<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

Hoe krijg ik mijn medewerkers aan het bloggen?

auteur
One4marketing | The inbound company

bloggen_leuk_makenMisschien is dit wel één van de moeilijkste opdrachten van het implementeren van inbound marketing: Iedereen aan boord krijgen. Inbound marketing vergt namelijk niet langer alleen maar werk van de marketeers, maar ook van de andere medewerkers. Zij zijn namelijk de experts met de kennis die je in jouw content graag wilt delen! Maar hoe creëer je bij hen een inbound marketing mindset, zodat ze hun kennis gaan delen?

Vaak zitten medewerkers niet te wachten op een extra taak en zijn ze bang dat ze door te bloggen hun kennis zomaar gratis weggeven, terwijl klanten daar nu juist voor betalen. Daarnaast hebben ze vaak helemaal niet de behoefte om bekend te worden met hun content. Ze willen gewoon hun werk doen. Toch zijn dit de mensen die ontzettend waardevol kunnen zijn voor de content marketing als ze zich ervoor inzetten. Hoe krijg je ze dan toch aan het bloggen? Probeer het met deze drie stappen en maak het vooral leuk om te doen:

  1. Overtuig
  2. Inspireer
  3. Maak het leuk

 

Overtuig

Inbound marketing vereist kennis en jouw medewerkers hebben die kennis. Je wilt dus maar wat graag dat zij voor jou gaan bloggen. Dan moet je ze eerst overtuigen hoe belangrijk dit kan zijn voor het bedrijf dat zij dit gaan doen. Dit kun je op verschillende manieren doen.

Begin bij jezelf; doe zelf wat je van anderen vraagt om te gaan doen. Als je wilt dat anderen gaan bloggen, dan begin je zelf door bijvoorbeeld wekelijks een blog uit te brengen. Zo geef je het goede voorbeeld. Daarnaast kun je, zeker in de IT wereld, vaak veel mensen met statistieken overtuigen. Als je laat zien hoe goed inbound marketing in werkelijkheid werkt, dan kunnen je medewerkers daar ook niet meer omheen. Zorg dan ook dat, als je medewerkers eenmaal aan het bloggen gaan, zij hun eigen resultaten ook voor iedere blog kunnen inzien. Zo wordt hun harde werk iedere keer beloond.

Inspireer

Geef je medewerkers trainingen en coach ze individueel met het schrijven van hun content. Help ze om hun eigen stem te vinden in hun werk en het vooral authentiek te houden. Krijg je ze niet direct zover dat ze zelf willen gaan schrijven? Vraag ze dan voor interviews. Het is namelijk zo dat mensen het niet per se leuk vinden om zelf te moeten schrijven, maar als ze geïnterviewd worden en iemand anders het opschrijft, vinden ze dat niet zo erg. Bovendien zet je hen op deze manier in de spotlight. Vervolgens krijgen ze positieve reacties op het interview, die hen positief motiveren om nog eens iets dergelijks te doen (+ het is goed voor hun ego). Grotere kans dus dat ze vervolgens zelf wel willen gaan schrijven.

Laat je medewerkers ontdekken of bloggen bij hen past of niet. Zo niet, dan is dat ook geen ramp, niet iedereen hoeft te bloggen, maar zo vind je wel de pareltjes die goed zijn in content creatie.

Maak het leuk

Het allerbelangrijkste is om bloggen een positieve draai te geven. Laat het niet voelen als een last of wéér een taak erbij in het takenpakket, maar als een feestje elke keer dat ze wat moois publiceren. Zet bloggende medewerkers dan ook in de schijnwerpers. Laat het bedrijf weten wat voor mooie content er gecreëerd wordt door hun collega’s en wat dat voor resultaten oplevert. Organiseer pizza-bier-sessies om onderwerpen te bedenken en statistieken te bespreken. Zo creëer je een leuke sfeer rondom bloggen. En publiceer die blogs vol trots op je kanalen.

In het kort dus: Om je medewerkers aan het bloggen te krijgen moet je ze overtuigen, inspireren, en het vooral heel erg leuk maken om te doen. Maak er een feestje van! Wil je meer weten over bloggen voor inbound marketing? Download dan eens ons e-book:

Inbound Marketing Scan

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download het e-book
voorkant e-book leadgeneratie

Blogs in je mail?

Gerelateerd

inbound-sales

Van funnel naar flywheel: blije klanten als geheim wapen!

Het is maandagochtend en je denkt: “nieuwe week, nieuwe kansen”. Je bent marketingmanager van een..

marketing-en-sales

Soms moet je klanten zelfs ontslaan...

Weet je nog dat je jouw bedrijf bent begonnen? Dat was fun. Je wilde vooruit, groeien, maar er..

inbound-marketing

3 redenen waarom online marketing niet genoeg is

Iedereen die zijn of haar marketing literatuur bijhoudt, weet het: digital marketing is here to..