<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

Inbound sales: sluit jouw verkoop aan op marketing?

auteur
Driek Geurtsen | Oprichter & CEO Elke dag sta ik open voor mensen en hun vragen en doelen. Die vragen beantwoorden met creatieve oplossingen, daar doe ik het voor.

Inbound sales: sluit jouw verkoop aan op marketing?

Bij One4Marketing implementeren we bij bedrijven nu bijna vijf jaar de nieuwe manier van marketing: inbound marketing. Onze klanten stappen af van hun oude manier van marketing en over op deze effectieve, op de klant afgestemde manier van werken. Meestal verdubbelt in een jaar hun websitebezoek en er worden meer hoogwaardige leads gegenereerd.

Tot zo ver alles goed. Inderdaad. Marketing werft potentiële klanten op een vriendelijke manier door hen te helpen een goede aankoopbeslissing te nemen. Er wordt informatie gedeeld via blogs, video, e-books, webinars enzovoort. Met behulp van scans kan het passende product of dienst worden gekozen. Er is transparantie over welk budget er nodig is en er zijn mogelijkheden om gratis te testen, of het nu om producten of diensten gaat.

Hoogwaardige leads kwijnen weg in een traditioneel ingericht verkoop proces

Maar dan gebeurt het, of liever gezegd, gebeurt het niet! In de meeste gevallen kwijnen deze hoogwaardige leads namelijk weg in een traditioneel ingericht verkoopproces. Voor u als bedrijf is het dus belangrijk om niet alleen met inbound marketing te starten. Wilt u echt succes wat betreft groei van omzet, winst en klant tevredenheid? Dan is het een must om uw verkopers ook mee te nemen in de vernieuwingsslag die u ook bij marketing wilt doorvoeren of heeft doorgevoerd.

Het is een kritische succesfactor dat verkoop doorgaat met de door marketing ingeslagen weg: de weg van het leveren van een onderscheidende waardevolle beleving tijdens het aankoopproces.

Bij One4Marketing noemen we de nieuwe manier van verkopen: inbound sales.

Inbound sales: sluit jouw verkoop aan op marketing

Verkopen is echt werken geworden…

In deze tijden van hoge concurrentie, prijsdruk en de vraag naar het leveren op basis van waarde moet het verkoopproces worden opgewaardeerd. Je potentiële klanten van vandaag willen niet iets verkocht willen krijgen. Je moet precies nagaan wat zij van je verlangen, hoe zij tijdens het verkoopproces met je willen communiceren en samenwerken. En zijn er aanpassingen nodig op welk terrein dan ook moeten die direct worden doorgevoerd. Verkopen lijkt wel echt werken geworden…

De klant centraal, niet push maar pull werkt!

Bij inbound sales wordt uw verkoopproces ‘intensiever’. Tijdens het gehele proces moet de potentiële klant gevraagd of ongevraagd voorzien worden van passende waardevolle informatie. Het gaat er om hen verder te helpen met het nemen van de juiste aankoopbeslissing. Ook hier geldt: de klant centraal, niet push maar pull werkt! Tijdens het proces is het ook belangrijk om na te denken over welke kanalen en middelen je inzet. Social media neemt ook bij het verkoopproces een steeds grotere plaats in om met je potentiële klanten te connecten en te communiceren. Om een succesvolle relatie te verkrijgen kunnen naast e-mail, persoonlijke tweets, LinkedIn- en WhatsAppberichten zeer goed worden ingezet.

Hoe krijg ik mijn verkoop op het spoor van inbound sales?

Misschien vraag je je nu af hoe je jouw verkoop op het spoor van inbound sales krijgt. Heel goed! Uiteindelijk is dat inderdaad de belangrijkste vraag. Wanneer je verkopers hebt, die werken vanuit de traditionele manier van denken (“Wij kennen de markt en de klanten heus wel”, dan heb je een leuke uitdaging voor de boeg. Je verkopers houden nog geen rekening met het veranderende gedrag van klanten, die via internet en social media zelf op zoek zijn naar informatie.

Begin met verkopers die wel willen veranderen

Overweeg in zulke gevallen om een kleine test te doen met de verkoper(s) die wel openstaan voor verandering. Laat hen in samenwerking met je marketingafdeling bloggen en meedenken welke vragen marketing op de website moet stellen om een verkoop gekwalificeerde lead te genereren. Toon het succes aan wanneer zo’n lead klant is geworden en vooral hoe en waarom dat zo is gegaan.

Wanneer je het zo aanpakt, zul je zien dat net als een vlinder op het licht afkomt, je verkopers zeer snel mee gaan doen. Tenslotte zijn verkopers mensen die kansen zien en die succesvol willen ombuigen naar een positief verkoopresultaat en een tevreden klant.

Marketing & Sales Alignment, Samenwerking Marketing Sales, Marketing, Inbound Marketing, HubSpot, Sales

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download het e-book
voorkant e-book leadgeneratie

Blogs in je mail?

Gerelateerd

inbound-sales

Van funnel naar flywheel: blije klanten als geheim wapen!

Het is maandagochtend en je denkt: “nieuwe week, nieuwe kansen”. Je bent marketingmanager van een..

marketing-en-sales

Soms moet je klanten zelfs ontslaan...

Weet je nog dat je jouw bedrijf bent begonnen? Dat was fun. Je wilde vooruit, groeien, maar er..

inbound-marketing

3 redenen waarom online marketing niet genoeg is

Iedereen die zijn of haar marketing literatuur bijhoudt, weet het: digital marketing is here to..

Gerelateerd

Gerelateerd

Gerelateerd