<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

De “Over ons” pagina als marketing playground voor uw website

door: One4marketing

De “Over ons” pagina als marketing playground voor uw website

De “Over ons” pagina als marketing playground voor uw website

auteur
The inbound company voor meer traffic, leads en klanten die bij je passen en blijven
One4marketing

over-ons-pagina-marketingWist u dat de “Over ons” pagina een van de best bekeken pagina’s is van uw gehele website?!

Ikzelf had werkelijk waar geen idee, tot ik afgelopen week dit artikel las.

Over ons, een pagina die waarschijnlijk in eerste instantie niet echt uw aandacht trekt, omdat u te druk bent met het optimaliseren van de content op uw blog of landingspagina’s. Uw product of dienst is toch veel interessanter dan wie u zelf bent? De klant is toch geen toeschouwer van Lingo, waarbij de hobby's van zo ongeveer iedere speler neerkomen op fietsen, wandelen en puzzelen?! Ik hield er tot vorige week dezelfde mening op na. Tot ik deze one liner las: Personality is key. En dat geldt dus ook voor de Over ons pagina.

 

Het gezicht achter uw bedrijf

Zelfs in de Business to Business branche ontkomt u er niet aan: mensen willen zaken doen met mensen. Sommige marketeers pleiten zelfs dat B2B dood is. Hoe kunt u anders een warme relatie opbouwen met uw klant dan een beetje meer van uzelf te laten zien? De daadwerkelijke face-to-face communicatie vindt steeds later plaats, maar dat neemt niet weg dat klanten nog steeds persoonlijk geholpen willen worden.

Door alle ontwikkelingen van de afgelopen jaren is het internet er een stuk socialer op geworden. Wanneer u als bedrijf claimt voorop te lopen in deze ontwikkelingen, zult u dan ook met deze ontwikkeling mee moeten gaan. Wanneer u het gezicht achter uw bedrijf onthult, wekt u meer vertrouwen. 

 

“Over Ons”: wat uw klant wil weten

De Over Ons pagina gaat verder dan een paar plaatjes en beschrijvingen van uw medewerkers. Uw missie, filosofie en kernwaarden maken deze pagina pas echt compleet!

Voordat menig ondernemer langs de Kamer van Koophandel gaat, heeft hij al minimaal een SWOT-analyse of equivalent hiervan uitgevoerd. Sterke en zwakke punten worden in kaart gebracht, mogelijkheden en bedreigingen worden geanalyseerd. Na flink wat uurtjes denkwerk worden de kernwaarden en missie langzaam maar zeker scherp. Als ondernemer hoopt u dezelfde kiem bij uw werknemers in te planten. Maar draagt u deze ideeën ook uit naar uw leads?

about-us-page

Als websitebezoekers het gevoel krijgen dat u weet waar u mee bezig bent, bent u op de goede weg. Als zij weten waarom u een bepaald product verkoopt, dan is u Over ons pagina pas echt geslaagd.

 

Verborgen schat voor storytelling

Als Inbound Marketeer bent u van nature een storyteller. Ook de Over ons pagina biedt hier genoeg speelruimte voor. Zo waren Eline en Nicole hier bij One4Marketing niet bang om het Veenendaalse weiland in te duiken voor een authentiek filmpje over Inbound Marketing. De volgende soorten content zullen het dan ook erg goed doen:

 

  • Filmpjes

Het onderstaande filmpje van de Italiaanse autofabrikant FIAT laat nog even haarfijn zien hoe u storytelling onderdeel maakt van uw marketingstrategie.

 

 

Trots als FIAT is op haar Italiaanse roots, halen zij met een flinke dosis humor alle stereotype Italiaanse karakteristieken nog eens naar boven.

 

  • Foto’s

Voeg naast stijve zakelijke foto’s ook foto’s toe van hoe het eraan toe gaat, bijvoorbeeld van “another day at the office”.

 

  • Testimonials

Wie kunnen u beter beoordelen dat uw huidige klanten in hoogsteigen persoon? Naast het imago wat u zelf bij uw potentiële klant probeert te creëren, is niemand dan uw huidige klant meer geschikt om de blinde vlek in uw reputatie op te vullen. Aspecten waar zij waarde aan hechten veroorzaakt een social proof effect en wekt bovendien meer vertrouwen.

 

Laat ook uw Over Ons pagina in beweging blijven

Topwerknemers blijven zich constant bewegen, maar ook de buitenwereld staat niet stil. Als bedrijf antwoordt u daarop door u missie en organisatiedoelen bij te schaven. Vele bedrijven zijn bijvoorbeeld in de afgelopen jaren gewisseld van marketingstrategie en kozen voor grotere investeringen in de dimensies van inbound marketing, zoals websiteoptimalisatie, e-mailmarketing en social media marketing.

 

Laat uw Over Ons pagina meebewegen en uw websitebezoekers zullen inzien dat uw bedrijf in goede conditie is.

 

Met welke unieke content optimaliseert u de pagina's op uw website? Wij staan altijd open voor aanvullingen en nieuwe ideeën!

 

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download gratis e-book leadgeneratie boordevol met tips!
voorkant e-book leadgeneratie inbound marketing one4marketing

Blogs in je mail?

Gerelateerd

contentmarketing

Content en design bij het bouwen van een website

Er moet een nieuwe website komen. Een grote, uitdagende klus ligt op je bordje. Er moeten nieuwe..

inbound-marketing

Zo verhoog je jouw website conversie met behulp van sociale bewijslast

Wanneer je in jouw markt samen met concurrerende bedrijven producten of diensten verkoopt die..

contentmarketing

Help! Al die instellingen op mijn camera!

Je hebt gekozen, videomarketing it is! Nu moet je de juiste camera uitzoeken. Maar welke..