<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

NIEUW: HubSpot Marketing dashboard & Website platform

auteur
One4marketing | The inbound company

hubspot-new-featuresWaarom ik fan ben van HubSpot? Het werkt makkelijk en overzichtelijk, ik houd van de stijl die HubSpot gebruikt in haar content én het team van HubSpot werkt continu aan nieuwe updates om de online werkervaring in HubSpot nóg fijner en beter te maken.

Tijdens INBOUND 2015, het jaarlijkse HubSpot-evenement in Boston, lanceert HubSpot nieuwe HubSpot features. En die nieuwe features willen we jou maar al te graag laten zien. Zo heb je vanochtend al kunnen lezen over de advertising add-on waar mijn collega Janet een blog over schreef. Aan mij de eervolle taak om je meer te vertellen over het nieuwe marketing dashboard en het website platform.

HubSpot noemt haar nieuwe campagne “The Easy Initiative”. Zoals ik in mijn inleiding ook al aangaf, draait het bij HubSpot om een gebruiksvriendelijk en makkelijk platform voor iedereen. Technische kennis en SEO-kennis is niet nodig, waardoor het platform niet alleen voor developers of marketeers, maar ook voor HR-medewerkers, IT’ers of docenten te gebruiken is.

Met veel nieuwe functies en mogelijkheden in zo’n platform, loop je al snel gevaar dat het systeem moeilijker wordt. En dat is wat HubSpot juist niet wil. In het dashboard komen veel nieuwe mogelijkheden, maar die zorgen er voor dat het all-in-one platform alleen nog maar makkelijker en gebruiksvriendelijker wordt. Ik laat je kort alle nieuwe opties zien:

Nieuwe full-screen interface

Statistieken bekijken? Dat wordt nu nog eenvoudiger en vooral overzichtelijker. De grafieken zijn groter en uitgebreider en over het hele scherm zichtbaar. Dat maakt de gehele ervaring nog beter.

hubspot-3

Nieuwe editors

In de oude blog- en e-mail editor kon je eenvoudig een preview zien van de blog die je aan het typen was. Dat wordt nu nog makkelijker doordat je direct in de previewversie werkt. Je hoeft niet meer tussen verschillende schermen te wisselen om te zien hoe jouw content eruit ziet, maar past de content direct op de pagina aan. Deze feature is nu beschikbaar voor alle soorten content: van landingspagina’s tot e-mails en blogartikelen.

Nieuwe dashboards

Ook de dashboards krijgen een make-over. Het ziet er strakker en overzichtelijker uit, waardoor je sneller vindt waar je naar op zoek bent.

Lijsten

Je hoeft niet langer eerst een smart list te bouwen en dan naar de workflows te gaan, het gaat allemaal tegelijk. Je contactenlijst laadt sneller en heeft meerdere vervolgopties. Handig!

 

HubSpot Website platform

Ook de website tool heeft HubSpot aangepast. De afgelopen jaren heeft het team van HubSpot meer dan 1.600 updates en aanpassingen doorgevoerd aan het websiteplatform, zodat deze steeds beter geoptimaliseerd wordt voor de doelgroep.

SEO-aanbevelingen voor je website

Waar je voorheen alleen bij de blog- en e-mailtool SEO-aanbevelingen kreeg om je content te optimaliseren, is deze tool nu ook beschikbaar wanneer je een website aan het bouwen bent. De tool laat automatisch zien wat goed werkt en wat niet en wat je kunt verbeteren aan je website. Hij laat zien hoe je beter kunt ranken in Google en waar je het beste smart content in kunt zetten.
Kortom: allerlei goede aanbevelingen die ervoor zorgen dat jouw website het nóg beter doet!

Mobiele versie

Ook kun je direct zien hoe je pagina er op een mobiel apparaat uitziet. De nieuwe editor-mogelijkheden noemde ik al eerder en deze zijn ook op mobiele devices van toepassing. Je kunt direct in de mobiele versie jouw content aanpassen, zonder dat je daarbij hoeft te wisselen tussen verschillende schermen.

Websites bouwen in offline versie

Bezig met het bouwen van een nieuwe website? Dat kan nu nog makkelijker doordat je de pagina’s alvast kunt bouwen zonder dat je deze direct online hoeft te zetten. Ook al zet je de nieuwe website nog niet online, je kunt al wel zien hoe deze eruit komt te zien wanneer hij af is.

All-in-one

Bedrijven die al hun marketingkanalen (inclusief hun website) op het HubSpot all-in-one platform zetten, zien dat de websitebezoeken stijgen met 40% en de ingevulde formulieren op landingspagina’s met maar liefst 47%. Om een zo compleet mogelijke ervaring te krijgen, kun je het beste je website ook in HubSpot bouwen. Zo heb je een compleet overzicht en kun je alle marketingzaken aan elkaar linken.

Je oude website migreren met HubSpot

Er komt een nieuwe optie waarmee je je oude website makkelijk migreert met HubSpot. Dat maakt de stap naar een nieuwe website minder groot. Je pakt een template van je oude website en migreert deze direct met HubSpot, zodat je daarin verder kunt werken.

SSL Certificate

Ook nieuw bij HubSpot: de beveiligde websites met SSL Certificate. Zo weet je zeker dat jouw website veilig is en laat je de websitebezoeker ook zien dat je vertrouwelijk omgaat met haar gegevens. Deze nieuwe optie brengt geen extra kosten met zich mee, wanneer je HubSpot aanschaft zit deze feature gewoon in het vaste systeem.

Deze optie is niet alleen belangrijk voor de veiligheid van je website, maar wordt sinds kort ook mee genomen in de zoekmachineranking van Google.

HubSpot sluit de webinar waarin ze alle nieuwe features aankondigen af met een mooie quote: “You can’t grow weighed down by software”. En dat is waar HubSpot om draait: gebruiksvriendelijke software die jou helpt met groeien. Met de nieuwe features (waar ik heel enthousiast over ben!) draagt HubSpot alleen maar bij een aan fijne klantervaring.

Naar welke nieuwe feature van HubSpot ben jij het meest benieuwd?

New Call-to-action

  

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download het e-book
voorkant e-book leadgeneratie

Blogs in je mail?