<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

Hoe maak je als ERP marketeer een sterke ‘over ons’-webpagina?

door: Driek Geurtsen

Hoe maak je als ERP marketeer een sterke ‘over ons’-webpagina?

Hoe maak je als ERP marketeer een sterke ‘over ons’-webpagina?

auteur
Oprichter & CEO Elke dag sta ik open voor mensen en hun vragen en doelen. Die vragen beantwoorden met creatieve oplossingen, daar doe ik het voor.
One4marketing

 

iStock 000017645363XSmall

Versterk een van de belangrijkste webpages, de 'Over ons'

De homepage, de product- en servicepagina en de ‘over ons’-pagina zijn de meest bezochte en de belangrijkste pagina’s van je website. In deze post wil ik je helpen bij het maken van een geweldige ‘over ons’-pagina.

We beginnen met het doel van de ‘over ons’-webpagina. Zoals de naam al laat zien, moet zo’n pagina uitleggen hoe jouw onderneming mensen kan helpen bij het oplossen van hun problemen.

Leg in de eerste plaats uit waarom je dat als ERP leverancier wilt!

De meeste bedrijven hebben het alleen maar over wat ze doen. Een goede ‘over ons’-pagina zou in de eerste plaats juist moeten uitleggen waarom het bedrijf bestaat. Bekijk Simon Sineks TED  toespraak met de titel Golden Circle, om meer te leren over zijn theorie achter het waarom, hoe en wat.

maximaal 500 words

Het waarom in maximaal 500 woorden

In maximaal 150 woorden moet je uitleggen wat je onderneming doet, en waarom. Te veel tekst op de ‘over ons’-pagina werkt niet. In plaats van veel tekst over het ‘wat’ van je bedrijf, moet je linken naar je product- en servicepagina’s. Zo kun je veel beter laten zien wat je doet.

Wat is naast het waarom het andere doel?

Het eerste doel van de pagina is dus uitleggen aan je bezoekers waarom jouw onderneming bestaat. Wat is nu je bijkomende doel?  Dit kan variëren per bedrijf, maar er zijn wel wat algemene doelen te formuleren. Het bijkomende doel is dat bezoekers:

  • Jouw CEO-video bekijken;
  • Het factsheet van jouw onderneming downloaden;
  • Jouw product bekijken;
  • Jouw bronnen/ resource center bezoeken;
  • Educatieve content downloaden.

Met deze onderdelen wil je de aandacht van je bezoekers voor jouw onderneming zolang mogelijk vasthouden. Je kunt aanbevelen welke content (calls to action) ze zouden moeten downloaden, om een beter idee te krijgen van jouw mogelijkheden om hun problemen te helpen oplossen. Bij deze casussen baseer je je op bestaande problemen van je klanten.

Het belang van testemonials op de "Over Ons'

Testimonials zijn belangrijk op je ‘over ons’-pagina. Je kunt één lovende testimonial plaatsen en van daar doorlinken naar je testimonial pagina of naar je casestudy’s. Onhoud daarbij dat je wilt dat je bezoekers op je website blijven en daar verder rondkijken. Het doel is niet dat ze alles op je ‘over ons’-pagina lezen.

Gebruik de Over Ons om leden te werven voor jouw Community 

Je wilt bezoekers ook uitnodigen om lid/deelnemer te worden van jouw community. Je wilt dat ze zich welkom voelen en je wilt uitleggen waarom zij op Twitter, LinkedIn of Facebook lid moeten worden van jouw bedrijf. Zorg ervoor dat je daarvoor een aantal zeer aantrekkelijke redenen hebt, en zorg voor een stimulans. Bijvoorbeeld: je geeft elke vrijdag via Twitter nieuwe content weg. 

Bron: Hubspot,  Mark Kilens

 

 

Ebook Emailmarketing, emailmarketing, email marketing, inbound marketing, inbound marketing nederland, ebook, succesvolle emailmarketing, succesvolle email marketing

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download gratis e-book leadgeneratie boordevol met tips!
voorkant e-book leadgeneratie inbound marketing one4marketing

Blogs in je mail?

Gerelateerd

inbound-marketing

10 succesvolle stappen om met leadgeneratie te starten

Hoe probeer je leads te genereren? Verstuur je nog e-mails naar potentiële klanten en wacht je..

inbound-marketing

Van funnel naar flywheel: blije klanten als geheim wapen!

Het is maandagochtend en je denkt: “nieuwe week, nieuwe kansen”. Je bent marketingmanager van een..

inbound-marketing

Zo verhoog je jouw website conversie met behulp van sociale bewijslast

Wanneer je in jouw markt samen met concurrerende bedrijven producten of diensten verkoopt die..