<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

De basis van Inbound Marketing: nieuwe klanten krijgen en retentie

auteur
One4marketing | The inbound company

klanten emailAls verse stagiaire bij One4Marketing moet ik alles nog leren van Inbound Marketing. Twee weken geleden ben ik begonnen met de Inbound Marketing Cursus van Hubspot. Ik zal mijn ervaringen en leerpunten delen door middel van drie blogs over de basis van Inbound Marketing. Dit blog zal vooral gaan over het krijgen van nieuwe klanten en retentie. Hoe kun je dat het beste doen?

 

E-mail is niet outdated, het is een krachtige manier om leads bij je te houden en ze mogelijk tot klanten te upgraden. Met e-mails kun je dicht bij de mensen komen en ze bereiken met de juiste informatie. Plus, in e-mails kun je allerlei handige extra’s doen die de kans groter maken om leads naar jouw website te krijgen. Zoals links, call-to-actions en aantrekkelijke teksten om je producten of diensten extra aan te prijzen.

Wanneer je de gegevens van leads hebt verzameld, kun je een e-mail sturen om hen te attenderen dat zij een e-book van jou hebben gedownload. Geef hen extra informatie en bied ook extra e-books of relevante webinars aan voor ze.

Elke vorm van interactie maakt verschil

En dan heb je klanten, maar die moet je wel blijven vermaken en het gevoel geven dat ze geliefd zijn. Blijf daarom met ze in contact en maak hun ervaring met jouw bedrijf onvergetelijk. Dit doe je door ze te leren kennen door middel van je buyer persona’s. Weet welke informatie en behandeling ze waarderen. Je biedt goede service wanneer je ze goed kent. Jij verwacht dat jouw klanten bij jou blijven en dat doen ze alleen als jij loyaal bent aan hen. Doe dit door je producten heen, door te communiceren met ze en ze iets nieuws te leren.

Om dit allemaal te starten, moeten je werknemers jouw bedrijf waarderen. Zonder waardering van hen is de kans klein dat zij goede promoters zijn. Train je werknemers en laat ze dan pas in contact komen met klanten.

Als bedrijf is het makkelijk om grote beloftes te maken en vervolgens er niet naar te gedragen in je daden. Doe wat je belooft en je klanten zullen groeien in vertrouwen naar jouw bedrijf. Het lijkt op het begrip ‘reciprocity’: positief reageren op positieve berichten.

Ebook Lead Nurturing

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download het e-book
voorkant e-book leadgeneratie

Blogs in je mail?

Gerelateerd

inbound-sales

Van funnel naar flywheel: blije klanten als geheim wapen!

Het is maandagochtend en je denkt: “nieuwe week, nieuwe kansen”. Je bent marketingmanager van een..

marketing-en-sales

Soms moet je klanten zelfs ontslaan...

Weet je nog dat je jouw bedrijf bent begonnen? Dat was fun. Je wilde vooruit, groeien, maar er..

inbound-marketing

3 redenen waarom online marketing niet genoeg is

Iedereen die zijn of haar marketing literatuur bijhoudt, weet het: digital marketing is here to..

Gerelateerd