<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

Hoe u uw Click Through Rates verbetert? Do as the Italians do!

auteur
One4marketing | The inbound company

betere-click-through-ratesVandaag woon ik precies één maand en twee dagen in Italië. De “cultuurshock” ben ik inmiddels al te boven gekomen, maar dat betekent niet dat me niets meer opvalt aan die bijzondere volkje.

De stereotypen over ijdelheid zijn bijvoorbeeld meer dan waar: het haar van een gemiddelde Italiaanse man ziet eruit alsof hij er minimaal twee uur voor de spiegel heeft gestaan. Ook durf ik me hier niet in een trainingsbroek boodschappen te gaan doen: onverzorgdheid wordt simpelweg niet geaccepteerd.

De meeste Italianen willen dus graag een goede indruk maken. Wat mij echter opvalt bij SEO professionals, is dat zij bij het maken van de eerste indruk soms wat steekjes laten vallen. Neem bijvoorbeeld de meta description. Deze luttele 160 karakters, complementair aan de titel, figureren als vlaggenschip voor uw verleidelijke content, leiden traffic naar uw website en staan, mits doordacht, garant voor hoge Click Through Rates (CTR's). Genoeg reden dus om deze paar woorden eens wat meer aandacht te geven.  

 

Click Through Rates (CTR’s) als nooit tevoren door een torenhoge SERP positie

Om uw CTR’s een oppepper te geven, stopt u als eerste energie in het analyseren van uw verschijning op Search Engine Result Pages (SERP’s). Door nieuwe ontwikkelingen van Google komt u namelijk niet zomaar meer op de eerste pagina te staan. Vaak gaan afbeeldingen, locatiebepalingen en andere links vooraf aan u zo zorgvuldig geschreven content. Verlies niet nog meer aandacht, maar win nu uw traffic terug met de optimalisering van de volgende onderdelen.

 

Magnifieke meta descriptions

De reden dat SEO professionals meta descriptions vaak in een vergeten hoekje schuiven houdt eenvoudigweg in dat het zoekmachine technisch gezien geen significant effect heeft op de positie in zoekresultaten. Voor uw Click Through Rates is de meta description echter evident. Gebruik daarom de volgende tips om van uw meta description een 'piece of art' te maken.

1.     Gebruik uw 160 tekens optimaal

De meta description biedt net genoeg ruimte voor twee korte zinnen: de ene om uw onderwerp te introduceren, de andere om aandacht te trekken. Kijk maar naar dit voorbeeld:

 meta description 1 resized 600

Denk dus goed na wat u precies kwijt wil in deze twee zinnen en waar u uw lezer mee overtuigt door te klikken naar uw pagina.

2.     Voeg een Call To Action (CTA) toe

  • Begin en eindig aansporend met actieve werkwoorden
  • Durf te vragen

 meta description 2 resized 600

In het voorbeeld eindigt de meta description met ‘Ontdek het storytelling aspect’. Deze zinssnede bezit een actieve lading en daarmee geschikt om in een meta description te verschijnen. De CTA wakkert de nieuwsnieuwigheid van de lezers aan en de keywords doen de rest.

3.     Bouw spanning op: de kracht van cliffhangers

Ook altijd zo benieuwd naar het vervolg van uw favoriete serie? Het toevoegen van een cliffhanger vormt een van de belangrijkste componenten voor een Click Through. Met een zin als “U zult niet geloven wat er dan gebeurt” creëert u een spanningsveld, waarmee u de aandacht van uw traffic grijpt.

4.     Vergeet uw keywords niet

Zoals u in de vorige voorbeelden ook al zag, zijn er een aantal woorden in de titel en meta description dikgedrukt. Dit zijn de woorden waarop een potentiële lezer zoekt. Hoe meer woorden dikgedrukt zijn, hoe meer uw link eruit springt op de SERP. Integreer dus ook altijd uw keywords in uw meta description.

 meta-description

 

Hoe uw link de eerste SERP bereikt: Ga voor niemand aan de kant

Wanneer je een Italiaan tegenkomt op een voetpad, gaat hij niet aan de kant. Zelfs niet na een vriendelijk doch dringend 'mi scusa'. Ik heb al meerdere malen mijn leven moeten wagen op de autoweg, omdat er twee in bontjas geklede Italiaanse vrouwen arm in arm mij de weg versperden. De les die ik hieruit heb getrokken: Laat andere zoekresultaten u de weg naar hoge Click Through Rates niet versperren en ga niet aan de kant.

De meeste potentiële lezers kijken niet verder dan de eerste pagina met zoekresultaten. Evalueer uw pagina daarom goed en kijk naast de titel en meta description ook kritisch naar uw content. Zoekmachine bots bepalen de relevantie van uw pagina namelijk ook aan de hand van uw subtitels en inbound links. Wanneer deze de juiste keywords bevatten, stijgt u in de resultaten. Door naar andere pagina’s en websites te linken, verdient u extra credits bij de zoekmachine bots.

Sté Kerwer adviseert om regelmatig uw eigen blog posts te lezen en bij het schrijven van een nieuwe blogpost naar andere te linken, zodat u een soort netwerk creëert. Uw blog wordt een consistent geheel, waarin u uw lezers meeneemt en rondleidt, zodat zij de weg in het doolhof dat uw blog heet leren kennen. Link ook oudere (populaire) blog posts naar nieuwere. Als u bijvoorbeeld meerdere delen over een bepaald onderwerp schrijft, vergeet dan ook niet vanaf het eerste deel naar de volgende delen te refereren. Verleng de houdbaarheidsdatum van uw blogposts en laat ze hun waarde behouden.

 

Wilt u spetterende Click Through Rates en een torenhoge positie veroveren in de zoekresultaten?

  • Sta dan even stil bij de meta description;
  • Zorg dat uw blog een consistent geheel vormt door een uitgebalanceerde linkbuilding strategie;
  • Laat uw pagina’s samen de mast hijsen waarmee uw website op de eerste SERP komt. Do as the Italians do: maak een onuitwisbare eerste indruk en ga voor niemand uit de weg!

 

 

SEO voor beginners

 

 

  

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download het e-book
voorkant e-book leadgeneratie

Blogs in je mail?