<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

Hoe zorg ik dat mijn website in Google gevonden wordt?

auteur
One4marketing | The inbound company

seo keywords googleWat nu als iedereen zijn website perfect zou optimaliseren voor de zoekmachine? Je kunt niet met zijn allen de hoogste rank halen in Google zoekresultaten. Er moet iemand de beste zijn. En dat wil jij natuurlijk zijn! 

Hoog ranken in Google
Wist je dat 80% van jouw websitebezoekers jou vinden via zoekmachines zoals Google? Je website voor zoekmachines optimaliseren is dus de beste manier om snel meer bezoek te genereren.
SEO is meer dan het uitvoeren van een trucje. Zoekmachine optimalisatie is vaak onderdeel van een helder geformuleerde online marketing strategie en voor elk bedrijf uniek. SEO is niet alleen het doorvoeren van technische verbeteringen, maar een combinatie van analyse, opstellen van heldere conversiedoelstellingen en goede SEO copywriting. Ook is het een continu proces, dat niet ophoudt. Zeker wanneer je een dynamische, frisse website wilt hebben. 

Kwaliteit is belangrijker dan kwantiteit
Een van de factoren die een rol spelen bij het verkrijgen van een hogere ranking in de zoekmachines, is dat andere websites naar jouw website linken. Dit noemen we in vaktermen een 'inbound link'.
Merk hierbij op dat het niet enkel om de hoeveelheid van de inbound links gaat. Google kijkt namelijk ook naar de autoriteit van websites die naar jou linken, én naar de anchor tekst waarmee naar je website gelinkt wordt. De anchor tekst is de tekst waarmee een link verbonden is. Er zijn een aantal tools beschikbaar om de autoriteit van je website te testen. Een van de beste tools hiervoor is de website grader van HubSpot. Deze laat zien hoeveel domeinen er naar jouw website linken, en geeft een lijst van 10 autoritaire websites die naar jou linken. Ook wordt je mozRank gegeven. De mozRank geeft op een schaal van 1 tot 10 weer wat de autoriteit en populariteit van je website is.  

De beste keywords
Wat heb jij voor een bedrijf en wat typen jouw klanten in op Google als ze zoeken naar jouw producten of diensten? Hier moet je aan denken bij het bedenken van jouw keywords. Stel je nu eens puur hypothetisch voor dat je een online schoenenwinkel hebt, op welke keywords zou je dan het liefst gevonden willen worden? Waarschijnlijk denk je dan meteen aan het keyword ‘schoenen’ of ‘online schoenen’. Een logische keuze, helaas niet zo effectief: want hoe stijg je uit boven alle andere online schoenenwinkels (en dat zijn er een hoop) die ook op het woord ‘schoenen’ gevonden willen worden? Verstandig is om dit keyword uit de hoofdcategorie (enkelvoudige woorden of veelgezochte onderwerpen) uit te breiden naar een long-tail keyword. Heb je een online shop die vooral veel hoge hakken in grote maten aanbiedt, dan zou je bijvoorbeeld voor het keyword ‘hoge hakken grote maten’ kunnen kiezen. Het doel is dus om je keywords te specificeren naar producten of termen die jouw bedrijf onderscheiden van andere bedrijven. De succeskans van je keywords kan gemeten worden met een aantal tools. Zo heeft HubSpot een keyword grader, maar ook de keywordgrader van Google volstaat.
 

Veel succes met het verbeteren van je website! Vragen kun je stellen in de comments hieronder.

 

SEO voor beginners

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download het e-book
voorkant e-book leadgeneratie

Blogs in je mail?

Gerelateerd

inbound-sales

Van funnel naar flywheel: blije klanten als geheim wapen!

Het is maandagochtend en je denkt: “nieuwe week, nieuwe kansen”. Je bent marketingmanager van een..

marketing-en-sales

Soms moet je klanten zelfs ontslaan...

Weet je nog dat je jouw bedrijf bent begonnen? Dat was fun. Je wilde vooruit, groeien, maar er..

inbound-marketing

3 redenen waarom online marketing niet genoeg is

Iedereen die zijn of haar marketing literatuur bijhoudt, weet het: digital marketing is here to..

Gerelateerd