<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">
Schrijf in 5 stappen virale content alsof u een sterrendiner bereidt (2/2)

Schrijf in 5 stappen virale content alsof u een sterrendiner bereidt (2/2)

auteur
The inbound company
One4marketing

Virale contentDeel 2: Een smaakvol drie gangendiner dat gelijk staat aan killer virale content

De amuse is passé. In het eerste deel van deze blog maakte u al een spetterende indruk, vond u de beste ingrediënten voor uw content en betitelde u uw diner met een heerlijke amuse.

Maar nu is het echt tijd om uw beste beentje voor te zetten: U gaat een drie gangendiner opdienen dat uw gasten omver blaast. Zij vallen bijna van hun stoel, want dit is goud waard. En zo veroorzaakt u het virale effect. Dit is stap 3 tot en met 5 van uw blog strategie.

 

Stap 3: Storytelling in uw inleiding alsof u een zalig voorgerecht serveert

Na de amuse is het tijd voor het echte werk. Een voorgerecht is als het ware de inleiding van uw zakelijke blog. Hiermee maakt u een bepaald statement en zet u de toon voor de rest van uw virale content. Wees daarom duidelijk in wat u gaat vertellen en biedt de lezer context voor uw blog. Door storytelling leert de lezer u kennen als persoon. Wanneer u informatieve content relateert aan uw eigen ervaringen, creëert u een basis voor het virale effect wat u wilt veroorzaken. U neemt de schrijver als het ware mee in uw eigen kijk op de wereld. Op die manier verandert u in een ware inspiratiebron.

Verras uw gasten met een out-of-the-box creatie

Onverwachte combinaties die zorgen voor een ware smaaksensatie, dat is wat u hoopt te bereiken. Door een controversieel onderwerp te kiezen, biedt u uw lezers stof tot nadenken. Denk daarom eens out-of-the-box en ga niet mee in het standaard denkbeeld. Door kritische analyses trekken lezers wellicht hun wenkbrauwen op, maar zij onthouden uw content des te beter. Laat u dus niet tegenhouden door negatieve reacties! U vergroot de kans op delen namelijk exponentieel met een 'eyebrow raising' onderwerp.

 

Stap 4: De opmaak van uw gerecht is net zo belangrijk als de smaak...

... en dit geldt ook voor de lay-out van uw virale blog. Het toevoegen van afbeeldingen biedt het oog afwisseling, grijpt de aandacht en maakt een pagina minder rechttoe rechtaan. Plaats het plaatje bij voorkeur rechts bovenin. Een origineel plaatje als thumbnail bij delen op social media veroorzaakt bovendien nieuwsgierigheid en verhoogt de Click Through Rates.

Profiteer daarnaast van overzichtelijke lijstjes. Wanneer mensen webtest lezen, scannen zij vaak snel door de tekst heen en lijstjes zorgen ervoor dat zij informatie gemakkelijker verwerken en beter onthouden. Ook selecteert het oog tijdens scangedrag vetgedrukte, schuingedrukte en onderstreepte teksten en subtitels. Laat een dergelijke opmaak in uw voordeel werken door uw keywords extra te benadrukken, maar overdrijf het niet. Vooral afwisseling is belangrijk om de aandacht te hebben en te houden.

Als finishing touch sluit u af met een Call To Action (CTA): de peterselie in de soep, het muntblaadje op het ijs… De CTA kan een vraag zijn die oproept tot reacties of een link naar een e-book met aanvullende informatie. Het belangrijkste zit hem al in de naam: u roept uw lezers op om verdere actie te ondernemen. Want het wordt hoog tijd om door te gaan naar het dessert.

 

Stap 5: Promoot uzelf met het dessert

Een subliem dessert als ultieme afsluiter van een succesvol diner. Met dat gevoel stuurt u uw gasten naar huis. Een sterke conclusie geeft de lezer vaak het laatste duwtje in de rug om uw content te delen. Mensen lezen vaak de inleiding en conclusie het meest grondig, dus haal het beste in uzelf naar boven voor een spetterende afsluiting.

Vergeet niet om een aantrekkelijke meta description te schrijven waarin u het beperkte aantal tekens optimaal gebruikt. En dan klinkt het startsein: het delen kan beginnen! Geef wat delen betreft zelf het goede voorbeeld, wees niet bang om uzelf in the picture te zetten en gebruik uitdagende stellingen. Lezers mogen nu gaan proeven van uw virale content, dus begin met promoten op verschillende social media en spreid zo uw kansen. Kiest u voor een hartig kaasplankje of gaat u toch voor iets zoets? Test verschillende media kanalen en u weet wat werkt!

 

Het recept

  • Door storytelling biedt u lezers in uw inleiding context voor uw virale content;
  • Denk out-of-the-box en 'stand out of the crowd';
  • Maak uw lay-out aantrekkelijk door afbeeldingen, lijstjes en Call To Action's;
  • Sterke conclusies helpen uw lezer de content beter te onthouden;
  • Deel uw content op social media en test met verschillende social media en uitdagende stellingen. Laat lezers proeven van uw talenten!

 

Heeft u een geheel eigen content marketing strategie? Dan horen wij uw ideeën graag!

 

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download het e-book
voorkant e-book leadgeneratie

Blogs in je mail?

Gerelateerd

contentmarketing

Content en design bij het bouwen van een website

Er moet een nieuwe website komen. Een grote, uitdagende klus ligt op je bordje. Er moeten nieuwe..

inbound-marketing

Zo verhoog je jouw website conversie met behulp van sociale bewijslast

Wanneer je in jouw markt samen met concurrerende bedrijven producten of diensten verkoopt die..

contentmarketing

Help! Al die instellingen op mijn camera!

Je hebt gekozen, videomarketing it is! Nu moet je de juiste camera uitzoeken. Maar welke..