<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

Leads genereren met Twitter

auteur
One4marketing | The inbound company

10_twitter_tips_voor_b2b_marketingVraag je je wel eens af wat voor content je moet maken en publiceren op Twitter om leads te genereren? En hoe je die content dan het beste kunt delen op Twitter? Heb je nu een Twitter-account, maar levert het je nog niet op wat je verwacht had?

Hierbij een aantal tips hoe je dit kunt aanpakken:

1. Je hebt een contentstrategie nodig

Een strategie onderliggend aan je Twitterstrategie. Allereerst zou het je doel moeten zijn om relevante en waardevolle content te creëren voor jouw publiek. Zo bieden wij bij One4Marketing bijvoorbeeld blogs aan, maar ook e-books en filmpjes. Dit geeft je de bibliotheek aan content die je nodig hebt om op Twitter goede tweets te publiceren. Zo kun je bijvoorbeeld een specifiek onderwerp uit een e-book uitlichten om aandacht te trekken met je post. Een relevante foto erbij en je hebt zo hun aandacht. Zonder die relevante content heb je namelijk niks interessants te melden voor jouw doelgroep op Twitter.

2. Publiceer niet alleen leadgenererende content

Als je alleen maar praat over je product en iedereen via jouw links direct op een formulier uitkomt, kom je arrogant en blaaskakerig over. Dat wil je natuurlijk niet. Zorg dus dat je zowel direct als indirect leads genereert. Een goede regel hiervoor is de 10-4-1 regel. Publiceer 10 Tweets in reactie op anderen of met content van anderen, 4 met gemakkelijk te verwerken content van jezelf en 1 Tweet met lead-genererende content. Zo word je niet gezien als een blaaskaak. Verscheidenheid aan content werkt het beste, zo kun je blogposts en foto’s of infographics gemakkelijk delen als indirecte content, en een e-book of webinar als leadgenererende content. Zorg dat je veel afwisselt en zo een zo groot mogelijke groep bereikt.

3. Ga verder dan tekst met je Tweet

one4instagram

Ook al kun je maar 140 karakters kwijt per Tweet, er is nog zat wat je kunt doen om te zorgen dat jouw Tweet opvalt tussen alle anderen. Gebruik bijvoorbeeld foto’s, video’s of vines in je Tweets om ze opvallender te maken. Als we geen passende foto hebben, dan zoeken we er één of nemen we de tijd om zelf een gepast plaatje te maken. Je moet natuurlijk niet alle Tweets volspammen met plaatjes, maar probeer het om de 3 à 4 Tweets mee te nemen. Zo kun je de aandacht trekken en wordt er 2 keer zo snel op je Tweet geklikt.

4. Twitter advertising

Soms zijn er ideale leads voor jou die je gewoonweg nog niet volgen en dus al jouw prachtige content helemaal nog niet te zien krijgen. Je kunt bij Twitter die mensen wel bereiken met betaalde Tweets. Zo kun je bepaalde kenmerken kiezen van jouw ideale klant en die mensen targeten met jouw content. Het betaalsysteem van Twitter werkt zo dat je betaalt wanneer iemand interact met jouw Tweet. Alleen als het werkt geef je er dus geld aan uit. Of je dit wel toe wilt passen binnen een inbound strategie is natuurlijk maar de vraag, maar het kan wel werken om voor korte duur nieuwe volgers te werven. Zo kun je je organische verkeer uiteindelijk vergroten doordat je een groter bereik hebt gekregen.

Al deze tips kun je toepassen om meer leads te genereren via Twitter, maar ook voor Facebook en andere social media gelden deze tips als algemene hulpmiddelen. Probeer het eens uit en laat vooral weten wat voor jou het beste werkt!

Social Media Marketing Scan Gratis

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download het e-book
voorkant e-book leadgeneratie

Blogs in je mail?

Gerelateerd

social-media

Facebook Explore Feed: kans of bedreiging?

Het was even een paniekmoment voor marketeers en influencers, toen Facebook naar buiten kwam met..

social-media

Social media in de inbound marketing funnel (2): 'convert' naar lead

De tijd van 'zomaar wat doen' op social media, lijkt voor veel MKB'ers voorbij. Vooral wanneer een..

social-media

One4Marketing pakt social media aan met 5 pijlers

“Social media is zó geweldig! Het is gratis en ik kan delen wat ik wil! Postje hier, postje daar...