<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

Inbound Marketing tips: 5 goede voornemens voor 2015

door: One4marketing

Inbound Marketing tips: 5 goede voornemens voor 2015

Inbound Marketing tips: 5 goede voornemens voor 2015

auteur
The inbound company voor meer traffic, leads en klanten die bij je passen en blijven
One4marketing

2015_new_yearDe laatste dag van het jaar 2014 is ingegaan, een nieuw jaar staat ons op te wachten. Veel mensen hebben de gewoonte om een paar goede voornemens te bedenken, om uit te voeren in het nieuwe jaar. “Nu ga ik écht stoppen met roken”, “een x-aantal kilo afvallen” en “meer gaan sporten” zijn voorbeelden van voornemens die iedereen ongetwijfeld al vaak voorbij heeft horen komen. Maar hoe zit het met jouw goede voornemens? En hoe staat het ervoor met de goede voornemens met betrekking tot je bedrijf? Om je op weg te helpen, hier een aantal tips die je kunt gebruiken voor het bedenken van een aantal goede voornemens die op jou of je bedrijf van toepassing zijn.

 

 

De wereld staat niet stil, en wat betreft trends en innovatie op het gebied van marketing al helemaal niet. The internet of things is iets waar ook het komende jaar nog veel sprake van zal zijn. Steeds meer apparaten voorwerpen beschikken over iets dat gekoppeld kan worden aan internet.
Zoals social media een aantal jaar geleden zijn intrede deed, is dat de afgelopen tijd het geval geweest met inbound marketing. Meer bedrijven zijn zich bewust geworden van de voordelen van deze marketingfilosofie en zijn dit gaan uitvoeren. Als gevolg wordt de informatie overload vergroot, er verschijnt steeds meer content waardoor we soms door de bomen het bos niet meer kunnen zien. Wil je toch succesvol aan inbound marketing blijven doen, dan is het misschien verstandig om eens na te gaan hoe je op dit moment te werk gaat, en of daar misschien verbeterpunten voor zijn.

 

# 1       Verdeel je aandacht over álle vier de fasen

methodology-highlighted-1-2-3-4-2

Inbound marketing kent vier fasen: attract, close, convert & delight. Het is belangrijk om aan alle vier de fasen de juiste hoeveelheid aandacht te schenken. Je ziet echter dat mensen vaak na de derde fase stoppen, omdat ze denken dat de klant dan toch al binnen is. Dit is een veelgemaakte fout, die je moet zien te voorkomen. Het is enorm belangrijk om de klant warm te houden met voor hem interessante content en het onderhouden van het contact, dat kan bijvoorbeeld via social media of email.


# 2       Blijf kennis delen

Bij inbound marketing probeer je je doelgroep aan te trekken door middel van het delen van kennis. Mensen gaan op internet op zoek naar de antwoorden op hun vragen, en als de door jou gedeelde kennis hierbij aansluit, komen ze vanzelf bij jou terecht. Dit vraagt wel om enige moeite: je moet goed bedenken welke kennis aansluit bij jouw doelgroep, dit op een interessante, aantrekkelijke manier verpakken in bijvoorbeeld een blog, en vervolgens deze content verspreiden via social media. Tot slot is het essentieel dat je wat geduld hebt, het kan soms even duren voordat het wat oplevert aangezien de doelgroep nu meer zelf bepaalt wanneer het tijd is voor een aankoop, in tegenstelling tot het traditionele ‘push gedrag’ van bedrijven. Ondanks dat oude content ook nog altijd waardevol kan zijn dankzij zoekmachines, is het belangrijk om nieuwe kennis te delen en dus nieuwe content te blijven produceren.


# 3       Spring in op de actualiteit

We zien steeds vaker dat bedrijven gebruik maken van gebeurtenissen uit de actualiteit voor campagnes en reclame. Zo werd een paar dagen geleden bekend dat ‘Meneer van Dalen’, het bekende personage uit de reclames van de AH, er na tien jaar mee stopt. Vliegmaatschappij Transavia speelde daar direct op in, door middel van deze tweet:

transavia

Het wordt gewaardeerd wanneer actualiteit wordt verwerkt in content, het spreekt meer aan en trekt de aandacht. Overigens wek je als bedrijf dan ook de indruk dat je up-to-date en op de hoogte bent van wat er in de wereld gebeurd – iets wat als positief ervaren kan worden.


# 4       Go visual

Net als die actualiteit die steeds meer terugkomt in marketinguitingen, komt ook de visuele content steeds meer in beeld. Het afgelopen jaar zijn bijvoorbeeld de infographics behoorlijk populair gebleken, het is een makkelijke manier om veel kennis, overzichtelijk en op een leuke manier te presenteren. We leven in een tijd waarin we altijd haast lijken te hebben en omkomen in de hoeveelheid informatie die op ons afkomt. Het is dan fijn om snel en overzichtelijk informatie mee te kunnen krijgen. In een oogopzicht zien mensen wat je wil vertellen, en vaak blijft het nog beter hangen ook. Ook in het gebruik van sociale media is de populariteit terug te zien, platformen als Pinterest en Youtube zijn erg populair.


# 5       Wees transparant

Tot slot nog een tip die kan leiden tot meer waardering van je klanten. Open en eerlijke communicatie draagt bij aan het vertrouwensniveau van de relatie tussen jou en je klanten. Klanten moeten je volledig kunnen vertrouwen, willen ze je als een expert in jouw vakgebied gaan zien.

 

En wat zijn jouw goede voornemens of plannen voor het nieuwe jaar?

 

fireworks-235813_640

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download het e-book
voorkant e-book leadgeneratie inbound marketing one4marketing

Blogs in je mail?

Gerelateerd

inbound-marketing

9 succesvolle stappen om met leadgeneratie te starten

 

inbound-marketing

Hoe zorgt de customer journey voor meer omzet bij huidige klanten?

Update 7-4-2021 Bij een groot aantal bedrijven gaat veel aandacht uit naar het binnenhalen van..

inbound-marketing

5 Hubspot updates die jouw bedrijf laten groeien

Recent heeft HubSpot weer nieuwe updates uitgebracht. Met name de Salestool is sterk verbeterd. In..