<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

Online Advertenties: Outbound Marketing op een Inbound manier

auteur
Tobias Pasma | Tobias is leergierig, open en energiek. Hij geniet van het op allerlei creatieve en leuke manieren bereiken van de juiste doelgroep.

De komende weken ga ik op zoek naar het antwoord op de vraag: Hoe kan je Inbound Marketing op de beste manier combineren met Outbound Marketing? Want hoewel inbound marketing gemiddeld genomen vaak goedkoper is, wil dat niet direct zeggen dan geen van de outbound marketing middelen effectief ingezet kan worden. Want waar het uit eindelijk om draait, is niet het middel, maar het doel. Lees ook deze geweldige blog van Tristan Lavender over de doel-middel verwarring rondom storytelling. Want het doel van marketing is uiteindelijk, hoe plat het ook klinkt, het resultaat onderaan de streep; hoeveel euro’s hebben jouw marketinginspanningen opgeleverd.

De komende weken zal je dus meer blogs zien van mij rondom dit onderwerp. Het eerste blog (over direct mails) is een tijdje geleden al online gegaan. In dit tweede blog in deze serie van zeven zal ik ingaan op Online Advertenties. Later zullen in deze reeks verschijnen:


Inbound Marketing een boost geven met online advertenties

Het jargon kan een beetje verwarrend zijn, maar hoor je een marketeer praten over Paid Advertising, Paid Marketing, Paid Search, PPC (pay-per-click), CPC (cost-per-click) of CPM (cost-per-mille, kosten per duizend impressies), dan is de kans groot dat hij/zij het heeft over het kopen van advertenties via een online advertentienetwerk, zoals: Google, Facebook of Twitter.

Maar koop je met die advertenties ook daadwerkelijk verkeer naar je website? Ja, in principe wel, maar de conversieratio (van bezoeker naar lead) ligt wel een stuk lager tussen gekocht verkeer en bijvoorbeeld verkeer afkomstig uit organisch zoeken (zoeken via een zoekmachine).

Betekent dit dat je daarom – als inbound marketeer – nooit iets met online advertenties zou moeten doen? Zeker niet.


Inbound Paid Advertising

“Het grootste vooroordeel dat inbound marketeers hebben over online advertenties is dat het een soort taboe is, dat het zou betekenen dat je het niet voldoende bezoek, leads en klanten uit je organische verkeer zou halen, omdat je anders geen online advertenties zou inzetten.” zegt Sarah Goliger, ten tijde van deze uitspraak nog hoofd van de Paid Marketing afdeling binnen HubSpot.

“Maar dat is niet altijd waar” vervolgt ze. “Zo lang je je focust op het groeien van je organische kanalen (dit zijn je gratis kanalen, die uiteindelijke een hogere kwaliteit leads opleveren), is het prima om paid advertising in te zetten als een extra kanaal waarmee je de Attract en Convert fase aanjaagt.”


Adverteren op de juiste manier

Adverteren kan een effectief middel zijn in verschillende plaatsen van je marketingfunnel, of je nou mensen wilt aantrekken, bezoekers om wilt zetten in leads, of leads wilt omzetten tot sales-ready leads. Laten we als voorbeeld naar het advertentie platform van Twitter kijken.

Als je doel is om meer leads te genereren, kan je een Promoted Tweet campagne doen met als doel dat mensen je e-books of andere leadgeneratie-content downloaden.

Ben je meer gefocust op het laten stijgen van je merkbekendheid, probeer dan een Promoted Accounts campagne, om zo meer volgers te krijgen.

twitter_ads

Of, als je als doel hebt om leads om te zetten in klanten, gebruik dan de Tailored Audiences functionaliteit van Twitter, waarmee je op maat gemaakte groepen op basis van page views of lijsten die je upload. Hierdoor kan je speciale retargetting campagnes draaien die zich richten op bijvoorbeeld mensen die je prijzenpagina bekeken hebben of die een hoge lead score gehaald hebben.

twitter_ads


Afsluitende wijsheden

Online adverteren is niet de heilige graal. Er is geen garantie dat het geld dat je uitgeeft aan advertenties in zoekmachines of op socialmedia-platforms, een boost geeft aan jouw leadgeneratie-trajecten. Maar, zoals de voorbeelden hierboven aangaven, zijn er wel manieren waarop je paid advertising op de juiste manier kan inzetten en ze kan combineren met je inbound marketing activiteiten.

En dan is er natuurlijk ook nog totaal verkeerde manier van adverteren. Als jouw advertenties spammy of gewoon echt heel irritant zijn, verlies je vrijwel direct het vertrouwen dat je bij je doelgroep hebt opgebouwd. En dat is precies waar inbound marketing op bouwt, op de vertrouwde relatie tussen jouw organisatie en jouw doelgroep.

Dus, hoe zorg je ervoor dat jouw advertenties niet spammy of irritant overkomen? Op dezelfde manier waarop je dat doet met je e-mails en je social media berichten; zorg dat ze relevant zijn. Gebruik segmentatie om je advertenties alleen aan de juiste groepen te laten zien, en biedt de juiste content aan in je advertenties.


Doe je nou al best wel veel met adverteren, maar zou je eigenlijk juist liever meer met inbound marketing willen doen? Begin dan eens met het lezen van ons e-book hierover:

Outbound Marketing op een Inbound manier

  

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download het e-book
voorkant e-book leadgeneratie

Blogs in je mail?