<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

Is Inbound Marketing anno 2014 nog wel zo onderscheidend?

door: One4marketing

Is Inbound Marketing anno 2014 nog wel zo onderscheidend?

Is Inbound Marketing anno 2014 nog wel zo onderscheidend?

auteur
The inbound company voor meer traffic, leads en klanten die bij je passen en blijven
One4marketing

dare to be different by shadowbladef22 d4xulu6

Een paar jaar geleden werd een nieuwe marketingfilosofie geïntroduceerd: Inbound Marketing. Daar waar in de marketingwereld al jarenlang de push-strategie wordt gehanteerd, past Inbound Marketing juist de pull-strategie toe. Dat is dan ook meteen hét onderscheidend vermogen van deze strategie. Langzaam maar zeker zijn er echter meer en meer bedrijven begonnen deze marketing strategie toe te passen. Inmiddels is het niks nieuws meer, en de vraag is dan ook: Is Inbound Marketing anno nu nog wel zo onderscheidend?


Afnemend onderscheidend vermogen

Door middel van het creëren van waardevolle en opmerkelijke content, het delen daarvan via verschillende (sociale) netwerken, zoekmachineoptimalisatie en het aangaan van interactie, proberen bedrijven om gevonden te worden door het juiste publiek. Dit ervaart men als een stuk minder irritant dan die grote hoeveelheid reclame in vorm van tv-commercials, folders en online advertenties: de klant komt nu immers zelf naar jou toe.
Toen de Inbound Marketing strategie werd geïntroduceerd, was een van de belangrijkste redenen om het toe te passen, het feit dat je over een groot onderscheidend vermogen beschikte. Je kon je als bedrijf goed onderscheiden van je concurrenten, door voor een andere marketingstrategie te kiezen. Maar zoals vaak bij nieuwe dingen, kunnen bepaalde kenmerkende waarden verloren gaan wanneer ze veelvoudig worden toegepast. Zo wordt het kenmerkende onderscheidende vermogen van Inbound Marketing een stuk minder onderscheidend wanneer de strategie door meer en meer bedrijven wordt toegepast. Dit resulteert namelijk in een overvloed aan content en het regent dan ook blogs, video’s, slideshares en wat al niet meer.


Zoeken naar de juiste verhoudingen
Gerald G Balance Scale

Het onderscheidend vermogen van Inbound Marketing zit hem dan ook niet meer in het simpelweg toepassen van de strategie, maar in de manier waarop je het toepast. Aan de ene kant kunnen toegepaste Inbound Marketing strategieën namelijk erg op elkaar lijken: iedereen post blogs en probeert interactie op te wekken. Aan de andere kant is het toch ook mogelijk om dit onderscheidend te doen.
De kunst zit hem in het zoeken naar de juiste verhoudingen binnen Inbound Marketing specifieke activiteiten. Wat betreft de persoonlijkheid van je bedrijf, is het bijvoorbeeld belangrijk om regelmatig persoonlijke e-mails te sturen naar (sales) leads, maar moet je hierin niet gaan overdrijven. Dus geen overdosis aan e-mails met teveel persoonlijke uitingen. Het is moeilijk, maar wanneer je de juiste verhouding tussen ‘teveel’ en ‘te weinig’ vindt, kun je proberen onderscheidend te zijn.


Blijf up-to-date en wees innovatief

 Ondanks dat de manier waarop je Inbound Marketing toepast dan misschien wel onderscheidend kan zijn, blijft het toch lastig. Alles gebeurt immers online, en is dan ook voor iedereen (ja, ook de concurrentie) beschikbaar. Je wordt goed in de gaten gehouden en alles wat je doet wordt op de voet gevolgd. Desalniettemin zijn er wat tips die je kunnen helpen om toch net wat anders over te komen dan die ene concurrent. Het is essentieel dat je overal en altijd je ogen en oren open moet houden, en snel in staat bent om te veranderen als dat nodig is. Door de snelheid van het internet en social media, is het erg belangrijk om zelf up-to-date te blijven, en ook de kanalen van jouw bedrijf up-to-date te houden. Wees bovendien innovatief en blijf mee gaan met de nieuwste trends op het gebied van Inbound Marketing.


Doelgroep

Wat in ieder geval altijd belangrijk is, is het goed kennen van je doelgroep. Dat is immers de groep aan wie je je marketing activiteiten richt. Ook de doelgroep wil nog wel eens veranderen, en het is aan jou om je marketingstrategie naar je doelgroep toe aan te passen. Analyseer regelmatig wat voor vorm van content jouw klanten waarderen, worden ze blijer van dagelijkse blogs, of juist van speciale persoonlijke content aanbiedingen? Blijf goed voldoen aan de behoefte van de doelgroep en voorzie je klanten van de content die zij waarderen.


Kortom, Inbound Marketing anno nu is op zichzelf niet meer zo onderscheidend, het gaat om de manier waarop de strategie wordt toegepast. Wanneer je door het juiste publiek gevonden wil worden, zal je meer moeten toen dan alleen het toepassen van Inbound Marketing. Wanneer je onderscheidend wil blijven, zal je moeten zorgen de juiste verhoudingen te vinden en bovendien up-to-date en innovatief moeten zijn en blijven.
Meer tips over hoe je te onderscheiden? Deel ze in een comment.

 

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download het e-book
voorkant e-book leadgeneratie inbound marketing one4marketing

Blogs in je mail?

Gerelateerd

inbound-marketing

9 succesvolle stappen om met leadgeneratie te starten

 

inbound-marketing

Hoe zorgt de customer journey voor meer omzet bij huidige klanten?

Update 7-4-2021 Bij een groot aantal bedrijven gaat veel aandacht uit naar het binnenhalen van..

inbound-marketing

5 Hubspot updates die jouw bedrijf laten groeien

Recent heeft HubSpot weer nieuwe updates uitgebracht. Met name de Salestool is sterk verbeterd. In..