<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">
Inbound Marketing en de 7 must haves voor webpages met daadkracht

Inbound Marketing en de 7 must haves voor webpages met daadkracht

auteur
Oprichter & CEO Elke dag sta ik open voor mensen en hun vragen en doelen. Die vragen beantwoorden met creatieve oplossingen, daar doe ik het voor.
One4marketing
 

Aandacht voor elke webpagina om te zorgen voor maximaal resultaatiStock 000017563426XSmall

In de vorige artikel heb ik uitgelegd hoe een 'Over ons' webpage optimaal kan worden ingezet. In dit artikel gaat het over wat elke pagina niet mag missen

Bij veel website missen de pagina's een paar eenvoudige dingen die waneer ze zijn toegevoegd, het resultaat aanzienlijk verbeteren. Of het nu gaat om de leesbaarheid, de traffic naar je blog, of gewoon het telefoonnummer waarop je bedrijf te bereiken is. Zorg ervoor dat bezoekers geinteresseerd blijven en gemak ervaren! Ook een vorm van return on investment.

 

7 must have's

 

1. Elke webpagina moet een doel hebben

Het belangrijkste wat je bij de ontwikkeling van elke webpagina moet doen is het bepalen van het doel wat je met de webpagina wil bereiken.

Creeer als eerste een doel (of meerdere doelen) voor de webpagina die je wilt ontwikkelen.  Hiermee bereik je dat website pagina op een gestructureerde manier wordt opgezet. De content en afbeeldingen zijn gericht op het behalen van het doel.

Voorbeeld
Je maakt een nieuwe product pagina. Je doel is mensen (1) voor te lichten over het nieuwe product en (2) leads voor dit nieuwe product te genereren.  Je ondersteunt de twee doelen  met rijk inhoudelijke content, foto's en de belangrijke klantvoordelen van het nieuwe product. En biedt een whitepaper over het nieuwe product, die te downloaden is via een CtA button (Call to action button).  bezoekers die downloaden vullen hiervoor eerste een formulier in waarbij ze een e-mail achterlaten (lead).

 

2. Telefoonnummer / Adres

Het telefoonnummer van uw bedrijf kunt  u het beste rechtsbovenin de website plaatsen. Vermoei uw bezoekers niet met het zoeken naar uw telefoonnummer. 

Als dat alles is wat uw bezoeker zoekt, maak het vinden dan zeer gemakkelijk. of wilt u dat ze naar uw concurrent gaan?  Plaats het adre in de footer van de website , zodat dat ook makkelijk te vinden is.

 

3. Link naar Blog

Is er een duidelijke link naar uw blog op elke pagina? Ik hoop van wel. Want waarom zou het uw bezoekers moeilijk maken om uw geweldige blog inhoud te vinden? Probeer de naam van de link afte stemmen op het artikele waar u naar toe leidt Zeg dus niet naar Blog of iets dergelijks. Nee, verleidt als het ware de bezoeker om naar uw blog door te klikken.

 

4. Social Media Pictogrammen

Je kunt niet meer om Social Media heen. Uw pagina's moeten buttons hebben zoals die van linkedIn en Twitter, die uw bezoekers de mogelijkheid geven om uw bedrijf te volgen op sociale media. Ook moet u social sharing pictogrammen aanmaken, zodat bezoekers u kunnen helpen bij het promoten van uw bedrijf.

Dat hoeft niet per se bij elke pagina, maar ik raad u aan om social media sharing toe te passen bij de pagina's over uw product en of dienst, uw dank u pagina's en de meer voorlichtings gerelateerde pagina's.

 

5. Oproep tot actie

Hopelijk weet u het volgende al. Help de bezoekers bij het nemen van slimme beslissingen. In de tweede plaast motiveer hen om iets te doen. Dit door per pagina op te roepen tot ten minste een actie, bijvoorbeeld met een CtA button. het opnemen van ten minste een oproep tot actie per pagina. Hierbij komt ook de doelstelling van de pagina weer om de hoek kijken.

 

6. Duidelijke Menu structuur

Iedereen weet het. Gebruiksgemak bij de navigatie. Een duidelijke structuur, een duidelijke navigatie , dus, helpt bezoekers bij het vinden wat ze zoeken. Elke pagina, met uitzondering van de landingspagina's, moet terug komen in het menu van de website.

 

7. Voldoende Wit ruimte en geen ingewikkelde teksten

Website pagina's moeten makkelijk te lezen zxijn. Dat betekent dat er geen overkill aan teksten en afbeeldingen mag zijn. Daarbij haklen bezoekers snel af. En zo haal je het doel dus zeker niet.

Houd het daarom overzichtelijk , zodat de aandacht van de bezoeker naar datgene gaat waarvoor de pagina is bedoeld. Door te letten op voldoende witruimte en geen ingewikkelde tekstens houdt u het simpel en traint de ogen om aandacht te besteden aan de belangrijkste inhoud.

Zo dat is het. Miscchien heb je nog een 8e of 9e must have. Wanneer je die mailt of hieronder toevoegt plaats ik dat in dit artikel met een bronvermelding.?

 

Bron: HubSpot

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download het e-book
voorkant e-book leadgeneratie

Blogs in je mail?

Gerelateerd

inbound-marketing

Van funnel naar flywheel: blije klanten als geheim wapen!

Het is maandagochtend en je denkt: “nieuwe week, nieuwe kansen”. Je bent marketingmanager van een..

inbound-marketing

Soms moet je klanten zelfs ontslaan...

Weet je nog dat je jouw bedrijf bent begonnen? Dat was fun. Je wilde vooruit, groeien, maar er..

inbound-marketing

3 redenen waarom online marketing niet genoeg is

Iedereen die zijn of haar marketing literatuur bijhoudt, weet het: digital marketing is here to..