<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

Marketing automation: is jouw organisatie er klaar voor?

door: One4marketing

Marketing automation: is jouw organisatie er klaar voor?

Marketing automation: is jouw organisatie er klaar voor?

auteur
The inbound company voor meer traffic, leads en klanten die bij je passen en blijven
One4marketing

marketing-automation.jpg

Ik merk de laatste tijd dat potentiële klanten vooral bij ons komen omdat ze meer willen weten over marketing automation. Ze hebben een marketingevent bezocht en daar iets over marketingautomatisering gehoord of ze hebben één van de vele blogartikelen gelezen over marketing automation. Ze vragen zich af of hun organisatie daar ook iets mee moet doen.

Herken jij je hierin? Mooi, want deze blog is speciaal voor jou geschreven. Voordat je halsoverkop besluit om met marketing automation aan de slag te gaan, moet je jezelf eerst afvragen of het de investering waard is en of je er het optimale resultaat uit kunt halen voor jouw bedrijf.

Na het lezen van deze blog weet je of jouw organisatie klaar is voor marketing automation. Benieuwd? Lees dan snel verder!

1. Je staat op het punt om een nieuwe marketingmedewerker aan te nemen.

Je merkt dat je marketingafdeling het enorm druk heeft op het gebied van marketing: social media bijhouden, e-mails versturen en contentmarketing…

Kortom: het is de hoogste tijd om een extra FTE aan te nemen om je marketingafdeling te ondersteunen! Of… je gaat aan de slag met marketing automation!

Marketing automation maakt werken voor marketeers een stuk gemakkelijker en efficiënter. In plaats van een nieuwe marketingmedewerker aan te nemen, kun je jouw huidige marketingafdeling of organisatie ook voorzien van marketing automation waardoor zij met minder mensen meer kunnen bereiken.

2. Je vraagt je af of de leads die je genereert wel kwalitatief zijn.

Je hebt je de laatste tijd veel bezig gehouden met het creëren van leadgenererende content en je merkt dat de leads binnenstromen. Maar zijn die leads wel relevant voor jouw bedrijf?

In veel marketing automatiseringssoftware kun je leadscoring inrichten. Je geeft jouw leads een bepaalde score mee voor de acties die zij ondernemen op jouw website of de gegevens die zijn invullen in de formulieren. Bekijken ze de prijspagina? Dat is een teken dat ze al verder in de Buyer Journey zijn en dus een hogere score mee krijgen. Vult een lead in één van je formulieren in dat ze directeur zijn? Dat betekent dat je direct met de beslisser te maken hebt, dus krijgen ze een hoge score. Vult de lead in dat hij of zij stagiair is? Het kan dat hij daarvoor punten aftrek krijgt.

Je hoeft maar één keer leadscoring in te vullen in de software, daarna worden leads automatisch gescoord op basis van de actie die zij ondernemen en de score die jij aan die actie hebt gehangen. Je ziet al snel welke leads kwalitatief zijn voor jouw organisatie en welke niet.

stats.jpg

3. Je merkt dat de conversie van leads naar klanten erg laag is.

Je besteedt veel tijd aan marketing en het resultaat mag er zijn: er komen maandelijks meer websitebezoekers en leads naar je website. Maar waar blijven die nieuwe klanten?

Ook dit is een reden om marketing automation in te zetten. Het is essentieel om leads te blijven voeden, totdat ze warm genoeg zijn om tot aankoop of aanschaf van jouw producten/diensten over te gaan. Het kost erg veel tijd om leads handmatig op te volgen en hen relevante content aan te bieden, maar met behulp van marketing automation kun je dit proces automatiseren. Dit wordt ook wel leadnurturing genoemd. Doordat je diverse workflows inricht, worden leads continu gevoed met content die relevant voor hen is. Net zo lang totdat ze zoveel interesse in jouw organisatie hebben getoond, dat ze warm genoeg zijn voor de verkoop. Je zult zien dat het conversiepercentage van leads naar klanten steeds hoger wordt.

4. Je wilt de meerwaarde aantonen van je marketingafdeling

Heel erg leuk dat marketing, maar wat levert het nu eigenlijk op? Eén van de redenen om met marketing automation aan de slag te gaan, is omdat je nu eindelijk eens wilt aantonen wat marketing oplevert voor je organisatie.

Met marketing automation maak je je marketinginspanningen inzichtelijk en daarmee perfect meetbaar. Je ontdekt al snel wat voor jou wel werkt en wat niet. Benieuwd hoeveel leads je via social media hebt geworven? Of hoeveel websitebezoekers er uiteindelijk naar een lead zijn geconverteerd naar aanleiding van die ene blog die je hebt geschreven? Met marketing automation kun je dit allemaal aantonen!

5. Je gebruikt veel losse tools voor marketing en wilt meer overzicht

Je organisatie gebruikt een CRM, zet verschillende social mediakanalen in (Facebook, Twitter, LinkedIn..), je hebt een e-mailtool voor e-mails en nieuwsbrieven en oh ja, in Google Analytics kun je ook nog zien hoeveel websitebezoekers je genereert.

Al deze losse platformen zorgen voor chaos en bovendien is het ook erg inefficiënt.

Als je marketing automation gaat gebruiken, heb je deze losse tools niet langer nodig. Zowel je CRM, social mediamarketing en e-mailmarketing als analytics kun je centreren op één platform. Dat betekent dat je maar één inlog nodig hebt om direct toegang te hebben tot al jouw marketingmiddelen.

Ben je na het lezen van deze blog overtuigd dat je aan de slag moet met marketing automation? Een goede beslissing! Bekijk eens onze websitepagina over onze marketing automation software HubSpot of vraag een GRATIS demo aan van onze software.

Hubspot Demo uitproberen

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download gratis e-book leadgeneratie boordevol met tips!
voorkant e-book leadgeneratie inbound marketing one4marketing

Blogs in je mail?

Gerelateerd

marketing-automation

Hoe werkt marketing automation in HubSpot?

Ben je benieuwd hoe marketing automatisering in HubSpot eruit ziet? We laten je kennismaken met het..

marketing-automation

Welke spelers zijn er in marketing automation? | One4marketing

Welke aanbieders zijn er op het gebied van marketing automatisering? Waarin verschillen ze van..

marketing-en-sales

All-in-een software of best-of-breed: wat werkt het beste?

Ben je op zoek naar de juiste software voor marketing en sales? Dan is het goed om te weten of je..