<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

The internet of things: hoe beïnvloedt het inbound marketing?

door: One4marketing

The internet of things: hoe beïnvloedt het inbound marketing?

The internet of things: hoe beïnvloedt het inbound marketing?

auteur
The inbound company voor meer traffic, leads en klanten die bij je passen en blijven
One4marketing

blog internet of thingsEr wordt veel gesproken over "the internet of things", maar wat is het nu eigenlijk? En wat is de invloed ervan op Inbound Marketing? In deze blog zal ik mijn ideeën geven over deze vragen.

Het idee achter the internet of things is dat er steeds meer apparaten aangesloten zullen zijn op het internet. Doordat deze apparaten signalen doorgeven aan het internet, worden het slimme apparaten die leren over voorkeuren van de gebruiker. Zo heb je bijvoorbeeld de "slimme thermostaat" die leert van de patronen van de gebruiker zelf en van andere thermostaten. Ook zou hij op de hoogte zijn van weersomstandigheden en de instellingen van de verwarming daarop instellen. Op die manieren zou dit uiteindelijk moeten leiden tot een efficiënter gebruik en minder verbruik. Op eenzelfde manier zullen steeds meer apparaten aangesloten raken op het internet.

The internet of things geeft dus meer inzicht in gedragingen van de persoon die gebruik maakt van een bepaald apparaat. Dit is voor marketeers ook handig om te weten, omdat zij dan een beter beeld krijgen van de behoeften en patronen van potentiële klanten. Zeker in de Inbound Marketing wereld is dit een belangrijk punt, omdat we onze content willen aanpasssen aan wat de klant interesseert en welke problemen hij of zij tegenkomt. Het vaststellen van deze klanteigenschappen en voorkeuren proberen we al vaak te doen op andere manieren, bijvoorbeeld door buyer persona's vast te stellen.

Een dergelijk voorbeeld is ook die van Target in 2012 met een meisje dat coupons ontving voor babyspullen, terwijl ze nog niet door had dat ze zwanger was. Zij geven een uniek klantnummer aan elke klant en iedere keer dat deze online de website bezoekt of zijn/haar creditcard gebruikt wordt dit allemaal vastgelegd. Vervolgens zetten zij statistici in om grote levensgebeurtenissen vast te stellen en hierop in te spelen. Zo bleek dus uit de patronen dat dit meisje zwanger was, nog voordat ze het zelf wist. Dit gebeurde nog voordat we het werkelijke tijdperk van the internet of things in gingen.

Stel je nu eens voor dat apparaten allemaal zelf slim worden en informatie uploaden naar het internet. Zo worden dus ook je onbewuste patronen vastgelegd en wordt je de hele dag gevolgd. Volgens mij leidt dit uiteindelijk tot hogere verwachtingen van de klant. Iedereen claimt tegenwoordig dat ze customer focused zijn, maar daarmee leg je wel, zoals Eline ook al noemde in haar blog, de macht bij de klant. Zij moeten uiteindelijk voor jou kiezen uit een groot aanbod. Doordat de klant deze macht heeft, krijgen zij ook steeds hogere verwachtingen van de verschillende aanbieders. Iedereen probeert op de klanten in te spelen, maar diegene die dat het beste doet zal uiteindelijk gekozen worden voor de aankoop.

Tegelijkertijd heeft de klant het gevoel dat hij of zij geen privacy meer heeft. Voor hen is het geen prettig gevoel dat bedrijven echt alles over hen weten. Het is dus van belang om in te spelen op de behoeften van de klant, zonder hem of haar te laten weten dat je alles over hen weet. Op deze manier past het dus eigenlijk heel goed bij Inbound Marketing,omdat je geen reclame opdringt, maar juist de aandacht probeert te trekken en vast te houden zodat de klant vrijwillig jouw website gaat bezoeken.

In mijn ogen is the internet of things een mooie kans voor bedrijven om op de behoefte van klanten in te spelen, maar ook een valkuil. Mensen geven nog steeds om hun privacy en als er niet met voldoende zorg met deze informatie omgegaan wordt dan zal dit een bedrijf tegen gaan werken. Maar met de juiste zorg en goed ingespeeld op de behoeften die in beeld worden gebracht met behulp van the internet of things kan het een echte kans vormen om als bedrijf te groeien.

Hoe ga jij inspelen op the internet of things?

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download gratis e-book leadgeneratie boordevol met tips!
voorkant e-book leadgeneratie inbound marketing one4marketing

Blogs in je mail?

Gerelateerd

inbound-marketing

Inbound marketing voor succes met sales: zo pak je dat aan!

Always Be Closing (ABC): een zin die wordt gebruikt om een oude, achterhaalde salesstrategie te..

inbound-marketing

Marketingresultaten meten? Dat doe je zo | One4marketing

Je hebt wekenlang hard gesport. Je was vaker in de sportschool te vinden dan thuis en je wasmand..

inbound-marketing

10 succesvolle stappen om met leadgeneratie te starten

Hoe probeer je leads te genereren? Verstuur je nog e-mails naar potentiële klanten en wacht je..