<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

5 ontmoedigende feiten over banners

auteur
Tobias Pasma | Tobias is leergierig, open en energiek. Hij geniet van het op allerlei creatieve en leuke manieren bereiken van de juiste doelgroep.
  Irritante banner ads, banner ads, banners, online banners, internet marketing, online marketing, inbound marketing
   Een (te) veel voorkomende banner van Evony.

Dit blog is geschreven door Anne-Co Treure. Als onderdeel van haar studie HBO Communicatie deed zij een tweedaagse snuffelstage bij One4Marketing.

Banners, vaak een voor de hand liggende keuze als u gebruik wilt maken van internetmarketing. Maar noemt u eens de laatste drie banners die u voorbij heeft zien komen. Juist, als u er zich één heeft kunnen herinneren is dat al bijzonder. Misschien kwam dat doordat het een filmpje was dat automatisch begon met afspelen, irritant. Banners zijn vaak weggegooid geld.

 

1. Niemand klikt

Het is 475,28 keer waarschijnlijker dat u een vliegtuigcrash overleeft dan u op een banner klikt. Verder is het onder andere 112,5 keer waarschijnlijker dat u, als u Amerikaan was, bij de Navy Seals zou gaan en de training voltooien en 269,4 keer waarschijnlijker om de top van de Mount Everest te bereiken (Bron: SolveMedia)

Toen banner ads nog in opkomst waren lag het click-trough-rate ( (Aantal keer dat er op een ad wordt geklikt) / (het aantal keer dat de ad getoond wordt) x 100% ) rond de 5%. Nu ligt dat volgens de cijfers van DoubleClick, een bedrijf van Google, in Nederland rond de 0,14%. Dat betekent dat er van de 1000 keer dat een ad getoond wordt, er maar daadwerkelijk 71 keer op geklikt wordt.

 

2. Te veel banners

De gemiddelde internet gebruikter ziet 1707 banners per maand. Dat is nog maar de gemiddelde gebruiker volgens comScore: internet gebruikers in de leeftijd van 25-34 jaar zien er maandelijks meer dan 2000 voorbij komen. Het is daardoor enorm moeilijk om uw banner op te laten vallen zonder dat hij als irritant ervaren wordt.

 

3. AdBlocker’s

Over de hele wereld zijn er inmiddels al meer dan 200 miljoen downloads van AdblockPlus, wat daarmee veruit de grootste is. Uit een onderzoek van ClarityRay uit 2012 blijkt dat er in Nederland 8,4% van de ads werd geblokkeerd. De verwachting van ClarityRay is dat dat aantal in 20 maanden verdubbeld zal zijn.

 

banners, irritant banners, online banner ads, banner ads, internet marketing, inbound marketing  

 

 

 

4. Irritaties

De internet gebruiker surft naar een site voor de inhoud, niet om gerelateerde banners te zien. Banners zijn dus al niet gewenst en banners die spontaan een filmpje afspelen, geluid maken en trillen zijn worden als nog ergerlijker beschouwd. BMPA heeft in de UK een onderzoek gehouden waaruit bleek dat 73% van de respondenten banners als meest irritante promotiekanaal beschouwde.

 

5. Bots

Veel van het internetverkeer is helemaal niet afkomstig van mensen maar van bots. In sommige landen wordt meer dan 50% van het internetverkeer gegenereed door bots. In de VS ligt dat op 16%. Als 16% van die 71 daadwerkelijke clicks van punt 1 ook nog eens van bots afkomstig is betekent dat dat 11 clicks van bots afkomstig is. Dat betekent dat van elke 1000 keer dat een banner getoond wordt, 60 keer een potentiele klant bereikt wordt.

 

Wilt u geen mensen irriteren met banners, maar toch succesvol zijn met online marketing? Lees ons ebook.

Inbound_Marketing.png

 

Delen

Een solide basis voor je marketing?

Je marketingstrategie gegoten in een ijzersterk Inbound Gameplan!

Download het e-book
ebook.png