<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

Het belang van Call To Action op uw zakelijke ICT blog

auteur
Driek Geurtsen | Oprichter & CEO Elke dag sta ik open voor mensen en hun vragen en doelen. Die vragen beantwoorden met creatieve oplossingen, daar doe ik het voor.

 

Uitstekende resultaten door bloggen, iStock 000010391680XSmallmaar hoe maakt u die te gelde?

Bent u ook een ICT bedrijf dat blogt. En heeft u zoals u onderzoek blijkt een gemiddelde van 55% meer bezoekers naar uw site dan uw concurrenten die niet bloggen. Heeft u zo'n 75% of meer inkomende links en meer dan 400% meer geïndexeerde pagina's dan de niet bloggende ICT bedrijven? Maar weet u niet hoe u deze uitstekende resultaten u te gelde moet maken?

 

Plaats een Call to Action (CTA)

Om volledig te profiteren van uw bloggen inspanningen is het belangrijk dat u een een call to action (CTA) toevoegt aan elk blog artikel dat u publiceert. Op zede manier kunt u uw blog lezers omzetten  van 'onbekende bezoekers' van kwantificeerbare leads  en uitleindelijk naar klanten...

 

Houd rekening met de behoefte van uw webbezoekers

Bij het maken van CTA's op uw blog, moet u er rekening mee houden, dat het overgrote deel van de blog lezers (met name bezoekers uit de zoekmachines) vallen in de categorie "informatie zoekers" .

Ongeveer 75% van uw blogbezoekers bestaan uit deze informatie zoekers. Zij oriënteren zich dus. Door de bank genomen zijn deze bezoekers nog niet 'in' voor een gesprek. Of geïnteresseerd in diepgaande informatie over uw producten of diensten.  Dat nog niet. Integendeel, uw bloglezers willen informatie verzamelen die te maken heeft met hun behoefte om een ICT probleem op te lossen.

 

Sluit je blog artikelen niet af met 'neem contact met ons op'!

Al te vaak zie je aan het eind van een blog artikel een CTA als "neem contact met ons op". Dit zijn de zogenaamde onderkant van de trechter CTA. Met andere woorden, mail even dan zullen we je snel iets verkopen. Dit is vanzelf geen een oproep, die past bij de behoefte van de naar informatie zoekende web- of blogbezoeker.

U moet er dus naar streven om een CTA  te hebben die past bij het ICT onderwerp van uw blogartikel. En tegelijk een belofte in zich heeft om de informatie zoekers van rijkere voor hen belangriijke content te voorzien. De best presterende CTA's zijn degenen die het 'verder willen helpen' uitstralen. Die iets in zich hebben van 'leer hier nog meer'.

Nogmaals de meeste lezers van uw blog of bezoekers van uw website willen meer leren over hoe je een bepaald probleem oplost. Hoe aan hun behoefte  kan wordenvoldaan. Zij willen meer inzicht. En zijn er niet, om direct uw goederen of diensten te kopen.

 

8 tips om uw CTA te verbeteren

Ik heb een lijst van achtCTA tips. Die kunnen u helpen uw CTA te verbeteren voor een specifieke ICT blog post of een groep blog artikelen die over één ICT onderwerp gaat.

Deel deze post op Twitter met de CTA button hieronder en ontvang direct de behulpzame lijst met tips!

pay button

Graag hoor ik wat u denkt van deze aanpak om content te ontvangen en/of te delen. U kunt natuurlijk niet zien wat de reacties zijn uit CTA-knop, (Paywithatweet).  Maar ik geloof wel dat deze manier een zeer goede is om jezelf meer te profileren, volgers te verzamelen en content breder te kunnen delen.

 

Lees meer over Call to Action

Call to Action en de groei naar Call to Engagement

De vijf beste Call to Action plekken en het succes bij ICT Leadgeneratie.

Call to Action, welke zijn effectief en welke niet (2/2)

Call tot Action en welke zijn effectief en welke niet (1/2)

 

 

 

Bron HubSpot, Christopher LoDolce
 

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download het e-book
voorkant e-book leadgeneratie

Blogs in je mail?

Gerelateerd

inbound-sales

Van funnel naar flywheel: blije klanten als geheim wapen!

Het is maandagochtend en je denkt: “nieuwe week, nieuwe kansen”. Je bent marketingmanager van een..

leadgeneratie

Zo verhoog je jouw website conversie met behulp van sociale bewijslast

Wanneer je in jouw markt samen met concurrerende bedrijven producten of diensten verkoopt die..

marketing-automation

Conversieoptimalisatie in HubSpot

Na hard werken staat er eindelijk een website voor jouw bedrijf online. Het koste je een aantal..