<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

Verhoog je klikfrequentie op Twitter!

auteur
One4marketing | The inbound company

Blog_Twitter_tips

Een tweet versturen is eenvoudig. Je typt wat en drukt op ‘’tweet’’ en voilà je hebt een tweet. Maar is dit ook goede tweet? Het versturen van een klikbare tweet, dat is wat we willen! Gelukkig is het maken van een klikbare tweet niet gebaseerd op toeval. Een tweet is al klikbaar wanneer je een aantal simpele trucjes toepast. In deze blog zal ik jullie meenemen in de wereld van Twitter: hoe zorg je ervoor dat er meer mensen op jouw tweets klikken.


Wat betekent een ‘klik’ op Twitter?

Voordat we hierin duiken, is het belangrijk dat we helder hebben wat nou een klik op Twitter betekent. Er zijn negen verschillende manieren waarop jouw volgers kunnen klikken op jouw tweet.

1. Tweet selecteren als favoriet
2. Retweeten van je tweet
3. Klik op jouw hashtags
4. Klik op jouw @-mentions
5. Klik op de link
6. Klik op de foto
7. Klik op de witte ruimte om de tweet verder te bekijken
8. Klik om jouw Twitter profiel te bekijken
9. Klik om jou te volgen

Ja, dat zijn een hoop klikmogelijkheden, maar in de meeste gevallen is het doel een klik op de link in je tweet. Daarnaast verhoogt een klik link de kans op meer websitebezoekers die vervolgens jouw content kunnen delen. En ik gok dat je meer verkeer en aandacht naar jouw blog of andere content wilt, toch?

Wanneer mensen op een link klikken in jouw tweet, kun je ze doorverwijzen naar speciale landingspagina’s. Waarschijnlijk zijn jouw volgers nog niet klaar voor een demonstratie van je product, terwijl zij al wel klaar zijn om kennis op te doen over bijvoorbeeld Twitter. Verstuur via Twitter links naar landingspagina’s die je vervolgens verwijzen naar content waar zij wat aan hebben, zoals: ‘Download ons gratis e-book over het opstellen van de buyer persona’.

Ja, en dat allemaal door het verbeteren van de klikfrequentie (CTR) van jou tweet! Hieronder zal ik je laten zien hoe je het aantal klikfrequenties kunt verhogen bij jouw tweets.

De uitdaging om meer kliks op Twitter te krijgen

Inderdaad een echte uitdaging. Bekijk deze cijfers maar eens: de gemiddelde CTR op Twitter is 1,64%. Daarnaast blijkt het dat hoe meer volgers je hebt, hoe minder kliks je krijgt op je tweets. Relatief gezien is dit uiteraard logisch.

• Gebruikers met 50 - 1000 volgers hebben een CTR van 6,16%.
• Gebruikers met 1.000 - 5.000 volgers hebben een CTR van 1,45%.
• Gebruikers met 5.000 - 10.000 volgers hebben een CTR van 0,55%.
• Gebruikers met 10.000 volgelingen hebben een CTR van 0,45%.

Daarnaast komt er nog bij dat Twitter een druk bezochte plek is. Met 271 miljoen maandelijkse actieve gebruikers, waarvan dagelijks 1 miljoen actieve Nederlandse gebruikers worden er zo’n 500 tweets per dag verstuurd. Pfoe, wat een concurrentie!

Twitter is een belangrijk platform voor het krijgen van websitebezoekers, het generen van leads, en om in contact te komen met klanten en prospects. Zo kun je altijd meer doen om de betrokkenheid van je klanten bij jouw organisatie op Twitter te verhogen. Uitdaging of niet, er is een aantal manieren om jouw klikfrequentie (CTR) op Twitter te verhogen!

14 manieren de klikfrequentie op Twitter te verhogen

1. Gebruik duidelijke taal
Vergeet niet dat jouw volgers snel door hun tijdlijn scrollen en snel de tweets scannen. Om hun aandacht te krijgen, is het essentieel om te kiezen voor een eenvoudige, gemakkelijke scanbare taal. Hoe duidelijker je bent, hoe meer kans je hebt dat ze doorklikken naar jouw URL.

2. Gebruik de titel van het blog
Het maken van een pakkende titel is één van de belangrijkste stappen bij het schrijven van een blog. Headlines overtuigen mensen om te klikken. Dus waarom zou je niet de titel gebruiken van je blog wanneer je erover tweet?

Zo is de fundamentele regel voor een klikbare tweet hetzelfde als de regel van een aanklikbare krantenkop. Zo gelden de volgende regels hiervoor.

