<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

Hoe uw blog van lelijk eendje verandert in een mooie zwaan

door: One4marketing

Hoe uw blog van lelijk eendje verandert in een mooie zwaan

Hoe uw blog van lelijk eendje verandert in een mooie zwaan

auteur
The inbound company voor meer traffic, leads en klanten die bij je passen en blijven
One4marketing

blog optimization duckEen eend zit onder het hoefblad op haar eieren. De eieren komen uit en de moeder vertelt dat de wereld nog groter is dan de eendjes kunnen zien. Eén ei is nog niet uitgekomen en de moeder besluit tot Sint-Jan te blijven zitten. Als het ei uitkomt, blijkt er een groot en lelijk eendje in te zitten. Het arme eendje wordt geplaagd en gebeten door de eenden en kippen. Ook de broertjes en zusjes van het eendje doen gemeen...

(Bron: Wikipedia)

Veel bedrijven zien hun blog ook een beetje als het lelijke eendje. Vooral wanneer zij niet meteen resultaten zien. Met prioriteiten zoals optimaal web design, meta descriptions en tags komt je zakelijke blog al snel in een donker hoekje terecht. Net als het lelijke eendje. Terwijl meta tags er tegenwoordig niet eens meer toe doen! Wist je dat ik de blog tot de mooiste zwaan van de vijver zou kronen?

Bij zoekmachine optimalisatie denk ik namelijk aan relevantie, actualiteit en toegankelijkheid. Je zakelijk blog biedt daarvoor een scala aan mogelijkheden:

  • Je houdt je website up-to-date door regelmatig nieuwe pagina´s toe te voegen;
  • Door te linken naar andere blogs, stijg je in relevantie;
  • Deel je je blog op social media leidt je meer bezoekers naar uw website, waardoor je nog meer opvalt voor de bots van Google;
  • Door regelmatig relevante kennis te delen, genereer je bezoekers die terugkomen, waardoor Google je website nog relevanter acht;
  • Wanneer u als thought leader een expertisestatus opbouwt, gaan ook andere bloggers naar u linken en creërt u zichtbaarheid in de top van uw zoekresultaten;
  • Google waardeert afwisselend taalgebruik boven het herhalen van belangrijke keywords.

Zo, dat waren alweer 6 redenen om aan het bloggen te slaan! Maar wel 6 redenen met een aantal valkuilen. Ook het lelijke eendje had tijd nodig om uit te groeien tot een mooie zwaan. Voor deze ontwikkeling vereist een zakelijke blog het juiste niveau wat bij u doelgroep past, strategische planning en doelgerichte content om te groeien.

 

Met "the Science of Simplicity" de juiste doelgroep aanspreken

Philips bombardeerde het een aantal jaar geleden als slogan: “Sense and simplicity”. Toen Social Media Marketing in opkomst was, bluften veel zelfbenoemde social media guru´s  zich bij organisaties naar binnen met veel van deze nieuwe termen. Uiteindelijk maakten zij opvallend weinig waar van wat zij beloofden, aldus Thomas Marzano van Philips.

Guilty. Ik geef toe dat ik soms nog steeds verdrink in de buzzwords en populaire “marketingtaal” tijdens het schrijven. De termen klinken voor jezelf misschien vanzelfsprekend, voor de lezer hoeft dit niet zo te zijn. Met een zakelijke blog wil je juist graag de nieuwe lezers aanspreken, om ze nieuwsgierig te maken. Je wilt je kennis tentoonstellen, maar dan moet je de zaken wel helder uitleggen. Als de lezer begrijpt wat je schrijft, realiseert zij pas hoeveel je weet.

 

Plan uw content doelgericht (and stick to it!)

