<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

Onze populairste blogs van 2015 op een rij

door: Driek Geurtsen

Onze populairste blogs van 2015 op een rij

Onze populairste blogs van 2015 op een rij

auteur
Oprichter & CEO Elke dag sta ik open voor mensen en hun vragen en doelen. Die vragen beantwoorden met creatieve oplossingen, daar doe ik het voor.
One4marketing

Populairste marketing artikelen in 2015

Ben jij, tussen de kerstmaaltijden en knallende champagnekurken door, gewoon aan het bikkelen op je werk? Dan ben je een winnaar, volgens dit hilarische pleidooi van Japke-d. Bouma in NRC. Je bent een held, die toch maar mooi even alle duisternis en obstakels overwon om op kantoor te zijn. En dat is leuk om te horen, maar mocht het er stiekem wel erg rustig zijn; dan helpen wij je van One4Marketing graag op weg met wat nuttig leesvoer voor een optimale tijdsbesteding. Dit zijn onze populairste blogs van 2015!

De best gelezen blogs in 2015 zijn vrijwel allemaal artikelen uit de oude doos. De meesten zijn gepubliceerd in 2014, een enkeling eerder. Daaruit blijkt maar weer dat bloggen een strategie is van de lange adem. Artikelen hebben vaak wat tijd nodig om historie op te bouwen en gevonden te worden. 

De top 5 van 2015:

 1. Hoe schrijf ik een goede casestudy?
  Hoe schrijf ik een goede casestudy, door oud-collega Tobias Pasma, stamt bijvoorbeeld nog uit 2013. De blogpost stijgt een plekje en verstoot daarmee de nummer één van de best gelezen blogs in 2014. Zo zeggen we AIDA dan eindelijk echt vaarwel
 2. Marketing en sales: waar zit het verschil?
  De blogpost uit mei 2014, waarin Daphne Rietbergen het verschil tussen marketing en sales uiteenzet, siert de tweede plaats in best gelezen artikelen van 2015. Benieuwd naar de mogelijke samenwerking van deze afdelingen? Dan zit er maar één ding op: lezen die handel!
 3. Do's en don'ts bij het onderhouden van klantrelaties
  Het draait allemaal om vertrouwen, vindt Anneloes Leppers. Je moet aanwezig zijn - maar niet spammen. Claim je expertise - maar schep niet op. Blijkbaar weten we nog lang niet altijd wat wel en niet kan, want haar tips en tricks voor het opbouwen en onderhouden van langdurige klantrelaties vormen het derde best gelezen artikel in 2015.
 4. De belangrijkste online marketingtrends voor 2016
  Online personalisatie, transparantie en de rol van advertising: collega Nicole van Roekel vroeg aan verschillende marketeers wat volgens hen de belangrijkste trends zijn op het gebied van online marketing en hoe het vakgebied er in de toekomst uit zal zien. Het resultaat is een uiterst interessant artikel en een vierde plaats in de top vijf van best gelezen artikelen afgelopen jaar. 
 5. Engagement, wat is het nou echt en hoe meten we het? 
  Het kweken van betrokkenheid is een veelgepredikt onderwerp in marketingland, maar schijnbaar weet nog niet iedereen wat het precies inhoudt - want Eline Stuivenwolds blog over de ware betekenis van engagement en de meetbaarheid ervan siert de vijfde plek van de top 5 best gelezen artikelen in 2015 in. 

De top 3 van One4Marketing-medewerkers:

Mens, wat ben je mooi - Janet Nawijn:

 1. Mens, wat ben je mooi: een kippenvelmomentje
  Menzis bezorgde Janet Nawijn vorig jaar even kippenvel met hun reclame. Ze beschrijft in haar best gelezen artikel hoe reclame en inbound marketing soms toch hand in hand kunnen gaan.    
 2. Checklist voor het lanceren van een nieuwe website
  Het lanceren van een nieuwe website is een hele bevalling. Met haar handige checklist geeft Janet je inzicht in waar op te letten qua content, SEO en juridische aspecten. 
 3. Hoe het 'waarom' van een organisatie nieuwe klanten oplevert
  Bij het kopen van haar nieuwe auto moest Janet kiezen tussen twee autodealers. De keuze was snel gemaakt. Waarom? Omdat de ene dealer het levende voorbeeld was van Simon Sinek's golden circle.

