<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

Content marketing voor uw ICT-bedrijf: 11 stappen

door: Driek Geurtsen

Content marketing voor uw ICT-bedrijf: 11 stappen

Content marketing voor uw ICT-bedrijf: 11 stappen

auteur
Oprichter & CEO Elke dag sta ik open voor mensen en hun vragen en doelen. Die vragen beantwoorden met creatieve oplossingen, daar doe ik het voor.
One4marketing

Content Marketing, IT, ICT, Inbound Marketing, Content Marketing voor IT, Inbound Marketing voor ICT, Content marketing voor ICTContent marketing is één van de belangrijkste marketingtrends op dit moment in de ICT. Dit blijkt uit onze eigen ervaringen, het onderzoek Inbound Marketing in de ICT door ICT Valley en het Trendrapport Marktbewerking in ICT door Goals. 

Veel ICT’ers gaven aan hier graag mee aan de slag te willen, maar hoe weten zij niet precies. De basis, een goede strategie, ontbreekt. In dit blog vindt u de 11 stappen die uw ICT-onderneming naar een succesvolle content marketing strategie brengen.

 


Stap 1: Bepaal uw doelstelling
Waarom wilt u content marketing gaan inzetten? Wat moeten de inspanningen uiteindelijke opleveren voor uw ICT-onderneming?

Stap 2: Creëer een buyer persona
Een buyer persona is een realistische omschrijving van de ideale klant. Het kan vergeleken worden met een biografie van een persoon, want zo gedetailleerd beschrijft u de ideale klant. U weet wat deze klant drijft, aantrekt en wat zijn of haar wakkerligpunten zijn. Zoek uit wie u probeert aan te trekken en wat deze mensen drijft. Ga naar hun social media sites en blog en bekijk waar ze over praten. Bedenk bij het creëren van content altijd dat deze bedoelt is voor uw buyer persona. Lees meer over het creëren van goede buyer personas. 

Stap 3: Bepaal uw huidige online imago
Gebruik tools als Sysomos, Sprout Social of Google Search om uw huidige online imago te bepalen. Gebruik deze gegevens bij het maken van uw verder beslissingen voor de content marketing inzet van uw ICT-onderneming.

Stap 4: Bepaal uw budget
Stel vast hoeveel u mag, kunt en wilt uitgeven aan content marketing activiteiten. Bedenk u dat, hoewel het aanmaken van een blog voor uw bedrijf in de meeste gevallen erg goedkoop of gratis zal zijn, het creëren van waardevolle content soms niet zonder kosten is.

Stap 5: Bepaal de kanalen
Bepaal op basis van de uw doelstellingen, uw doelgroep, het onderzoek naar uw doelgroep, uw huidige online imago en uw budget welke kanalen u gaat inzetten om uw content te plaatsen en te verspreiden. Blijft alle content op uw bedrijfswebsite staan of plaatst u uw content ook in andere kanalen?

Stap 6: Maak een content kalender
Stel een content kalender op waarin uw aangeeft welke content u wanneer publiceert. Zorg voor brede kalender die u voor het hele jaar gebruikt. Hierin neemt u productaankondigingen, evenementen, vakanties, feestdagen en doelen in op. Zorg vervolgens ook voor een content kalender per maand die meer in detail gaat. Geef hierin aan welke video’s gemaakt gaan worden, welke blogs u gaat plaatsen (en de titels van deze blogs), welke ebooks u gaat publiceren en meer. De kalender geeft richting en ondersteund, maar blijf wel flexibel en zorg dat u kan inspelen op onverwachte situaties of nieuws.

Stap 7: Creëer content
Creëer de waardevolle content die u wilt gaan delen. Schrijf uw blogs, maak uw video’s en ontwerp uw infographics.

Stap 8: Publiceer de content
Publiceer de door u gemaakte content op het kanaal van uw keuze en promoot de content via de verschillende andere kanalen.

Stap 9: Interacteer
Reageer op feedback die u krijg vanuit uw communities. Reageer snel, vooral bij negatieve feedback. Ga het gesprek aan.

Stap 10: Meet de resultaten
Meet wat u doet. Bepaal of u op de goede weg zit. Wellicht levert de ene soort content meer interactie op dan de anderen. Meet en analyseer de resultaten en pas uw tactieken hierop aan.

Stap 11: Bepaal de ROI
Bepaal wat uw Content marketing u heeft opgeleverd. Deze vorm van marketing laat niet direct de vruchten van uw werken zien. Begint u net met deze vorm van marketing, wacht dan een half jaar voordat u de ROI bepaald. Meet hoeveel bezoekers naar u site gekomen zijn door uw Content marketing strategie, hoeveel hiervan zijn omgezet in leads en hoeveel van deze leads zijn omgezet in klanten.

 

 

Inbound Marketing, Ebook

U vindt Tobias op Google+Twitter en LinkedIn.

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download gratis e-book leadgeneratie boordevol met tips!
voorkant e-book leadgeneratie inbound marketing one4marketing

Blogs in je mail?

Gerelateerd

contentmarketing

Content en design bij het bouwen van een website

Er moet een nieuwe website komen. Een grote, uitdagende klus ligt op je bordje. Er moeten nieuwe..

inbound-marketing

Zo verhoog je jouw website conversie met behulp van sociale bewijslast

Wanneer je in jouw markt samen met concurrerende bedrijven producten of diensten verkoopt die..

contentmarketing

Help! Al die instellingen op mijn camera!

Je hebt gekozen, videomarketing it is! Nu moet je de juiste camera uitzoeken. Maar welke..