<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

De 5 best gelezen blogs van 2018

door: One4marketing

De 5 best gelezen blogs van 2018

De 5 best gelezen blogs van 2018

auteur
The inbound company voor meer traffic, leads en klanten die bij je passen en blijven
One4marketing

Bij One4marketing schrijven we veel. Voor onze klanten, maar natuurlijk ook voor ons eigen blog. Ook voor komend jaar staat er weer veel moois op de planning! Maar de eerste maand van het jaar is ook een geschikte maand om terug te kijken op het afgelopen jaar. Dit zijn de vijf best gelezen artikelen van 2018!

PS Zijn er onderwerpen waarover jij in 2019 graag een blog zou willen lezen? Laat het weten! 

1.     Marketingbudget bepalen: Ga je voor safe of voor de top?

woman investment consultant analyzing company annual financial report balance sheet statement working with documents graphs. Stock market, office, tax, education concept. Hands with charts papers

Veel CMO’s vinden het lastig om hun marketingbudget te bepalen. Bedrijven die op jaarbasis enorme omzet maken, zijn soms heel terughoudend om een kleine investering in marketing te doen. Daarentegen zijn er bedrijven die respectievelijk minder omzet draaien, maar wel ruim investeren in enorme campagnes om leads te genereren. Tijdens een salesoverleg benoemde een collega dat hij eens gelezen had dat een redelijk marketingbudget een bepaald percentage van de omzet moet zijn. Tobias zocht dit voor ons uit. Ben jij bereid te investeren, maar vind je het lastig om te bepalen wat redelijk is? Dan is dit een blogartikel voor jou!

Lees het blog Marketingbudget bepalen: Ga je voor safe of voor de top?

2.     De buyer's journey en customer journey: wat is het verschil?

Concept of choice with crossroads spliting in two ways-1

De buyer's journey en customer journey zijn twee termen die veel door elkaar heen worden gebruikt. Dat is niet gek, want de benaming doet sterk vermoeden dat het om hetzelfde gaat. Wanneer we de termen buyer's journey en customer journey vertalen, komen we immers uit op ‘kopersreis’ en ‘klantreis’. Toch staan beide voor iets wezenlijks anders. Wil jij weten hoe het zit?

Lees dan verder.

3.     Doei zoekwoordoptimalisatie! Hallo topic clusters!

Keywords - Closeup Landing Page in Doodle Design Style on Laptop Screen. On Background of Comfortable Working Place in Modern Office. Toned, Blurred Image. 3D Render.

Zoals je ongetwijfeld zelf hebt ervaren, kost het moeite om content te publiceren die ervoor zorgt dat je online gevonden wordt. Waar marketeers eerder vochten om ruimte voor hun advertenties, vechten ze nu met content om de aandacht te trekken van hun doelgroep. Maar met alle content die gepubliceerd wordt, is het moeilijk om de aandacht van de juiste mensen te trekken.

In dit artikel lees je over de veranderende zoeker en hoe Google hierop inspeelt.

4.     Alles wat je moet weten over pillar content en cluster content

designer hand working with  digital tablet and laptop and notebook stack and eye glass on wooden desk in office

Net als je denkt dat je de vindbaarheid van je website op de rit hebt, verandert Google de manier waarop het naar content kijkt. Afgelopen jaren is de manier waarop gebruikers zoeken in Google sterk veranderd. Waar de zoeker eerst een term of een gedeelte van een zin in de zoekbalk typte, stelt hij nu een complexe vraag in een volzin. De opkomst van spraakgestuurd zoeken draagt bij aan deze trend. Google wil de zoeker helpen door hem de juiste content aan te bieden. Het is dus belangrijk dat Google meebeweegt met de veranderende manier van zoeken. Vandaar dat Google regelmatig met updates komt. Wil je vindbaar blijven via Google? Dan is het tijd om de vindbaarheid van je website op een andere manier in te gaan richten! Pillar content en cluster content maakt jouw website beter vindbaar.

In dit artikel lees je alles wat je moet weten over pillar content en cluster content.

5.     Hoeveel moet je investeren in marketing? Dit is hoe je het berekent!

money-1

Je bent marketingmanager of ondernemer en wilt dat jouw organisatie groeit. Je oriënteert je op de mogelijkheden of verzamelt informatie om het MT te overtuigen. Een knelpunt is veelal het berekenen van de investering die je in (inbound) marketing moet doen. Je ziet de cijfertjes al dolen en bent bang dat je iets over het hoofd ziet. Na het lezen van deze blog is dat verleden tijd. Met het berekenen van slechts één ratio kun je gedegen keuzes maken over de hoogte van je investering in marketing.

In dit blog gaan we vooral in op het kwantitatieve deel dat om de hoek komt kijken bij het bepalen van je investering in marketing.

Wil je op de hoogte blijven van onze blogs? Vul dan in het formulier rechts je e-mailadres in, dan krijg je een melding als wij een nieuwe blog geplaatst hebben!

  

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Je marketingstrategie gegoten in een ijzersterk inbound game plan!

Download een voorbeeld inbound game plan
Blueprint Inbound Gameplan-3

Blogs in je mail?