<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

Je eerste video. Waar begin je?

auteur
Ferdinand van de Blaak | Ik kan enorm genieten van een uitdaging. Niks is mij te gek!

Al het begin is moeilijk! Ik weet nog goed dat ik voor de eerste keer als kleine jongen moest leren om te schrijven. Waar moet ik beginnen? Hoe weet ik of ik het goed doe? Uiteindelijk is het goed gekomen, natuurlijk met behulp van de docent. Deze blog kan je zien als de docent. Na deze blog weet je waar te beginnen en vooral waar je op moet letten als je aan de slag gaat met videomarketing.

Inmiddels is videomarketing een hot topic. We zien het online veel terug. Aan de hand van het onderzoek van Storyme is duidelijk geworden hoe volwassen videomarketing in Nederland en België is op dit moment. Uit dit onderzoek onder 450 ondernemingen blijkt dat 81% van de respondenten bezig is met video in hun campagnes.

Videomarketing wordt voor verschillende doelen gebruikt binnen de organisaties. Het meest voorkomende doel van video’s in organisaties is brand awareness. Een ander veel voorkomend is lead generation door middel van video’s.  

 why video marketing

(Storyme, 2018)

Doel en doelgroep

Videomarketing zie je overal en waarschijnlijk ben je hierdoor ook gaan nadenken over video’s voor jouw organisatie. Leuk bedacht, maar moet jouw organisatie hier echt iets mee? Welk doel heeft jouw organisatie met videomarketing? En welke doelgroep wil je aanspreken met video’s?

Deze vragen zijn belangrijker dan gewoon spontaan beginnen met video’s te produceren. Is het doel namelijk om klanten wat te vertellen over je product, dan past een productvideo. Wil je een klant over de streep trekken om met jou in zee te gaan in plaats van met je concurrent, dan is een case study video erg geschikt. Zo zijn er diverse video’s die passen bij verschillende doelen. Wil je meer weten over de verschillende soorten video’s? Lees dan eens ons vorige blog: ‘Aan de slag met videomarketing: 12 typen video die jij kunt inzetten’.

Heb je een doel voor je video bepaald? Dan is het tijd voor de volgende vraag, namelijk: wie wil je bereiken met de video? Aan welke buyer persona richt je je video? Dit is van belang bij het produceren van de video. Je kunt je natuurlijk voorstellen dat een kind van acht jaar anders aangesproken wil worden dan een directeur van een onderneming.

Verhaal

Uit het onderzoek naar videomarketing dat ik voor One4Marketing heb uitgevoerd, is een scherpe conclusie te trekken. Een sterke video gaat van A naar B. Je begint ergens en je wilt ook ergens eindigen. Punt B is dat wat de kijker van je video moet onthouden. De beelden kunnen nog zo prachtig vormgegeven zijn, je kunt uren monteren en dagen zweten op de set. Maar als het verhaal niet goed is, dan zal de boodschap niet aankomen! Bedenk daarom goed wat je met je video wilt vertellen. En hoe ga je dat doen? Als hierover goed nagedacht is, zal de boodschap aankomen.

Budget

Videomarketing is geen goedkope aangelegenheid. Maar als je het goed doet, verdien je je investering dubbel en dwars terug. Begin met deze stappen en de basis van je video staat. De productie ervan is een ander verhaal. Een video kan je intern ontwikkelen als je de juiste resources in huis hebt of extern laten produceren door een gespecialiseerd bedrijf. De trend is voornamelijk om het te combineren. Niet alle video’s hebben een professioneel bedrijf nodig ter ondersteuning. 44,8% combineert de inzet van een intern team en externe organisatie.

 resources video marketing

(Storyme, 2018)

Starten met video

Overtuigd om te starten met video? Begin dan met het doel en de doelgroep van de video voor ogen. Vervolgens bedenk je het verhaal dat je wilt vertellen. Naar welk punt neem je de doelgroep mee? Tot slot bekijk je wat de mogelijkheden zijn binnen het beschikbare budget. Kan je het maken van een video uitbesteden of wordt het intern gedaan? Onthoud: een video die met een iPhone gemaakt is, kan met een sterk verhaal ook je doel bereiken!

Wil jij videomarketing gaan inzetten voor jouw organisatie? Onze handleiding neemt je stap voor stap mee op weg naar een succesvolle marketingstrategie. Download de handleiding voor videomarketing hier

e-book video marketing

 

 

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download het e-book
voorkant e-book leadgeneratie

Blogs in je mail?

Gerelateerd

design

Content en design bij het bouwen van een website

Er moet een nieuwe website komen. Een grote, uitdagende klus ligt op je bordje. Er moeten nieuwe..

leadgeneratie

Zo verhoog je jouw website conversie met behulp van sociale bewijslast

Wanneer je in jouw markt samen met concurrerende bedrijven producten of diensten verkoopt die..

contentmarketing

Help! Al die instellingen op mijn camera!

Je hebt gekozen, videomarketing it is! Nu moet je de juiste camera uitzoeken. Maar welke..

Gerelateerd

Gerelateerd