<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

Het belang van het vasthouden aan een content marketing strategie

auteur
One4marketing | The inbound company

Marketing strategy

Het toepassen van een content marketing strategie binnen je bedrijf begint met de opzet ervan, die wordt zorgvuldig afgestemd met de doelstellingen van het bedrijf waarna de strategie wordt geïmplementeerd. Je publiceert verschillende vormen van content via meerdere social media kanalen. Klinkt als een succes. Of beter gezegd, als het begin van een succes. De truc zit hem namelijk in het vasthouden van de zojuist opgezette strategie.

 

Belang van het vasthouden nieuwe strategie

Waarschijnlijk denk je nu dat het heel logisch is dat je je vasthoudt aan een strategie die je net hebt ingevoerd. Dat is wat mij betreft ook vrij logisch, maar toch denk ik dat het belangrijk is om extra bewust te zijn van de redenen waarom het dan zo logisch en van belang is. Wanneer je je daar goed bewust van bent, is de kans kleiner dat je toch per ongeluk in die ongelukkige situatie terecht komt. Het blijkt namelijk dat het wel degelijk vaak misgaat bij de uitvoering van een strategie, ondanks dat er wel goed nagedacht is over de ontwikkeling ervan.

Allereerst een van de belangrijkste eigenschappen van de content marketing strategie, namelijk het feit dat juist deze strategie gericht is op de lange termijn. Content marketing is iets wat tijd nodig heeft om een sterk content merk op te bouwen, en hier bekendheid om te genereren. Pas wanneer dat gelukt is, gaat het verder met een poging doen tot het genereren van leads en die vervolgens om te zetten naar salesleads. Een strategie die dus pas echt effectief kan worden op de lange termijn. Wanneer je ongemerkt te snel afzwakt met de kortgeleden geïmplementeerde strategie, doordat het bijvoorbeeld plotseling erg druk wordt binnen je bedrijf, is de kans groot dat het niet zomaar goed komt en je helemaal overnieuw moet beginnen. Content marketing is een strategie die echt heel wat tijd vergt, en juist ook veel tijd blijft vergen.
Daarnaast is het ook van belang dat je blijft voldoen aan de verwachtingen van je klanten. Je bent net begonnen met het creëren van de verwachting dat je regelmatig updates, blogs of video’s plaatst. De klant komt in de veronderstelling dat jouw bedrijf hem graag betrokken wil laten voelen. Wanneer je daar om wat voor reden dan ook niet aan kan voldoen, stelt dat de klant teleur en in het ergste geval ben je de klant dan ook snel kwijt.


Hoe succesvol behouden van content strategie?

Er is van alles wat je kunt doen om ervoor te zorgen dat er aan een strategie vastgehouden kan worden, en deze zelfs te laten groeien tot een succesvolle content strategie. Het begint al bij de basis, het is enorm belangrijk dat alle medewerkers goed op de hoogte zijn. Wanneer uw medewerkers precies weten wat content marketing inhoudt, en zij exact weten hoe ze de verschillende content marketing activiteiten aan moeten pakken, is de kans groot dat ze dit snel zelfstandig oppakken. Medewerkers van een bedrijf die achter content vol overtuiging achter marketing staan, gaan hun passie vanzelf overdragen via door hun gecreëerde content, wat het lezen daarvan nog aantrekkelijker maakt.  

audienceBuyer persona’s. Ook een van de belangrijkste aspecten binnen de marketing. Wanneer je deze nog niet bepaald hebt, doen! Een buyer persona gaat nog een stap verder dan het bepalen van je doelgroep, een buyer persona is een echte complete beschrijving van je klant. Heb je meerdere soorten klanten, dan is het verstandig om meerdere buyer persona’s te creëren. Deze helpen je erg goed te verplaatsen in je klanten en helpen je dan ook om te voldoen aan de behoeften van je doelgroep.
Nu blijft het niet bij het eenmalig bepalen van buyer persona’s. We leven in een tijd waarin alles ontzettend snel verandert: het aanbod wordt groter en specifieker, en daarmee kunnen ook de behoeften van je doelgroep veranderen. Het is daarom belangrijk om regelmatig na te gaan of jouw buyer persona’s nog steeds voldoende overeen komen met de realiteit. Zo niet, pas ze aan en maak dit duidelijk onder je personeel, zodat zij op de juiste manier klanten kunnen blijven benaderen.
Nog een ander essentieel onderdeel van content marketing, social media.

Social media is erg van deze tijd, en er zijn dan ook veel ontwikkelingen binnen deze kanalen. Het wisselt ook vaak, het ene jaar is Twitter hét medium waarop je te vinden moet zijn, het volgende jaar kan bijvoorbeeld LinkedIn die plaats innemen. Mensen switchen nogal eens van social media, dit kan zijn doordat ze met hypes meegaan of omdat ze simpelweg een medium niet fijn vinden. Voor jou als bedrijf is het goed om hiervan op de hoogte te blijven, en indien nodig de social media kanalen die jij gebruikt aan te passen. Net als dat gebruikers van verschillende kanalen waarschijnlijk ook verschillende manieren van communicatie waarderen. De meer zakelijke gebruikers van LinkedIn moet je op een andere manier aanspreken dan jongere gebruikers van Facebook of Twitter. Kortom, zorg dat je goed op de hoogte bent en vooral blijft waar jouw doelgroep zich bevindt op social media.

Belangrijkste 5 tips

De belangrijkste punten uit dit artikel zal ik nog even kort op een rijtje zetten, zodat je overzichtelijk kunt nagaan aan welke punten je voldoet, of aan welke je misschien nog zou kunnen werken.

  1. Besef waarom content marketing een marketingstrategie voor de lange termijn is

  2. Zorg dat je content marketing strategie helder is onder al het personeel

  3. Blijf voldoen aan de verwachtingen van je klanten

  4. Controleer regelmatig of je buyer persona’s nog kloppen

  5. Blijf op de hoogte waar jouw doelgroep zich bevindt op social media

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download het e-book
voorkant e-book leadgeneratie

Blogs in je mail?

Gerelateerd

inbound-sales

Van funnel naar flywheel: blije klanten als geheim wapen!

Het is maandagochtend en je denkt: “nieuwe week, nieuwe kansen”. Je bent marketingmanager van een..

marketing-en-sales

Soms moet je klanten zelfs ontslaan...

Weet je nog dat je jouw bedrijf bent begonnen? Dat was fun. Je wilde vooruit, groeien, maar er..

inbound-marketing

3 redenen waarom online marketing niet genoeg is

Iedereen die zijn of haar marketing literatuur bijhoudt, weet het: digital marketing is here to..

Gerelateerd