<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

Je blog is gepubliceerd. Maar wat nu?

door: Driek Geurtsen

Je blog is gepubliceerd. Maar wat nu?

Je blog is gepubliceerd. Maar wat nu?

auteur
Oprichter & CEO Elke dag sta ik open voor mensen en hun vragen en doelen. Die vragen beantwoorden met creatieve oplossingen, daar doe ik het voor.
One4marketing

Daar staat die dan: je nieuwste informatieve, creatieve uitspatting. Zojuist heb je je expertise over een interessant onderwerp in een blog gedeeld en nu wacht je vol verwachting op die vele bezoekers. Helaas gaat niet alles vanzelf: wil je echt veel leads, dan is meer nodig dan een hoge positie in zoekmachines. Er zijn namelijk nog veel meer manieren om lezers aan te trekken!

traffic naar blog

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stappenplan voor het delen van een blog

Hier volgt een kort stappenplan voor het doelgericht delen van een blog. Volg je dit plan, dan is de kans groot dat de bezoekersaantallen omhoog schieten

 

1. Let op de zoekwoorden

Controleer of je blog genoeg kwalitatieve zoekwoorden bevat, vooral in de titel en tussenkoppen. Gebruik hiervoor eventueel de Google Adwords Keyword Tool.

 

2. Delen via sociale netwerken, gebruik RSS feed

Deel je blog op zoveel mogelijk sociale netwerken. Het mooiste is wanneer dit automatisch gaat, bijvoorbeeld via een RSS-feed. Op een Facebook-pagina is de app 'RSS for pages' zo geïnstalleerd, zodat nieuwe blogartikelen voortaan automatisch op je Facebook-pagina verschijnen. Op LinkedIn kan hetzelfde via de applicaties 'WordPress' en 'Blog Link'.

 

3. Publiceer met Twitter

Publiceer je blog op Twitter en maak hierbij gebruik van een URL-shortener zoals bit.ly. Nog eenvoudiger is om nieuwe blogs automatisch op Twitter te laten plaatsen via de website twitterfeed.com. Meer weten over zakelijk twitteren?

 

4. Plaats statusupdates

Plaats statusupdates over je nieuwe blog in sociale netwerken. Het is hierbij belangrijk dat je de inhoud van de update aanpast aan het sociale netwerk. Elk sociaal netwerk is namelijk anders.

 

5. Gebruik LinkedIn groepen om ideale klant te bereiken

Plaats je blog als discussie in LinkedIn-groepen waar de ideale doelgroep te vinden is. Probeer de leden persoonlijk aan te spreken en vraag ze om hun mening. Hierdoor worden zij nieuwsgierig en stimuleer je interactie. Hetzelfde kan gedaan worden in Facebook-groepen.

 

6. Tip: zet Twitter search in

Ga op Twitter op zoek naar mensen die hulp nodig hebben op het gebied van jouw blogonderwerp. Twitter Search [link: http://search.twitter.com/] is een prima tool om eens lekker te zoeken. Kom je tweeps tegen die net een vraag stellen over jouw onderwerp? Beantwoord die dan en deel de link naar je blog. Wie weet levert het nieuwe volgers en lezers op!

 

 

 

 

7. Persoonlijke mail naar klanten

Deel je blog met bestaande klanten van wie je denkt dat ze er iets aan hebben. Stuur ze een persoonlijke e-mail waarin je de link naar het artikel deelt.

 

8. Plaats reacties in blogs die over jouw onderwerp gaan

Bezoek blogs met soortgelijke onderwerpen en plaats reacties met daarin jouw mening of verfrissende invalshoek. Zo toon je meteen je expertise, waardoor men wellicht wel je website bezoekt. Het webadres kun je meestal invullen als je een reactie achterlaat.

 

9. Creeer Netwerk van mede bloggers

Bouw een netwerk op met medebloggers en spreek met elkaar af dat je naar elkaars blogs linkt. Hoe meer backlinks er naar jouw blog bestaan, hoe hoger je positie in zoekmachines en hoe meer bezoekers je krijgt!

 

10. Plaats een link naar je blog in de nieuwsbrief.

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download gratis e-book leadgeneratie boordevol met tips!
voorkant e-book leadgeneratie inbound marketing one4marketing

Blogs in je mail?

Gerelateerd

contentmarketing

Content en design bij het bouwen van een website

Er moet een nieuwe website komen. Een grote, uitdagende klus ligt op je bordje. Er moeten nieuwe..

inbound-marketing

Zo verhoog je jouw website conversie met behulp van sociale bewijslast

Wanneer je in jouw markt samen met concurrerende bedrijven producten of diensten verkoopt die..

contentmarketing

Help! Al die instellingen op mijn camera!

Je hebt gekozen, videomarketing it is! Nu moet je de juiste camera uitzoeken. Maar welke..