<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

5 tips bij het bedenken van een merknaam

door: One4marketing

5 tips bij het bedenken van een merknaam

5 tips bij het bedenken van een merknaam

auteur
The inbound company voor meer traffic, leads en klanten die bij je passen en blijven
One4marketing

merknaam bedenkenEen naam zegt veel als het om een merk gaat. De juiste naam kiezen voor je bedrijf is een belangrijke stap in elke marketingstrategie. Het laat zien waar jouw merk voor staat. Kies je de verkeerde naam, dan bestaat de kans dat je potentiële klanten verliest nog voordat je kon uitleggen wat je doet. Hier zijn 5 tips waar je aan moet denken bij het kiezen van jouw merknaam.

1. Is de merknaam memorabel?
Bij het bedenken van jouw merknaam moet je denken aan uitspraak, spelling en de lengte van de naam. Het is belangrijk dat jouw doelgroep de merknaam makkelijk kan uitspreken. Kunnen ze dit niet, dan kan dit leiden tot een ramp. Denk eens aan al jouw klanten die rondlopen en jouw merknaam verkeerd uitspreken. Voordat je een naam kiest, kun je een aantal mensen vragen om de naam eens uit te spreken. Probeer ook eens te oefenen met de merknaam aan de telefoon.

‘Bedankt voor het bellen met ABC-ICT, waar kan ik u mee helpen?’

Als de merknaam moeilijk is om te spellen, wordt het ingewikkeld om het te typen in zoekmachines of andere platforms wanneer mensen jouw merk zoeken. De kans is groter dat jouw doelgroep eerder bij de concurrent uitkomt dan bij jou. Als iemand jouw bedrijf direct zoekt, zorg er dan voor dat spelling geen problemen kan veroorzaken.

Als de naam te lang is, zullen klanten er moeite mee hebben om hem te onthouden. Daarbij zullen zij waarschijnlijk de merknaam veranderen in een afkorting. Als je echt graag een lange merknaam wilt, bedenk dan ook de afkorting. Laat dat niet over aan het publiek.
Je wilt dat jouw merknaam jouw merk representeert op een manier die laagdrempelig overkomt op de doelgroep. Hierdoor ben je vindbaar, deelbaar en makkelijk te onthouden.


2. Denk visueel

Uit diverse onderzoeken is gebleken dat mensen meer onthouden van wat ze zien dan van wat ze horen. Een visueel element in je merknaam kan de associatie van jouw merknaam positief beïnvloeden. Gebruik woorden die de verbeelding prikkelen of ontwerp de naam op een unieke manier in het logo.

De kleur van je merknaam kan ook een rol spelen in de reactie van de klant. Kleuren creëren een sterke associatie die voor of tegen jouw merk kan werken. Rood, bijvoorbeeld, zorgt voor veel energie terwijl groen kalmte en groei weergeeft. Bedenk tijdens het proces hoe jouw merknaam eruit ziet en of hij opvalt op een positieve manier.


3. Kies zorgvuldig je woorden

Wanneer je de woorden kiest die in jouw merknaam voorkomen, wees dan zorgvuldig. Verschillende woorden zorgen voor verschillende reacties bij mensen. Je wilt zeker weten dat jouw merknaam geen woorden bevat die negatieve emoties opwekken. Jouw bedrijf wilt die associatie natuurlijk niet. Controleer de merknaam in de verschillende landen en regio’s waar jij zaken wilt doen.


4. Helder identificeren

Jouw merk zal geen sensatie worden na één dag. Je wilt een merknaam creëren wat een beetje verklapt aan de doelgroep waar jij zaken in doet. Dit is niet alleen helder, maar maakt het ook makkelijker voor de doelgroep om jou te vinden.


5. Wees uniek

Zorg dat je zeker weet dat jouw merknaam niet al bestaat. Je wilt niet dat jouw publiek moet kiezen tussen twee bedrijven met dezelfde naam. Wanneer je een naam kiest die al bestaat kan dit ook leiden tot gerechtelijke procedures. Doe zorgvuldig onderzoek wanneer je een naam kiest. Het beste is om een unieke naam te kiezen die nog niet bestaat.

Jouw merknaam heeft een grote impact op het succes van jouw bedrijf. Maak je merknaam positief, memorabel en visueel aantrekkelijk. Laat je publiek niet te hard werken om uit te zoeken waar jouw merk voor staat.

 

 

Lead Management Pakket
  

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download het e-book
voorkant e-book leadgeneratie inbound marketing one4marketing

Blogs in je mail?