De belangrijkste trends voor 2016 - Nicole van Roekel:

 1. De belangrijkste online marketingtrends voor 2016
  Een nieuw jaar betekent nieuwe kansen. 2016 goed beginnen? Lees Nicole van Roekels artikel over de belangrijkste online marketingtrends!
 2. Facebook, Instagram & Snapchat: social media trends voor bedrijven anno 2015
  Aanwezig zijn op sociale media is niet voldoende, vindt Nicole. In haar blog over social mediatrends voor bedrijven anno 2015 beschrijft ze waarom en welke spelers er zijn. 
 3. Het 6c-model van contentmarketing
  Het derde best gelezen artikel van Nicole is een handige checklist om kwalitatieve content te creëren en te delen met je doelgroep: het 6c-model van contentmarketing.

Het verschil tussen marketing en sales - Daphne Rietbergen:

 1. Marketing en sales: waar zit het verschil?
  In haar populairste artikel schrijft Daphne Rietbergen over het verschil tussen marketing en sales, maar ook over het potentieel van de twee afdelingen als zij samenwerken.
 2. Hoe zet ik social media effectief in om mijn blog te promoten?
  Daphne is niet de enige die zich dat afvraagt, want dit artikel is het tweede best gelezen blog van haar hand. Gelukkig blijft ze ons het antwoord niet schuldig: met aanwezigheid en relevantie zet je social media effectief in.

Do's en don'ts bij klantrelaties - Anneloes Leppers:

 1. Do's en don'ts bij het onderhouden van klantrelaties 
  Anneloes Leppers' nummer één siert de derde plaats in de overkoepelende top vijf populairste artikelen. Met haar tips & tricks helpt ze je op weg naar een duurzame, goede klantrelatie.
 2. 5 tips voor omgang met negatieve reacties op social media
  Voorkom paniek in de tent en lees Anneloes haar tips voor het omgaan met negatieve reacties op sociale media. Over eerlijkheid en waarom het soms helemaal niet zo'n dom idee is om even te wachten met reageren. 
 3. Welk marketinginstrument gebruik jij?
  Sociale media, je website en e-mailmarketing: Anneloes vraagt zich af welke essentiële marketinginstrumenten jij eigenlijk gebruikt?

Geheimen ontrafeld - Caroline de Vente:

 1. Het geheim van de bank, het bedrijf en de non-profit ontrafeld
  Mijn tweede blog voor One4Marketing, maar wel het best gelezen: over wat wij - met een winstgroei van 91 procent, ieder jaar een verdubbeling van de omzet en toenemende donaties van het Nederlandse publiek - kunnen leren van Triodos Bank, Coolblue en Artsen zonder Grenzen.   
 2. De falende online marketingtrends van 2015
  Vooruitzien is regeren, maar terugkijken kan ook verrijken. In dit artikel blik ik terug op de verwachte online marketingtrends van 2015, die het niet hebben waargemaakt.   
 3. Traditioneel adverteren: hoppakee, weg ermee
  State of Inbound, het jaarlijkse HubSpot-onderzoek onder meer dan vierduizend marketeers wereldwijd, kwam dit jaar met opmerkelijke resultaten - en vormde daarmee genoeg aanleiding voor een artikel over outbound en inbound marketing.

Ook zin om de pen ter hand te nemen en te bloggen? Download gratis ons zakelijk blogpakket en ga aan de slag: 

Zakelijk Blogpakket

 

  

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download het e-book
voorkant e-book leadgeneratie inbound marketing one4marketing

Blogs in je mail?