnen maken wat vervolgens waardevol is voor jouw bedrijf. Mensen een stem geven moedigt hen aan om de website te blijven gebruiken. De kans is ook groot dat ze erover zullen praten en daarmee de website promoten.
Met co-creatie wordt bedoeld dat klanten nieuwe ideeën mogen aanleveren en daardoor invloed mogen uitoefenen op de producten en diensten van het bedrijf. Wanneer klanten betrokken zijn bij het ontwikkelen en creëren van jouw producten en diensten, is de kans groter dat zij anderen erover zullen vertellen. Hiermee biedt je ook precies wat jouw klanten vragen. Hiermee vergroot je de customer loyalty. Klanten kunnen jouw oplossingen afwijzen, maar zullen minder snel hun eigen oplossingen afwijzen. Tenslotte zorgt het er zo ook voor dat jouw bedrijf klantgericht blijft.


Influencers
Alle (potentiële) klanten zijn belangrijk. Toch zijn er vaak mensen die belangrijker zijn dan de meerderheid van de klanten. Deze mensen hebben meer invloed op potentiële kopers. Deze mensen noemen we ook wel ‘influencers’. Hun mening en advies wordt serieus genomen. Zij kunnen zelf potentiële klanten zijn of een vertrouwde derde partij zijn. Ze kunnen een bekende blogger zijn die veel gevolgd wordt. Voor bedrijven is het belangrijk dat zij identificeren wie deze mensen zijn en of er mogelijk samenwerking kan plaatsvinden. Bedrijven die samenwerken met influencers kunnen deel worden van het gesprek.
Jaren geleden konden journalisten een product maken of breken met een review. Het verschil vandaag is dat we allemaal influencers kunnen zijn. We kunnen allemaal reviews schrijven en reageren op anderen.
 

Zit jij ook weleens met de vraag: hoe blijf ik online marketing effectief inzetten voor mijn onderneming? Dat is precies waar wij het over gaan hebben op het (gratis) event Next Marketing 2014 op 18 juni. Op dit inspirerende congres van ICT Valley & One4Marketing zullen experts de meest actuele online marketing topics bespreken.

 

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download het e-book
voorkant e-book leadgeneratie

Blogs in je mail?

Gerelateerd

design

Content en design bij het bouwen van een website

Er moet een nieuwe website komen. Een grote, uitdagende klus ligt op je bordje. Er moeten nieuwe..

leadgeneratie

Zo verhoog je jouw website conversie met behulp van sociale bewijslast

Wanneer je in jouw markt samen met concurrerende bedrijven producten of diensten verkoopt die..

contentmarketing

Help! Al die instellingen op mijn camera!

Je hebt gekozen, videomarketing it is! Nu moet je de juiste camera uitzoeken. Maar welke..