Wees kort. Je hebt maar 140 tekens, zo kun je geen lange titel veroorloven. Zo blijkt uit onderzoek dat 120-130 tekens de CTR verhogen.
Stel een vraag. Waarom werkt dit? Vragen maken mensen nieuwsgierig, wat leidt tot mensen die graag het antwoord willen weten en zullen klikken op de link.
Gebruik ten minste een overtreffende trap. Gebruik woorden als ‘beste’, ‘meeste’ en ‘slimste’.
Gebruik een leuke toon. Titels die luchtig en humoristisch zijn hebben een hogere CTR dan serieuze titels.
Niet alle tekens in hoofdletters. Het schreeuwen om aandacht is een afknapper.
Titels voorzien van getallen. Titels die getallen bevatten hebben een hogere CTR.
Schrijf een tweezijdige titel met een dubbele punt of een koppelteken. Bijvoorbeeld: ‘’Netwerktips: Hoe kun je overal met iedereen een gesprek voeren?’’

3. Gebruik werkwoorden
Mensen vinden werkwoorden veel interessanter dan zelfstandige naamwoorden.
zelfstandigenaamwoorden
4. Plaats minder statistieken
Statistieken zijn geweldig, maar als je op zoek bent naar het verbeteren van de klikfrequentie van jouw tweets, is het misschien beter om te kiezen voor andere content.

5. Tweet in het weekend
Dit hangt natuurlijk af van jouw doelgroep, dus voordat je dit doet moet je een aantal experimenten doen.

tweetinhetweekend

6. Tweet in de namiddag
De timing van jouw tweets op een bepaalde dag maakt een verschil. Onderzoek toont aan dat tweets gepost op 14:00 de hoogste CTR hebben. Vergeet niet dat dit bij elke doelgroep anders kan zijn, dus zoek uit wanneer jouw doelgroep het meest actief is.

tweetindenamiddag

7. Gebruik afbeeldingen
Als je foto’s gebruikt in je tweet, zal je een hogere klikfrequentie krijgen!

gebruikafbeeldingen
8. Zorg dat er ruimte zit tussen je tweets
Als je achter elkaar tweet, gaan je volgers je zien als een spammer. In plaats van tweets tegelijk plaatsen is het belangrijk dat je ruimte bewaart tussen het plaatsen van je tweets. Tip: plan van tevoren je tweets in! Hiervoor is trouwens ook de handige 10:4:1 regel. Lees het in deze blog!

9. Gebruik hashtags
Het gebruik van een hashtag is een geweldige manier om jouw online aanwezigheid te verbeteren. Het helpt jou om meer betrokkenheid en zichtbaarheid te creëren en daarnaast meer kliks op jouw tweets! Maar let op: zorg dat je het niet overdrijft… Blijf bij één of twee hashtags.

gebruikhashtags
10. Vraag om actie
De oproep tot actie (CTA) is een onmisbaar onderdeel voor alle marketinguitingen. Hetzelfde geldt voor klikbare tweets. Wat voor actie wil je dat jouw volgers ondernemen? Vraag hen om iets te doen op de pagina waar ze zich registreren.

Enkele voorbeelden:

• Download ons gratis e-book voor Twitter voor Beginners
• De line-up van #NM15 al bekeken? Bekijk het hier en meld je aan!

11. De link in de tweet hoeft niet perse aan het einde van de tweet.

plaatslink

12. Praat over en link naar infographics
Infograpics zijn een enorm populair onderwerp op Twitter. Veel mensen zoeken naar infographics op Twitter, dus gewoon het gebruik van het woord ‘infographic’ zal al wonderen doen.

infographics

13. Zorg ervoor dat de links werken
Niets is erger dan het plaatsen van een post waarbij de link niet werkt. De meest voorkomende fout is geen spatie plaatsen voor de link. Dus check, dubbel-check en triple-check dat je tweet in orde is!

 Twitter voor beginners

Door het volgen van deze tips, kun je er zeker van zijn dat je er alles aan doet om meer te halen uit jouw tweets! Succes met het maken van jouw klikbare tweets.

Welke manieren gebruik jij om klikbare tweets te creëren? Deel ze met ons in de reactie hieronder!

 

 Bronnen afbeeldingen:

http://blog.hubspot.com/marketing/twitter-stats-for-more-conversions

https://blog.bufferapp.com/15-ways-to-increase-the-click-through-rate-on-your-tweets

http://www.adweek.com/socialtimes/infographics-on-twitter/468324

Bronnen tekst:

http://www.signupto.com/news/2012/10/24/twitter-marketing-what-results-should-you-expect-infographic/

http://www.newcom.nl/

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download het e-book
voorkant e-book leadgeneratie

Blogs in je mail?

Gerelateerd

design

Content en design bij het bouwen van een website

Er moet een nieuwe website komen. Een grote, uitdagende klus ligt op je bordje. Er moeten nieuwe..

leadgeneratie

Zo verhoog je jouw website conversie met behulp van sociale bewijslast

Wanneer je in jouw markt samen met concurrerende bedrijven producten of diensten verkoopt die..

contentmarketing

Help! Al die instellingen op mijn camera!

Je hebt gekozen, videomarketing it is! Nu moet je de juiste camera uitzoeken. Maar welke..

Gerelateerd