<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

Etaleer uw sociale invloedssfeer met deze Inbound Marketing KPI's

auteur
One4marketing | The inbound company

Key Performance Indicators (KPI's) waar uw CEO blij van wordt

 

inbound-marketing-strategie

Veel blog posts sluiten af met de tip ‘meten is weten’. Meetprocessen leveren namelijk het ultieme bewijs van de energie die u in uw dagelijkse marketingactiviteiten stopt. Vooral CEO’s van bedrijven die zich richten op B2B hebben vaak nog een extra duwtje in de rug nodig. Hoe meer uw CEO dus overtuigt raakt van het succes van uw marketingactiviteiten, hoe meer

Marketingbudget u krijgt toegewezen

Invloed u kunt uitoefenen op de ‘overall’ bedrijfsstrategie

Baanzekerheid u opbouwt

Het geheel van uw meetprocessen en indicatoren vormen dus de formule om zowel uw eigen bewegingsruimte als die van uw gehele marketingteam binnen de organisatie uit te breiden.

 

Maar wat gebeurt er als u geen aandacht besteedt aan KPI's?!

• U verliest uw betrouwbaarheid en geloofwaardigheid

• Veelbelovende ideeën krijgen geen kans om uitgewerkt te worden door een gebrek aan budget

• Strategieën die niet werken komen niet aan het licht, waardoor u langer nutteloze activiteiten blijft uitvoeren.

Marketingsoftware zoals die van Hubspot bieden vaak overzichtelijke ‘dashboards’ die uw belangrijkste cijfers op een overzichtelijke manier etaleren. Met de opkomst van Big Data volgde een overvloed aan nieuwe indicatoren die u natuurlijk allemaal graag analyseert en evalueert voor betere inzichten en conclusies tijdens het evalueren en aanpassen van uw huidige marketingstrategie. Maar hoe pikt u hier nu de belangrijkste Key Performance Indicators uit voor uw CEO?

 

Trap af met Marketing Return On Investment (ROMI) op de middenstip

Uw CEO maakt vaak maar weinig tijd vrij om uw toegevoegde waarde aan de organisatie te beoordelen en dat geeft u beperkte tijd om een optimale indruk te maken. Marketing Return On Investment (ROMI) is daarom een geschikte kandidaat om mee te beginnen. Deze indicator windt geen doekjes om het resultaat wat investeringen aan het einde van de rit hebben opgeleverd. Bovendien kunt u vanuit dit percentage uw prestaties verder uitwerken met meer specifieke KPI's. ROMI vat dus de financiële opbrengst van alle marketinginvesteringen samen.

Maar het daadwerkelijke bewijs van een succesvolle marketingstrategie vindt u natuurlijk niet alleen in ROMI. De Inbound Marketing strategie focust zich namelijk ook op interactie met uw klant.

 

Alignment van uw sociale invloedssfeer met de bedrijfsstrategie

De relatie die marketing volgens de Inbound strategie onderhoudt met betrekking tot leads en klanten doet haar uitgroeien tot een onmisbare factor in iedere organisatie. De indruk die uw achterlaat bij uw (potentiële) klanten moet dus "aligned" zijn met de bedrijfsstrategie. Hoe meer invloed u uitoefent met deze sociale voetafdruk, hoe meer u dus ook meetelt in het monitoren en aanpassen van de bedrijfsstrategie.

Leads nemen namelijk een steeds kritischer houding aan in hun keuze voor een bepaald product en voor u zijn vaak nog minimaal vijf anderen. De basis waarop zij selecteren hangt dus voor een steeds groter deel af van uw sociale voetafdruk.

 

Concrete cijfers

Om een overzichtelijk geheel voor uzelf te creëren, plaatst u de indicatoren in de volgende categorieën.

 

1. SEO gerelateerd

2. Website en blog gerelateerd

3. Social Media gerelateerd

4. Content gerelateerd

 

Google Analytics helpt u snel aan SEO gerelateerde cijfers. Denk bijvoorbeeld aan keyword rankings en uw plaats in Search Engine Result Pages (SERP’s). Door uw marketingsoftware te raadplegen vindt u vaak meer informatie over traffic en aantal comments op uw website en blog, Click Through Rates (CTR’s) en conversie, maar ook bounce rates geven u meer inzicht in het gedrag van uw websitebezoeker.

Uw traffic beperkt zich echter niet alleen tot uw website en uw blog: neem ook de bezoekers van uw social media pagina’s mee om uw sociale invloedssfeer te bepalen! Social media werken namelijk steeds meer toe naar directe conversie op de pagina in plaats van via uw website, zoals Twitter die onlangs Lead Generation Cards introduceerde. Content specifiek gezien geven het aantal likes, shares en (re)tweets u een indruk van de virale waarde van uw content, alsmede de conversie op uw blog (nieuwe volgers en leads).

Al deze cijfers samen met de investeringen en kosten voorzien u van informatie waarmee u een ruwe schatting kan maken van de opbrengst die uw marketingactiviteiten in het laatje brengen. Met deze schatting stapt u naar sales en met hun aanvullende cijfers vult u de indicatoren uit de volgende tabel van Hubspot in.

 

key-performance-indicators

 
Welke indicatoren gebruikt u om uw Inbound Marketing strategie te evalueren?

Inbound Marketing, Leadgeneratie, Ebook

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download het e-book
voorkant e-book leadgeneratie

Blogs in je mail?

Gerelateerd

inbound-sales

Van funnel naar flywheel: blije klanten als geheim wapen!

Het is maandagochtend en je denkt: “nieuwe week, nieuwe kansen”. Je bent marketingmanager van een..

marketing-en-sales

Soms moet je klanten zelfs ontslaan...

Weet je nog dat je jouw bedrijf bent begonnen? Dat was fun. Je wilde vooruit, groeien, maar er..

inbound-marketing

3 redenen waarom online marketing niet genoeg is

Iedereen die zijn of haar marketing literatuur bijhoudt, weet het: digital marketing is here to..