<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

Next Marketing: Marieke Heesakkers over speldenprikmarketing

auteur
One4marketing | The inbound company

Indruk maken door te prikkelen, dat is de boodschap die Marieke Heesakkers vorige week op Next Marketing wilde meegeven. Deze veelzijdige dame die pas nog 31ste is geworden in de lijst van de 100 Beste Marketeers van Nederland, kwam haar beeld geven over inbound marketing. Haar werk bij Limburgia bewijst dat je voor allerlei soorten bedrijven inbound marketing in kan zetten. Zoals ze het zelf zegt, zijn de deuren van Limburgia heel ‘sexy’, maar uiteraard niet de meest voor de hand liggende keuze om interessante content voor te schrijven. Toch gelooft zij in de kracht van inbound marketing en het prikkelen van mensen, en op Next Marketing kwam zij uitleggen waarom.

you_dont_have_to_be_great_to_start.jpg

Waar worden je klanten gelukkig van?

Met veel enthousiasme heeft ze twee keer haar break out sessie voor verschillende groepen gehouden. Ze behandelde vragen als: hoe zorg je er als (B2B-) bedrijf voor dat je opvalt bij je klanten? Hoe raak je ze met relevante informatie? En: Hoe voeg je samen waarde toe? Een belangrijk deel van haar antwoord is: Weet waar ze gelukkig van worden. Focus niet alleen op het negatieve waar zij tegenaan lopen, maar focus vooral ook op het positieve waarmee je je klanten blij kunt maken. Marieke put uit 6 tips van Steven van Belleghem over speldenprikmarketing. Hierbij deze 6 tips nog eens op een rij:

  1. Maak het leuk om met jou te werken.

Je product mag dan misschien saai zijn, de ervaring hoeft dat niet te zijn.

  1. Hoe meer je online deelt, hoe meer je klanten zeggen: “dat is interessant, daar wil ik meer van weten”.

Meer exposure zorgt er simpelweg voor dat meer klanten komen kijken naar jouw website.

  1. Klanten willen geen verrassingen, ze willen weten bij wie ze aankloppen met hun ‘uitdaging’.

Klanten willen transparantie en hoe kun je dat beter geven dan door hen a.d.h.v. interessante content te laten zien wie jij bent en wat je doet.

  1. Je kunt ‘thought leader’ worden als je regelmatig als expert communiceert.

Zo ben jij top-of-mind wanneer mensen op zoek gaan naar een oplossing.

  1. Praat, schrijf, blog, en publiceer via social media over je (product) expertise, niet enkel over je product.

Marieke gelooft ook in de Golden Circle van Simon Sinek en die zegt dat het mensen niet gaat om wat je doet, maar waarom je dat doet. Niet alleen over je product dus, maar vooral het verhaal eromheen is belangrijk.

  1. Het product is waardeloos zonder verhaal, deel expertise waaruit blijkt hoe goed je bent.

Want zoals net gezegd, draait het niet om het product. Overtuig je klanten waarom ze juist bij jou moeten zijn. Met mooie content.

Resultaten?

Ook heeft zij het gehad over de resultaten van bloggen, zowel binnen als buiten het bedrijf. Intern zorgt dit er bijvoorbeeld voor dat er meer aandacht en binding is, silo’s worden afgebroken, dat er een gezamenlijke trots komt, en dat er met plezier wordt gewerkt aan het maken van content. Vooral de trots benadrukte ze, want ook al is het product misschien niet super interessant, de medewerkers hebben toch laten zien dat ze met passie werken en schepten een groot wij-gevoel binnen de organtisatie.

Extern zorgt het voor een betere ranking, meer brand awareness, meer verkeer, meer volgers, free publicity, nieuwe contacten, interactie, thoughtleadership en uiteindelijk ook voor winst. Bij Limburgia zijn er via LinkedIn 12 blogposts gedeeld die in totaal 12.339 keer bekeken zijn. Dit resulteerde in 20% meer bezoekers op de website in slechts 4 maanden tijd. Zo laat Marieke zien dat ze met een relatief klein budget toch echt grote stappen kan maken voor een bedrijf als Limburgia.

Nieuwe uitdaging

Nu gaat zij aan de slag voor de grote zus van Limburgia: Berkvens. Zij gaat daar werken aan de zichtbaarheid en het bereik, de bekendheid op inhoud, en aan thoughtleadership. Hoewel ze pas net begonnen is, ziet ze al een stijging van 311% in gebruikers! Wat ze hier zelf ook als tip wilde meegeven bij haar presentatie: You don't have to be great to start, you have to start to be great. En als je een goed idee hebt, voer het dan binnen 48 uur uit!

Wij willen haar in ieder geval veel succes wensen met haar nieuwe uitdaging. Mij heeft ze in ieder geval geïnspireerd!

Wil je de gehele presentatie terug zien? Dat kan via deze link.

 

  

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download het e-book
voorkant e-book leadgeneratie

Blogs in je mail?