<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">
De nieuwe Twitter layout: wat verandert er?

De nieuwe Twitter layout: wat verandert er?

auteur
The inbound company
One4marketing

Vanaf afgelopen dinsdag is Twitter begonnen met het uitrollen van een nieuw design van de profielen van haar gebruikers op de PC. De nieuwe layout, die Twitter in februari al even heeft getest, voegt meer gebruikersinformatie toe en ook een aantal leuke nieuwe functies. Daarnaast is een veelgehoorde opmerking dat het veel weg heeft van een Facebookprofiel. Als je een beroemdheid bent of een nieuw account aanmaakt, kun je al gelijk van deze features gebruikmaken. In deze blog een overzicht van de belangrijkste wijzigingen en de gevolgen daarvan voor jou.

Omdat ik het niet heel nuttig vond om zelf een nieuw account aan te maken om al deze wijzigingen te testen (ik zal gewoon even geduld moeten hebben), heb ik het account van @MajesteitBart gebruikt voor de visuals in deze blog.

Welke wijzigingen zien we?

Profiel @MajesteitBart

Wanneer je een profiel bekijkt, heb je keuze tussen de opties ‘tweets’ en ‘tweets and replies’. Hierbij zie je bij de tweede optie meer van de persoon, namelijk ook de reacties op tweets van anderen.

In het nieuwe profiel vind je een grotere gebruikersfoto en een header over de hele breedte van je scherm. Voorheen was dat een kleine header rondom je gebruikersfoto.

De achtergrondfoto lijkt hier verdwenen, maar als we verder kijken door op een tweet te klikken, zien we dat die toch behouden blijft:

Tweet @MajesteitBart

 

Tweets met highlight:

Door middel van de interactie rondom een tweet (reacties, favorieten, retweets) ziet Twitter welke tweets belangrijk zijn. Deze worden door Twitter nadrukkelijker weergegeven met een extra groot lettertype. Daarnaast zijn er ook andere zaken op je timeline te vinden, zoals personen die je recentelijk bent begonnen te volgen.

Highlight @MajesteitBart

Gepinde tweets:

Ook jijzelf hebt invloed op wat je lezers zien: je kunt een tweet bovenaan je timeline pinnen. We zagen dit eerder bij Facebook pagina’s, waar je een top post bovenaan de pagina kan weergeven. Zo kun je zelf kiezen welke aspecten van je timeline je wilt benadrukken.

Pinned Tweets @MajesteitBart

Volgend:

Terwijl je vroeger een lange lijst te zien kreeg van de accounts die iemand volgt, krijgt dit overzicht nu meer een Pinterest-achtige uitstraling. Je kunt nu van alle accounts de achtergrondafbeelding en de profielfoto zien. Daaronder vind je de begeleidende tekst en een volgbutton.

Following @MajesteitBart

Verder:

Ook de foto en video tab is eenvoudig te vinden, waaronder je alle gedeelde media eenvoudig en mooi gestyled terugvindt.

Daarnaast is er een favorieten tab. Voorheen kon je die alleen vinden door eerst naar iemands profiel te gaan en daar te zoeken naar deze pagina. Nu is eenvoudig te zien hoeveel tweets iemand markeert als ‘favoriet’. Dit vind ik interessant. Ik ben benieuwd hoe vaak men van deze mogelijkheid gebruik maakt.

Tot slot:

Ik vind het redesign van Twitter een vooruitgang en hoop dat ik het snel doorgevoerd krijg op mijn profiel. Hoewel het soms meer weg heeft van Facebook dan voorheen, vind ik het te ver gaan om dat een ‘facebookisering’ te noemen. De mooiste vooruitgang qua functionaliteit vind ik het automatisch highlighten van belangrijke tweets door Twitter.

Wat vind jij van het redesign? Mooi, of houd je toch liever de oude layout? Waarschijnlijk kun je er niets aan veranderen en wordt het de komende weken ook naar jouw profiel uitgerold, maar erover klagen kan natuurlijk altijd hieronder in de reacties.

Twitter voor beginners ebook e-book

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download het e-book
voorkant e-book leadgeneratie inbound marketing one4marketing

Blogs in je mail?

Gerelateerd

social-media

Stappenplan voor social selling (+ gratis webinar)

Wat is social selling? Social selling houdt in dat je sociaal actief bent. Je zet social media in..

social-media

Wat is social selling? Een introductie...

Nog niet heel lang geleden pakten we het telefoonboek met onze telefoon en belden we bedrijven op..

social-media

Hoe gebruik je Facebook voor meer leadgeneratie? 9 tips voor jou.

Met 1,6 miljard dagelijkse gebruikers, is Facebook één van de belangrijkste kanalen om in contact..