<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

Content marketing: dood of juist springlevend?

door: One4marketing

Content marketing: dood of juist springlevend?

Content marketing: dood of juist springlevend?

auteur
The inbound company voor meer traffic, leads en klanten die bij je passen en blijven
One4marketing
Content Marketing 14352157

De content marketing strategie wordt inmiddels al een paar jaar actief gehanteerd, en de laatste tijd is dat alleen maar fanatieker het geval. Ondertussen is iedereen ook wel bekend met het fenomeen informatie-overload. De relatie tussen deze informatie-overload en een enorm toenemende hoeveelheid content marketing is wat mij betreft dan ook snel gelegd. Ik vraag me af hoe het er nu voor staat met content marketing, en hoe de toekomst van content marketing eruit zal zien. Is content marketing nog springlevend, of nadert het haar dood?

 

Content Marketing Overload

Een jaar of vier, vijf geleden begon de content marketing strategie interessant te worden voor velen, er werd dan ook grondig gebruik van gemaakt. Ondertussen is het echt een soort hype geworden, steeds meer mensen zijn zelf in de mogelijkheid om content te produceren en te publiceren. Vervolgens helpen de diverse sociale media om al deze content veelvuldig te delen. Gevolg is dat er een enorme overload aan content ontstaat, wat een onderdeel is van de algemene informatie-overload die nu heerst. We worden doodgegooid met allerlei informatie, we worden doodgegooid met content marketing. Door de bomen zien we het bos niet meer. Op de vraag of er een overload aan content marketing aan zit te komen, of dat die er al is, is mijn antwoord dat hij nu, op dit moment aan het ontstaan is. 

main content management image

De oorzaak zit hem waarschijnlijk in de hoeveelheid manieren waar we al die content kunnen verkrijgen. Daar waar we het ‘vroeger’ moesten doen met de krant en misschien een computer, hebben we nu veel mobiele apparaten zoals laptops, telefoons en tablets waar we continu kunnen ontvangen en bereikbaar zijn. Ook wordt het door steeds betere SEO erg makkelijk om specifiek content te zoeken. Het is dus eigenlijk simpel te verklaren waarom we zoveel content op ons afgevuurd krijgen.
Het probleem komt echter voort uit het feit dat de capaciteiten van ons menselijke lichaam niet uitbreiden, over het algemeen is het (helaas) niet zo dat wij dan nu ook ineens meer kunnen consumeren. Dus de verhouding is een beetje uit de hand aan het lopen, er komt veel te veel content op ons af, het lukt ons niet om dat goed te verwerken. Veel van die content marketing bereikt daardoor haar doel ook niet, wat zonde van de tijd en het geld is.
 

Is dit op te lossen?

Ja! Het is op te lossen. Althans, er is mogelijkheid om door die content marketing overload heen te breken, laat ik het zo zeggen. Er mag nu dan wel heel veel content op het internet rondzweven, maar of het kwalitatief goed is, is nog maar de vraag. De hoeveelheid content wordt meer en meer, maar of het ook steeds beter wordt? Over het algemeen niet. Er zijn vaak bijvoorbeeld veel blogs over eenzelfde onderwerp, maar in de gemiddelde blog wordt het onderwerp oppervlakkig belicht, een blog dat er diep op ingaat, steekt er direct bovenuit. Aan honderden dezelfde blogs heeft de consument niks, de kunst is daarom om op te vallen.
Om de strijd met deze overvloed aan content marketing aan te gaan, is het van belang om kwalitatief echt goed te zijn. Het bouwen van een uniek, kostbaar content merk helpt je de overload aan content marketing te overleven. Want dat is wat we moeten doen, overleven. Content marketing is niet dood, en gaat naar mijn mening voorlopig ook niet dood. Mits we proberen om echt steengoede content marketing merken op te bouwen. De consument heeft niet behoefte aan veel, maar behoefte aan kwaliteit. Wanneer jouw content goede kwaliteit bevat en waardevol is, zal je vanzelf gaan opvallen.


Hoe maak je kwaliteit?

Content produceren kan in principe iedereen, maar het produceren van écht waardevolle content lukt niet iedereen. Er zijn wel dingen waar je aan kan werken om jouw content op te laten vallen. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om vanuit je hart te schrijven, je klanten voelen het aan wanneer jouw content passie uitstraalt en waarderen dit. Wees verder creatief, en misschien is het handig om emotionele connecties proberen te creëren. Wanneer het lukt om met jouw content emotionele reacties op te wekken, zoals bijvoorbeeld enthousiasme, is de kans groter dat je lezer jouw content beter onthoudt en er een positieve waardering aan over houdt, wat ook een positief gevolg is voor jouw merk en bedrijf.
Tot slot is het ook een goed idee om de trend van storytelling door te zetten. Neem klanten mee in jouw verhaal, dit helpt trouwens ook mee bij het maken van emotionele connecties. Door een goed verhaal te koppelen aan jouw contentmerk, waar je lezers en klanten zich kunnen vinden, kan je jouw merk naar een hoger niveau brengen. images (1) 


Tot slot

Zoals je waarschijnlijk begrijpt, ben ik van mening dat content marketing dus nog lang niet dood is, en wanneer we dit goed aanpakken zal dit ook niet gebeuren. Het is waar dat er een overload is, of anders in ieder geval eraan zit te komen, maar door de juiste strategieën en technieken toe te passen en je merk op te laten vallen ben ik ervan overtuigd dat het niet perse een probleem hoeft te zijn. Of ik gelijk heb, weet ik natuurlijk niet, dus ik ben ook benieuwd naar jouw mening!

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download gratis e-book leadgeneratie boordevol met tips!
voorkant e-book leadgeneratie inbound marketing one4marketing

Blogs in je mail?

Gerelateerd

inbound-marketing

Inbound marketing voor succes met sales: zo pak je dat aan!

Always Be Closing (ABC): een zin die wordt gebruikt om een oude, achterhaalde salesstrategie te..

inbound-marketing

Marketingresultaten meten? Dat doe je zo | One4marketing

Je hebt wekenlang hard gesport. Je was vaker in de sportschool te vinden dan thuis en je wasmand..

inbound-marketing

10 succesvolle stappen om met leadgeneratie te starten

Hoe probeer je leads te genereren? Verstuur je nog e-mails naar potentiële klanten en wacht je..