<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

De onmisbare ‘DARC’ skills van een Inbound Marketeer

auteur
One4marketing | The inbound company

DARC skills

Inmiddels zal het principe van Inbound Marketing u wel duidelijk zijn: in tegenstelling tot de push-strategie die wordt gebruikt bij Outbound Marketing, wordt door middel van de pull-strategie bereikt dat bedrijven worden gevonden door de juiste doelgroep. De diverse activiteiten die daarbij horen, zoals zoekmachineoptimalisatie, het creëren van waardevolle content, en het delen en promoten hiervan via internet en social media, zullen u bekend in de oren klinken. De mensen die zich bezighouden met al deze activiteiten zijn echter niet zomaar medewerkers van de marketingafdeling. In tegendeel, het is van belang dat zij de juiste eigenschappen bezitten waarmee zij hun werk optimaal kunnen uitvoeren.

Halligan en Shah hebben in hun boek ‘Inbound Marketing’ een duidelijke opzet gemaakt waarin de benodigde eigenschappen van een goede Inbound marketeer naar voren komen. Het zogeheten ‘DARC’ framework bestaat uit vier essentiële kwaliteiten die een goede Inbound marketeer zou moeten bezitten. Deze vier kwaliteiten zal ik uitgebreid bespreken:

  • DDigital Citizens
  • AAnalytics
  • R – Web Reach
  • CContent Creators

DDigital Citizens

Te beginnen met de D, die het digitale aspect voorstelt wat in de huidige samenleving haast onmisbaar is. Het is van zeer belang dat uw medewerkers uitstekend de weg weten te vinden in de online wereld, behoorlijk begrip en relevante kennis van het internet zijn dan ook enorm belangrijk. Deze medewerkers moeten kunnen laten zien dat zij inderdaad zo digitaal zijn. Dat betekent niet het willekeurig rondstrooien van hier en daar een weinig toevoegende reactie op een Facebook- of Twitteraccount. Beter is het daadwerkelijk ‘verrijken’ van het internet. Dat wil zeggen, het plaatsen van bijvoorbeeld inspirerende blogs of video’s en het plaatsen van reacties en tweets die er echt toe doen.

 

AAnalytics

Essentieel is ook de letter A, die staat voor het analytisch denkvermogen wat niet mag ontbreken aan een specialist op het gebied van Inbound Marketing. We leven in een tijd waarin alles meet- en analyseerbaar is, uitkomsten hiervan kunnen erg handig en bruikbaar zijn. Een voorbeeld hiervan is dat geanalyseerd kan worden via welke weg die  ene blog die u laatst gepost heeft, het meest is gevonden: is dat via een link op een andere website, via Twitter, Facebook, of een zoekopdracht in Google? Dit inzicht kan vervolgens erg helpen bij onder andere de promotie van uw toekomstige content.

 

R – Web Reach

De R stelt het online bereik voor, wat zeer nuttig kan zijn. Beeld u eens in, iemand met duizenden volgers op zijn Twitteraccount, die een goede blog met betrekking tot de activiteiten van uw bedrijf verspreidt via een tweet. Een groot bereik leidt tot het gezien en gevonden worden door vele potentiële klanten. Het is de bedoeling dat er via verschillende kanalen een poging gedaan wordt om uw bedrijf en de daarbij horende waardevolle content te promoten. Het grote bereik van uw Inbound marketeer is in principe een uitbreiding van het bereik van uw bedrijf. Het brengt nieuwe connecties met zich mee die erg waardevol en bruikbaar kunnen zijn.

 

CContent Creators

Tot slot de C die staat voor het creëren van content, nog altijd dé sleutel tot succesvolle Inbound Marketing. Zonder waardevolle content komt u geen stap vooruit. Maar geen zorgen, wanneer u de juiste marketing specialist in dienst hebt komt dit in orde. Het is belangrijk dat een Inbound marketeer beschikt over een goed schrijfvermogen, om zo informatie op een begrijpelijke, enthousiaste manier over te brengen en bovendien zich te verbinden aan de lezer. Of iemand goed schrijft, is op verschillende manieren te testen: hoe vaak is de blog gezien? Hoe veel reacties roept de content op? Wordt er veel verwezen naar de link van de pagina? In de toekomst, of nu al, kan dit natuurlijk ook met visuele content. Hier zijn in principe dezelfde vragen op van toepassing.

 

Vind uw DARC marketeer!

Het makkelijkst zou zijn wanneer u iemand vindt, of beter nog, al in dienst zou hebben, die aan alle vier de criteria voldoet. Nu zal zo’n persoon misschien lastig te vinden zijn, maar verdeeld over uw personeel zullen bovenstaande specialismen ongetwijfeld te vinden zijn. Wanneer dit niet het geval is, heeft u met deze ‘DARC’ skills een goed uitgangspunt voor als u op zoek gaat naar de ideale Inbound Marketeer!

 

Inbound Marketing, Leadgeneratie, Ebook

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download het e-book
voorkant e-book leadgeneratie

Blogs in je mail?

Gerelateerd

inbound-sales

Van funnel naar flywheel: blije klanten als geheim wapen!

Het is maandagochtend en je denkt: “nieuwe week, nieuwe kansen”. Je bent marketingmanager van een..

marketing-en-sales

Soms moet je klanten zelfs ontslaan...

Weet je nog dat je jouw bedrijf bent begonnen? Dat was fun. Je wilde vooruit, groeien, maar er..

inbound-marketing

3 redenen waarom online marketing niet genoeg is

Iedereen die zijn of haar marketing literatuur bijhoudt, weet het: digital marketing is here to..