<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

Grootste uitdaging van content marketeers anno 2015

door: One4marketing

Grootste uitdaging van content marketeers anno 2015

Grootste uitdaging van content marketeers anno 2015

auteur
The inbound company
One4marketing

uitdaging_engaging_content.jpgAl zeker een jaar of vijf behoort inbound marketing of content marketing tot de nieuwe trend binnen de marketingwereld. Vooral de afgelopen jaren is het aantal bedrijven dat aan content marketing doet enorm toegenomen. Gevolg hiervan is dat er online steeds meer content verschijnt, en dat het steeds lastiger wordt om de juiste content te produceren. De grootste uitdaging voor de huidige content marketeers, is het creëren van engaging content. Dat is gebleken uit een grootschalig internationaal onderzoek. Maar hoe komt het nou precies dat dit momenteel de grootste uitdaging is? En hoe kun je als marketeer daar het beste mee om gaan? Lees hier over in dit blog.

 

 

Uitdaging: creëren van engaging content

Het onderzoek wordt al een aantal jaar uitgevoerd, en nou wil het toeval dat vijf jaar geleden het creëren van engaging content eigenlijk ook al de grootste uitdaging was. Toch zal dat nu met andere redenen te maken hebben dan toen. Toen was de gehele content marketing strategie nog opkomende en moest alles nog uitgevogeld worden, terwijl tegenwoordig het probleem zit in de grote hoeveelheid bedrijven die aan content marketing doen. Dingen die content marketeers zich regelmatig zullen afvragen zijn bijvoorbeeld: Val ik nog wel op tussen al die content? Hoe zorg ik dat ik betere content produceer dan mijn concurrent? Waarover zal ik dit keer mijn blog gaan schrijven? Allemaal lastige vragen, maar waar altijd wel een oplossing voor te vinden is.

Engagement is overigens een wat vaag abstract begrip, en daarom kan het soms een beetje onduidelijk zijn wat er nu precies mee bedoeld wordt. De term wordt vaak door veel mensen gebruikt, zonder dat ze eigenlijk precies weten waar ze het over hebben. Heb jij je altijd al afgevraagd wat het nou precies inhoudt? Lees dan eens de blog van Eline, die legt het je uit.

engaging_content.gif

Ken je klant

Wanneer je graag wilt dat je klanten zich meer betrokken voelen en ook gedragen, en je wilt dat bereiken met behulp van de content die je creëert, dan is het heel belangrijk om je klanten goed te kennen. Je klant leren kennen, kun je onder andere voor elkaar krijgen door jezelf proberen te verplaatsen in je klant. Doordat je probeert een beeld te krijgen van bijvoorbeeld de manier waarop jouw klanten hun customer journey beleven, verkrijg je inzicht in de weg die de klant aflegt voordat hij bij jou terecht komt en hoe deze vervolgens verloopt. Je leert begrijpen hoe, waarom en wanneer klanten bepaalde beslissingen nemen, of juist nog even wachten. Wanneer je dus verder kijkt dan je eigen perspectief, en deze probeert te combineren met het perspectief van de (potentiële) klant, levert dit je inzicht op in de manier waarop je het beste kunt voldoen aan de behoeften van deze (potentiële) klant.

Dit inzicht levert je veel op, het helpt je om de content te creëren waar bezoekers, prospects of klanten behoefte aan hebben en die vervolgens leidt tot de engagement die je als doel gesteld had. Vind je het lastig om je te verplaatsen in je klant, of wil je meer zekerheid hebben wat betreft de kennis die je hebt opgedaan? Vraag dan gewoon eens aan je klanten wat zij graag willen, bijvoorbeeld welke content ze interessant vinden of de manier waarop je die online verspreidt. Hiermee sla je twee vliegen in één klap: jij weet precies waar jouw klanten behoefte aan hebben en waarin jij ze dus moet voorzien, én jouw klanten voelen zich betrokken doordat jij hen betrekt bij jouw bedrijf.


Onderzoek op alle fronten

Het verplaatsen van jezelf in de klant, valt te rekenen onder het doen van onderzoek naar de behoeften van je klant. Je kunt echter op meerdere fronten onderzoek doen, wat je uiteindelijk weer helpt met het creëren van engagende content. Zo is het altijd belangrijk om in de gaten te houden waar jouw grootste concurrenten mee bezig zijn. Onderzoek daarom regelmatig wat zij doen en wat ze ermee bereiken, voor zover je dat kunt zien. Het is niet zo dat je altijd beter bent dan je concurrent, in sommige gevallen valt er best wel eens wat te leren van je concurrenten. Probeer daarom ook het positieve te halen uit de zoektocht naar de werkwijze en prestaties van de concurrentie.

Het ontstaan van trends en het volgen daarvan is iets waar wij als mensen altijd mee bezig zijn. Tegenwoordig lijken trends elkaar steeds sneller op te volgen, in de marketingwereld is dat iets wat de laatste jaren echt heel hard is gegaan. Dit heeft natuurlijk vooral te maken met de komst van internet, en met het gevolg daarvan dat online onderhand bijna alles zichtbaar is voor iedereen. Ook voor klanten, en zij zien ook wat er gebeurt online. Om ervoor te zorgen dat jouw bedrijf altijd snel de belangrijkste trends opvolgt – of beter nog, zelf een trendsetter wordt – en niet jouw concurrentie, is het essentieel dat je van tijd tot tijd nagaat welke trends er aan zitten te komen, en welke onderhand alweer tot het verleden behoren. Zo blijft jouw bedrijf lekker fris en up-to-date.

 

Ik hoop dat mijn blog je iets wijzer heeft gemaakt. Daarnaast ben ik benieuwd wat jij eraan doet om engaging content te creëren, deel jouw ervaringen of tips gerust in een reactie.

 

Bloggen voor gevorderden

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download het e-book
voorkant e-book leadgeneratie inbound marketing one4marketing

Blogs in je mail?

Gerelateerd

contentmarketing

Content en design bij het bouwen van een website

Er moet een nieuwe website komen. Een grote, uitdagende klus ligt op je bordje. Er moeten nieuwe..

inbound-marketing

Zo verhoog je jouw website conversie met behulp van sociale bewijslast

Wanneer je in jouw markt samen met concurrerende bedrijven producten of diensten verkoopt die..

contentmarketing

Help! Al die instellingen op mijn camera!

Je hebt gekozen, videomarketing it is! Nu moet je de juiste camera uitzoeken. Maar welke..