<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

De 4 superkrachten van een Inbound Supermarketingman

auteur
Tobias Pasma | Tobias is leergierig, open en energiek. Hij geniet van het op allerlei creatieve en leuke manieren bereiken van de juiste doelgroep.

Inbound supermarketeer

Ik zie ze steeds vaker: inbound marketeers. Marketeers die met een warme en transparante houding een waardevol klantenbestand opbouwen. Maar van alle talenten zijn er een paar zuivere inbounders die iets hebben wat de rest niet heeft. Superkrachten. 

Ben jij ook een Inbound Supermarketingman, of beschouw je jezelf eerder als een held op sokken? Bekijk onderstaande superkrachten en ontdek jouw kwaliteiten!

De Inbound Supermarketingman ...

 

.. is krachtiger dan marketing automation

Marketing automation is hot, want het is efficiënt. En wanneer iets efficiënt is, doe je meer in minder tijd. En tijd is geld, toch? Brian Halligan, CEO van HubSpot zei ooit: ‘The very last thing 99 percent of companies out there should be doing is automating their approach to marketing.’ En hij heeft gelijk. Veel bedrijven zijn nog helemaal niet klaar voor marketing automation. Vergelijk het met het bouwen van een huis zonder cement, of  met het rijden van een auto zonder benzine: als het fundament er niet is, don't even bother. Voor je bedrijf is dit niet anders. De Inbound Supermarketingman beantwoordt de volgende vragen vóórdat hij aan marketing automation begint:

  • Is mijn website voldoende geoptimaliseerd om leads te genereren?
  • Heb ik een gedetailleerde beschrijving van mijn buyer persona’s?
  • Heb ik voor iedere buyer persona voldoende content gecreëerd?
  • Sluiten de offline marketing activiteiten aan op de online marketing strategie?
  • Lopen alle sociale media synchroon met elkaar?
 
 

... is behendiger dan een geplande tweet

Berichten schedulen is geen absolute no-do, maar je moet wel blijven inspelen op de feedback die je ontvangt. De Inbound Superheld peilt constant statistieken en reacties om na te gaan of bepaalde content triggert of niet. Is dit niet het geval, dan wordt het schema bijgesteld met content die wél aanslaat. De inbound superheld is behendig als een elastiek en speelt feilloos in op de informatie die hij binnenkrijgt.

 

... creëert content, sneller dan het licht

Meer dan 60% van de bedrijven geeft aan moeite te hebben met het creëren van voldoende content. Elke schrijver is weleens slachtoffer geweest van een writers block en bovendien liggen blog-onderwerpen niet altijd voor het oprapen. De inbound Supermarketingman creëert moeiteloos een rits aan content. Hoe hij dat doet? Heel simpel. Geef hem één e-book met informatie en de kennis vloeit rijkelijk uit zijn pen in de vorm van blogs, emails en video’s. Wil jij ook over deze bijzondere gave beschikken? Dan kan deze blog je weleens op weg helpen!

 

... vecht voor waarheid en gerechtigheid

Van alle superkrachten die de inbound superheld bezit is deze misschien nog wel de belangrijkste. De Inbound Supermarketingman handelt vanuit zijn intentie om de klant te helpen. Hij ziet geen dollars, hij ziet mensen. En juist dat maakt hem zo rijk. Met juiste, waardevolle kennis helpt hij mensen uit de brand op het moment dat anderen dat niet doen. En hij verwacht er niet eens een tegenprestatie voor! Als dat geen superheld is dan weet ik het ook niet meer.

 

Inbound Marketing Scan

 

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download het e-book
voorkant e-book leadgeneratie

Blogs in je mail?

Gerelateerd

inbound-sales

Van funnel naar flywheel: blije klanten als geheim wapen!

Het is maandagochtend en je denkt: “nieuwe week, nieuwe kansen”. Je bent marketingmanager van een..

marketing-en-sales

Soms moet je klanten zelfs ontslaan...

Weet je nog dat je jouw bedrijf bent begonnen? Dat was fun. Je wilde vooruit, groeien, maar er..

inbound-marketing

3 redenen waarom online marketing niet genoeg is

Iedereen die zijn of haar marketing literatuur bijhoudt, weet het: digital marketing is here to..

Gerelateerd