<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

Inbound Marketing jaar 2013: Terugblik

door: One4marketing

Inbound Marketing jaar 2013: Terugblik

Inbound Marketing jaar 2013: Terugblik

auteur
The inbound company voor meer traffic, leads en klanten die bij je passen en blijven
One4marketing
review

Het jaar 2013 is nu afgesloten, 2014 is aangebroken. De afgelopen weken werden we overvallen met allerlei jaaroverzichten, van het NOS jaaroverzicht op tv tot de vele uiteenlopende overzichten op internet. Heel leuk en logisch allemaal, zo’n overzicht, maar wat nou als er op 30 december nou iets heel bijzonders gebeurt, en het overzicht al gepubliceerd is? Waar komt dat terecht? Wat ik in ieder geval wil duidelijk maken, is dat wanneer je op deze manier beredeneert, een jaaroverzicht pas gemaakt kan worden als het jaar helemaal voorbij is. Vandaar nu hier een terugblik op 2013: wat is er in 2013 allemaal gebeurd op het gebied van Inbound Marketing?

 

Veranderende vorm van content

Het feit dat content essentieel is, is inmiddels tot iedereen goed doorgedrongen. Door de vele tips en richtlijnen over hoe de beste content te maken, wordt er steeds betere content geproduceerd. Bedrijven hebben ondertussen goed onder de knie hoe ze hun klanten goed kunnen bereiken. Wat verandert, is de vorm van de content. Dat gebeurt natuurlijk niet binnen een week, en zelfs niet binnen een heel jaar. Maar toch is er wel een soort overgang te zien, naast het gebruik van de traditionele tekstuele content, wordt er steeds meer gebruik gemaakt van visuele content. Deze visuele marketing heeft namelijk weer voordelen ten opzichte van tekst: mensen onthouden beeld vaak beter, het is een stuk aantrekkelijker en wordt meer gewaardeerd. Door middel van video marketing leren bedrijven hun klanten dingen, vermaken ze en proberen ze uiteraard hun merk of product te promoten. Dat video marketing trending is, blijkt wel uit de cijfers uit onderzoek van onderzoeksbureau ComScore.
Nederlanders kijken 3 miljard video’s per maand, en het aantal video’s per kijken ligt op bijna 270 video’s per maand. Dat zijn grote aantallen dus, en ondanks dat dit natuurlijk algemene en gemiddelde gegevens zijn, geeft het wel aan dat het middel video dus zeker belangrijk is.

En dan nog even een andere invulling van vorm, namelijk de manier waarop content ontvangen wordt. Steeds meer gebeurt dat via mobiele apparaten, smartphones of tablets in plaats van pc’s en laptops. Het is dan ook van belang dat de informatie die je wilt delen, ook daadwerkelijk toegankelijk is. Mensen doen ook steeds vaker hun aankopen online, en dus ook via hun mobiele apparaten. Vooral in de eerste fases van het aankoopproces worden mobiele apparaten veelvuldig gebruikt, zorg daarom dan ook dat het aankoopproces voor smartphones en tablets gebruiksvriendelijk is. 

 

Social Media: what happend?

De diverse sociale mediaplatforms hebben hun plaats binnen de maatschappij ondertussen ook al goed weten te bemachtigen. social media is in deze tijd onmisbaar. Dat was ‘vroeger’ wel anders: tijdens de opkomst van social media vroegen bedrijven zich af of ze wel of niet aan social media zouden moeten doen. Inmiddels is die vraag veranderd in hoe bedrijven hun sociale mediakanalen zouden moeten gebruiken. Welke content werkt goed bij welk platform? Dit is een interessante verandering, die goed laat zien dat men veel bewuster omgaat met de verschillende social mediakanalen en goed nadenkt over hoe het te gebruiken. Doordat social media steeds meer aanwezig is, is het extra lastig om toch op te blijven vallen. Mensen komen om in de reclameadvertenties, filmpjes, foto’s, verhalen en wat voor informatie nog meer. Knap dus als het voor jou als bedrijf wel gelukt is om in de picture te blijven!


Wat betreft de kanalen zelf is er ook voldoende beweging. Er blijven nog steeds nieuwe platformen opkomen, zo zijn afgelopen jaar vooral de visuele kanalen sterk opgekomen, denk daarbij aan Instagram, Pinterest en ook Vine wat in januari werd geïntroduceerd. Instagram maakte het dit jaar mogelijk om naast foto’s ook video’s te delen, weer een bewijs dat videomarketing toch interessant is, nu al en in de toekomst nog meer. Het welbekende Twitter blijft nog steeds het sterkst groeiende platform, respectievelijk gevolgd door Google Plus en Facebook. In november ging Twitter naar de beurs en om aandeelhouders tevreden te stemmen zullen we ook hier meer advertenties en dergelijken gaan tegenkomen. 

growth of social media 2013
Tot slot nog even een klein deel van een
infographic, afkomstig van Search Engine Journal wat ik toch nog even wil delen, aangezien het hier toch vooral om het zakelijk gebruik van social media draait. 

Alle punten op een rij:

  • 93% van de marketeers gebruiken social media voor hun bedrijf

  • 70% van de merken zijn aanwezig op google +

  • 70% van de marketeers hebben facebook succesvol gebruikt om nieuwe klanten te winnen

  • 34% van de marketeers hebben Twitter gebruikt om succesvol leads te genereren

  • Facebook, Twitter en Google + zijn de drie meest gebruikte social media platformen onder marketeers

  • Flickr, Tumblr en Stumbleupon zijn de minst populaire websites onder marketeers.


Wanneer het social media gebruik van jouw bedrijf overeenkomt met bovenstaande gegevens, dan zit je dus goed. Is dit niet het geval, zie het dan als een goed voornemen om dit voor elkaar te krijgen. Het allerbeste gewenst voor 2014 !


Nu zal deze terugblik niet compleet zijn, ik heb wat punten uitgelicht die ik belangrijk vond. Heb je nog meer onderwerpen of hoogtepunten die niet mogen missen? Laat het weten via een reactie!

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download het e-book
voorkant e-book leadgeneratie inbound marketing one4marketing

Blogs in je mail?

Gerelateerd

inbound-marketing

Hoe zorgt de customer journey voor meer omzet bij huidige klanten?

Update 7-4-2021 Bij een groot aantal bedrijven gaat veel aandacht uit naar het binnenhalen van..

inbound-marketing

5 Hubspot updates die jouw bedrijf laten groeien

Recent heeft HubSpot weer nieuwe updates uitgebracht. Met name de Salestool is sterk verbeterd. In..

inbound-marketing

De geschiedenis van inbound marketing

De ontwikkeling van inbound marketing Inbound marketing is meer dan een buzzwoord. Het is een..