Een toegankelijke opzet is dus cruciaal om lezers te trekken. Maar natuurlijk wilt u ook graag een vast lezersbestand opbouwen. Een planning maken helpt u om het overzicht te houden. Een indicatie van verschillende onderwerpen die u wilt belichten kan al genoeg zijn. De volgende 3 aandachtspunten spelen een cruciale rol in dit proces:

1. Stroomlijn de content op uw blog met uw doelgroep. Inventariseer de belangrijkste pijnpunten en bespreek deze in een blog. Beschikt u zelf niet over voorbeelden, raadpleeg hiervoor online discussies in communities of LinkedIn groepen. Door een probleem-oplossing structuur te hanteren in uw blog, blijft u dichtbij de lezer. Een goede blogstrategie staat alleen sterk op een fundament van doelgerichte content.

2. Wissel af in vorm: U kunt ook een externe expert interviewen, zoals ik deed bij Arnold Steenbeek, een customer case schrijven, verslag doen van een evenement of congres wat u heeft bezocht of een blog plaatsen met inspirerende quotes. Blogs met een how-to karakter en blogs met tips zijn vaak gemakkelijk te schrijven, maar vergeet niet out-of-the-box te denken om de aandacht van uw lezers vast te houden.

3. Wat werkt? Door de bezoekersaantallen, Click-Through Rates, reacties en social shares van je blog te tracken, kom je erachter wat werkt en wat niet. Oftewel: welke onderwerpen je doelgroep aanspreken.

4. Optimize for every device. Google selecteert nu uw website wel op responsive design. Als je blog zo ontworpen is dat bezoekers hem gemakkelijk op verschillende schermen kunnen bekijken, kom je hoger in Google´s ranking.

 

“Bloggen past niet bij mijn organisatie...”

Bloggen past niet bij mijn organisatie is een argument wat sommige bedrijven nog wel eens in de strijd gooien als zij met bloggers in discussie gaan. Bestaan er organisaties die niet “geschikt” zijn voor het bijhouden van een zakelijke blog? Is uw antwoord nee, dan ben ik het niet helemaal met u eens. Bedrijven die namelijk...

  • Hun doelen niet helder gedefinieerd hebben...
  • Hun (online) marketingstrategie onvoldoende uitgedacht hebben...
  • Niet willen inspelen op de behoeften van de klant...
  • Zich niet richten op specifieke buyer personas...
  • De pijnpunten van hun doelgroepen niet kennen...
  • Geen kennis in huis hebben...

Herkent een bedrijf zich in bovenstaande punten, dna is zij niet geschikt om een zakelijke blog te starten. Maar functioneren deze bedrijven überhaupt wel? Anders gezegd: ieder bedrijf dat weet waar zij mee bezig is, kan een zakelijke blog starten. Wanneer begint u?

 

In het voorjaar vliegt het eendje omhoog en komt in een tuin waar appelbomen in bloei staan. Het eendje ziet drie witte zwanen in de gracht en hij zwemt naar ze toe. Het eendje denkt dat hij gedood zal worden en hij buigt zijn kop.

Maar ziet dan zijn eigen spiegelbeeld en hij is niet langer lelijk en lomp. Het eendje is een zwaan geworden en hij weet dat het er niet toe doet als je in een eendenhof geboren bent, zolang je in een zwanenei gelegen hebt. Nu zeggen ze dat hij de mooiste is van alle vogels.

 

Sluit uw blog aan bij uw website optimalisatie strategie? Ik hoor uw mening graag.

 

  zakelijk bloggen ebook,  zakelijk bloggen, zakelijk blog, zakelijk blog ebook, Beginnen met bloggen, Beginnen met zakelijk bloggen, Inbound Marketing

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download gratis e-book leadgeneratie boordevol met tips!
voorkant e-book leadgeneratie inbound marketing one4marketing

Blogs in je mail?

Gerelateerd

inbound-marketing

Inbound marketing voor succes met sales: zo pak je dat aan!

Always Be Closing (ABC): een zin die wordt gebruikt om een oude, achterhaalde salesstrategie te..

inbound-marketing

Marketingresultaten meten? Dat doe je zo | One4marketing

Je hebt wekenlang hard gesport. Je was vaker in de sportschool te vinden dan thuis en je wasmand..

inbound-marketing

10 succesvolle stappen om met leadgeneratie te starten

Hoe probeer je leads te genereren? Verstuur je nog e-mails naar potentiële klanten en wacht je..